download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Tallinn

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of paleis onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies

De aan de Finse Golf gelegen Estse hoofdstad Tallinn heeft een relatief klein oud centrum met veel nauwe voetgangersstraatjes, pleintjes, hofjes en schitterende oude stadsmuren. De stad wordt gedomineerd door Toompea, de heuvel waarop en waar omheen de stad zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Hier vindt u onder andere het uit de 13de eeuw daterende Toompea Castle, het oude stadhuis en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal gebouwd in opdracht van tsaar Alexander III. Talloze historische bezienswaardigheden worden afgewisseld door recent opgezette moderne leuke cafés en goede sfeervolle restaurants. In deze romantische en oude stad kunt u de geschiedenis echt beleven. De oude straatlantaarns verlichten de prachtig gerestaureerde gebouwen en creëren een middeleeuwse sfeer. Tallinn is dan ook een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa.

De Oude Stad laat zich het best ontdekken tijdens een wandeling. Samen met een Engelssprekende lokale stadsgids ontdekt u, naast de belangrijkste bezienswaardigheden, ook de bijzondere plekken waar men doorgaans aan voorbij zou lopen.

Excursie TE01
Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: te voet

Prijs per gids:
€ 125