download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Odessa

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Wanneer er tijdens excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten daarvan voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje). Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of klooster onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies Odessa

Odessa is een zeer overzichtelijke en vooral vriendelijke stad met opvallend veel parken en mooie groene straten. In het centrum vind je prachtige winkels, elegante hotels, gezellige cafeetjes, kleurrijke terrasjes en zeer goede restaurants met internationale keuken. Een stad om doorheen te slenteren. Wat u zeker niet mag missen zijn het fraaie Operahuis en de Potemkintrappen. Het eerste Operahuis dat in 1809 werd gebouwd door hertog Richelieu in opdracht van tsaar Alexander I brandde in 1873 geheel af. Het huidige theater dateert uit 1887. Het werd in opdracht van Alexander III gebouwd in de Habsburger barokstijl. Het is zeker aan te raden om ’s avonds een voorstelling bij te wonen. Andere bezienswaardigheden zijn het paleis van gravin Potozkaja dat nu het kunstmuseum herbergt, de uit 1834 daterende beurs die nu dienst doet als stadhuis, de Duits Lutherse kerk, de Grote kathedraal waar graaf Vorontsov ligt begraven en de schitterende passage. Ondanks dat Odessa heel gemakkelijk zelf te ontdekken is, bieden wij toch de mogelijkheid tot het bijboeken van een interessante stadswandeling onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids. Zij zal u uitgebreid over de geschiedenis van de stad vertellen en u een aantal verborgen plekjes laten zien.

Excursie OE01
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 3 uur
Vervoer: te voet

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 45
3 personen€ 35
4-6 personen€ 25
7-8 personen€ 20
9-10 personen€ 15

U maakt tijdens een stadsrondrit kennis met een van de mooiste en meest romantische steden aan de Zwarte Zee. Het was de Russische tsarina Catharina de Grote die de stad in 1794 stichtte omdat zij vond dat haar rijk wel een grote havenstad aan de Zwarte Zee kon gebruiken. Odessa kreeg al gauw de bijnaam 'Marseille van de Zwarte Zee'. Sommige toeristen zeggen zich in Barcelona, Praag of Boedapest te wanen. De brede klinkerstraten, de ouderwetse lantaarnpalen en wegwijzers, de kleurrijke gevels en de prachtige bomen geven Odessa de uitstraling van een zeer rijke en gezellige internationale havenstad. Van oudsher is het een stad van intellectuelen, vermogende families en kunstenaars. De chauffeur rijdt u langs verschillende paleizen, het fraaie Operahuis, de Potemkintrappen en de heerlijke stranden bij Arkadia.

Excursie OE02
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 3 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 70
3 personen€ 70
4-6 personen€ 60
7-8 personen€ 50
9-10 personen€ 40

Op ca. 13 km buiten Odessa ligt een ruim 2000 km lang ondergronds gangenstelsel. In de 19de eeuw werden de huizen in Odessa gebouwd met het opgegraven kalksteen. Smokkelaars hebben in een latere periode deze gangenstelsels gebruikt en vergroot waardoor er een enorm doolhof ontstond van tunnels. In de Tweede Wereldoorlog deden deze tunnels dienst als schuilplaats voor de Sovjet partizanen. Tijdens deze ondergrondse wandeling maakt u een stop bij de commandopost van de leden va het verzet. Na de wandeling brengt u een bezoek aan het plaatselijke museum waar u nog meer informatie te zien krijgt.

Excursie OE03
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 3 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 75
3 personen€ 75
4-6 personen€ 65
7-8 personen€ 55
9-10 personen€ 45