download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Riga

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of paleis onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies

Riga telt zo'n 800.000 inwoners en ligt aan de Daugava-rivier, op een steenworp afstand van de Golf van Riga. Het jaar 1201 wordt aangenomen als het geboortejaar van Riga en al in 1282 sluit de stad zich aan bij de unie van Hanzesteden. Dankzij de gunstige geografische ligging is Riga onder handelslieden en missionarissen altijd een populaire plaats geweest. Mede daardoor is de stad rijk aan vele prachtige authentieke monumenten zoals de Domkathedraal (een van de grootste en mooiste kerkorgels ter wereld), de St. Jacobskerk, het geel geschilderde Riga-kasteel uit 1330, de Zweedse poort en de kleurrijk gerestaureerde residenties van voormalige handelslieden. Ondanks de vele culturele rijkdommen die Riga bezit, is de stad toch ook heel West-Europees georiënteerd. Zo vindt u er veel moderne gebouwen, fijne restaurants, terrasjes, gezellige winkeltjes en is er een goed uitgaansleven met nachtclubs en casino's. Al met al een stad waar de oude cultuur zich goed verenigt met de opbloeiende economie.

Een stadswandeling door Riga geeft u ook een goede indruk van de velen uitingen van jugendstil en art nouveau welke deze veelzijdige stad rijk is. Ontdek samen met onze gids het bruisende stadshart van Riga.

Excursie RE01
Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: te voet

Prijs per gids:
€ 125