download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Ulaanbaatar en Nationale Parken

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Wanneer er tijdens excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten daarvan voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje).Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of klooster onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies Ulaanbaatar

Terwijl uw chauffeur u langs verschillende bezienswaardigheden rijdt, zal uw gids u het een en ander vertellen over de verschillende gebouwen en de geschiedenis van de stad. Onderweg ziet u onder andere het imposante Sükhbaatar Plein waaraan het Parlementsgebouw en de Staatsopera zijn gelegen. Vanaf Zaisan Hill, waar zich ook het Zaisan Monument bevindt ter nagedachtenis van gesneuvelde Russische soldaten in de Tweede Wereldoorlog, heeft u een prachtig uitzicht over Ulaanbaatar en de nabijgelegen heuvels. We maken een fotostop bij het grote Boeddhabeeld in het International Buddha Park. Inwoners van de stad bezoeken dit park graag vanwege de schone lucht en de spirituele rust die zij hier vinden. U krijgt een rondleiding door het Boghd Khan Paleis, het voormalige Winterpaleis van de laatste koning. In het museum is het leven van deze Khan te zien. Ook zijn er ruim 8.000 kunstvoorwerpen te bewonderen waarvan er 68 door de overheid als zeer uniek zijn bestempeld. De Boghd Khan had een voorliefde voor wilde dieren en liet een dierentuin aanleggen. Vandaar de enorme collectie aan opgezette dieren in het museum.

Excursie MU01
Wanneer: maandag t/m zaterdag
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 55
4-5 personen€ 47
6-9 personen€ 40

Op de plek waar de beruchte krijgsheer Genghis Khan/icoon van Mongolië een gouden zweep zou hebben gevonden staat nu het 40 m hoge Genghis Khan Ruiterstandbeeld. Bezoekers kunnen via een trap tot aan de kop van het paard komen vanwaar je een fantastisch panoramisch uitzicht hebt over de weidse omgeving. Het complex dat in 2008 op zo’n 55 km ten oosten van Ulaanbaatar werd gebouwd omvat ook een bezoekerscentrum. Men kan hier een aantal foto’s bekijken over de bouw en het in elkaar zetten van het standbeeld. Naast een aantal winkeltjes en een restaurant is er ook een ruimte ingericht met informatie over het Grote Rijk van de Khan. Terug in de stad bezoekt u het National Historical Museum, gespecialiseerd in het behoud van de eeuwenoude cultuur van Mongolië. Zeker de moeite van een bezoek waard als u iets meer te weten wilt komen over dit uitgestrekte land. Het museum herbergt een interessante collectie fossielen en voorwerpen uit de steentijd, traditionele kleding en sieraden van de diverse etnische stammen, legeruniformen van bekende strijders en een aantal persoonlijke bezittingen van Genghis Khan.

Excursie MU03
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 110
4-5 personen€ 75
6-9 personen€ 50

Om een goede indruk te krijgen van de Mongoolse cultuur en het leven van toen en nu, is een bezoek aan het National Historical Museum zeker een must. Dit museum, oorspronkelijk in 1924 geopend als Revolutionair Museum, vertelt haar bezoekers sinds de opening in 1991 de interessante geschiedenis van het land. De 15.000 tentoongestelde voorwerpen dateren vanaf het Stenentijdperk tot heden. Van duizenden jaren oude fossielen en archeologische vondsten tot traditionele folklore kleding en muziekinstrumenten, het is hier allemaal te zien. Ook staat er in het museum een originele en volledig ingerichte gertent. De derde verdieping is gewijd aan het militaire verleden van Mongolië. Het Zanabazar Fine Art Museum stelt kunstwerken van Mongoolse kunstenaars tentoon, waaronder schilderijen, houtsnijwerken en beelden. De bekendste en mooiste schilderijen zijn ‘Life in Old Mongolia’ en ‘One Day of Mongolia’ van kunstschilder Sharow (1869-1939). Naast de oudste stukken, die uit de Bronstijd dateren, omvat de collectie van het museum ook een aantal religieuze voorwerpen waaronder enkele eeuwenoude (Tsam-) maskers die tijdens boeddhistische ceremonies werden gebruikt.

Excursie MU04
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: te voet

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 35
4-5 personen€ 25
6-9 personen€ 20

Tijdens deze dagexcursie bezoekt u de belangrijke bezienswaardigheden van Ulaanbaatar en onderweg laten we u nog een aantal interessante en mooie plekjes zien zoals het Sükhbaatar Plein, Zaisan Hill en het International Buddha Park. Op het programma staan onder andere een rondleiding langs de unieke collectie van het National Historical Museum en een bezoek aan het Winterpaleis van de Boghd Khan. Het paleis herbergt een mooie collectie decoratieve kunst, kleding van de laatste koningen, meubelen en geschenken van buitenlandse delegaties aan het koninklijke hof. In de tuin liggen verschillende houten paviljoens met eeuwenoude schitterende religieuze wandkleden. Ook bezoekt u het Gandanklooster, het centrum van het Mongoolse boeddhisme. Vandaag de dag leven en leren hier weer honderden lama’s (boeddhistische monniken), zo’n 150 van hen wonen er en de overige worden hier tot lama opgeleid. Het kloostercomplex is in Tibetaanse stijl gebouwd en omvat een aantal gebouwen waaronder meerdere tempels en een opleidingscentrum. Meest indrukwekkendste is de van binnen geheel beschilderde Janraisig Tempel met in het midden het schitterende 26,5 m hoge standbeeld van Migjid Janraisig, die de compassie en liefde van alle Boeddha’s belichaamt.

Excursie MU05
Wanneer: maandag t/m zaterdag
Duur: ca. 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 66
4-5 personen€ 57
6-9 personen€ 50

Het gigantische 40 m hoge standbeeld van Genghis Khan op zijn paard/icoon van Mongolië staat zo’n 55 km ten oosten van Ulaanbaatar. U kunt via een trap tot aan de kop van het paard komen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. In het bezoekerscentrum, onder het standbeeld, kan men een aantal foto’s bekijken over de bouw van het monument. Ongeveer 20 km verderop ligt het Terelj natuurreservaat, het meest populaire natuurpark van Mongolië. Terelj, gelegen in het Khentie-gebergte, is voornamelijk bekend om haar lieflijke alpachtige landschap met enorme rotsformaties waarvan de Turtle Rock de bekendste is. Na een heerlijke lunch in het Buuveit gerkamp rijden weer terug naar de stad. In het centrum bezoekt u nog het Gandanklooster, het centrum van het Mongoolse Boeddhisme. Het kloostercomplex is in Tibetaanse stijl gebouwd. Meest indrukwekkende is de van binnen geheel beschilderde Janraisig Tempel met in het midden het schitterende 26,5 m hoge standbeeld van Migjid Janraisig, die de compassie en liefde van alle Boeddha’s belichaamt.
Lunch inbegrepen.

Excursie MU06
Wanneer: maandag t/m zaterdag
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 180 + € 8 (fee N.P.)
4-5 personen€ 130 + € 8 (fee N.P.)
6-9 personen€ 110 + € 8 (fee N.P)

Meerdaagse excursies

Dag 1
In de ochtend wordt u in uw hotel opgehaald en naar het park gereden. De reistijd bedraagt ongeveer 2,5 uur. Het Khustain Nuruu Park is een van de meest prestigieuze en beschermde parken van Mongolië. Bij aankomst in het Tourist Resort kunt u, indien al mogelijk, uw gertent betrekken. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om de omgeving te gaan verkennen. Uw chauffeur staat vanmiddag klaar om met u in het park op zoek te gaan naar een kudde wilde Przewalski-paarden. Ook kunt u samen met hem een lokale nomadenfamilie bezoeken die een paardenfokkerij hebben. Optioneel kunt u per paard een tocht door het park maken. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 2
Na een goede nachtrust en een goed ontbijt heeft u vanochtend nog de gelegenheid om het informatiecentrum te bezoeken of om een mooie wandeling te maken. Rond 12.00 uur (geen lunch) wordt u weer door onze chauffeur teruggereden naar Ulaanbaatar.

Excursie MU10
Wanneer: dagelijks van mei t/m september
Duur: 2 dagen
Vervoer: auto met chauffeur (zonder gids)

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 230 + € 10 (fee N.P.)
4-5 personen€ 190 + € 10 (fee N.P.)
6-9 personen€ 170 + € 10 (fee N.P)

Dag 1
‘s Morgens om 9.00 uur wordt u door onze chauffeur opgehaald en rijdt u via het Giant Genghis Khan Monument naar het Terelj National Park. U kunt het Monument ook van binnen bezoeken (entreegeld inbegrepen). Bewonder de omgeving vanaf het observatiedek in het hoofd van het paard. We maken een fotostop bij de Turtle Rock en rijden verder naar het Buuveit Camp waar u uw ger kunt betrekken. Uw chauffeur rijdt weer terug naar Ulaanbaatar en haalt u morgen weer op. Na de lunch heeft u de gelegenheid om in de omgeving een prachtige wandeling te maken en van het uitzicht te genieten (paard huren is ook mogelijk). Voor informatie over het kamp en de omgeving kunt u terecht bij het kamppersoneel. Ervaar het leven in een gerkamp. ‘s Avonds wordt er een 3-gangendiner geserveerd en kunt u heerlijk met een drankje onder de sterrenhemel gaan zitten. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 2
Na een goede nachtrust in de vrije natuur is het tijd voor het ontbijt. Ochtend ter vrije besteding. Rond 13.00 uur (geen lunch) wordt u weer door onze chauffeur in het gerkamp opgehaald en teruggereden naar Ulaanbaatar.

Excursie MU 11
Wanneer: dagelijks van mei t/m september
Duur: 2 dagen
Vervoer: auto met chauffeur (zonder gids)

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 195 + € 10 (fee N.P.)
4-5 personen€ 165+ € 10 (fee N.P.)
6-9 personen€ 145 + € 10 (fee N.P)

Dag 1
‘s Morgens om 9.00 uur wordt u door onze chauffeur opgehaald en rijdt u via het Giant Genghis Khan Monument naar het Terelj National Park. U kunt het Monument ook van binnen bezoeken (entreegeld inbegrepen). Bewonder de omgeving vanaf het observatiedek in het hoofd van het paard. We maken een fotostop bij de Turtle Rock en rijden verder naar het Buuveit Camp waar u uw ger kunt betrekken. Uw chauffeur rijdt weer terug naar Ulaanbaatar en haalt u morgen weer op. Na de lunch heeft u de gelegenheid om in de omgeving een prachtige wandeling te maken en van het uitzicht te genieten (paard huren is ook mogelijk). Voor informatie over het kamp en de omgeving kunt u terecht bij het kamppersoneel. Ervaar het leven in een gerkamp. ‘s Avonds wordt er een 3-gangendiner geserveerd en kunt u heerlijk met een drankje onder de sterrenhemel gaan zitten. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 2
Na een goede nachtrust in de vrije natuur is het tijd voor het ontbijt. Vrij verblijf in het kamp.
Lunch en diner inbegrepen.

Dag 3
Ochtend ter vrije besteding. Rond 13.00 uur (geen lunch) wordt u weer door onze chauffeur in het gerkamp opgehaald en teruggereden naar Ulaanbaatar.

Excursie MU13
Wanneer: dagelijks van mei t/m september
Duur: 3 dagen
Vervoer: auto met chauffeur (zonder gids)

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 245 + € 10 (fee N.P.)
4-5 personen€ 215 + € 10 (fee N.P.)
6-9 personen€ 195 + € 10 (fee N.P)

Dag 1
In de ochtend wordt u in uw hotel of van het vliegveld/station opgehaald en naar het Terelj National Park gereden. De reistijd bedraagt ongeveer 1,5 uur. Rond lunchtijd kunt u uw ger in het gerkamp betrekken. Middag ter vrije besteding. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 2
Gehele dag ter vrije besteding in het Terelj National Park. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 3
Na het ontbijt wordt u omstreeks 10.00 uur weer door onze chauffeur opgehaald en rijdt u richting het Khustain Nuruu Park. Onderweg bezoekt u het Giant Genghis Kahn Monument. Rond het middaguur bent u in het Khustai Tourist Resort. Middag ter vrije besteding. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 4
Vrij verblijf in het Khustain Nuruu Park. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 5
Na het ontbijt wordt u omstreeks 11.00 uur weer opgehaald en naar Ulaanbaatar gereden.

Excursie MU12
Wanneer: dagelijks van mei t/m september
Duur: 5 dagen
Vervoer: auto met chauffeur (zonder gids)

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 560 + € 25 (fee N.P.)
4-5 personen€ 475 + € 25 (fee N.P.)
6-9 personen€ 435 + € 25 (fee N.P)