download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Vilnius

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of paleis onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies

Tussen een aantal heuvels, op de zuidoever van rivier de Neris, ligt Vilnius de hoofdstad van Litouwen. De stad die ongeveer 600.000 inwoners telt, werd in 1323 gesticht. Door de eeuwen heen is Vilnius tijdens oorlogen veelvuldig geplunderd en zijn gedeelten in vlammen opgegaan. Toch heeft het zijn unieke karakter weten te bewaren en nog steeds is het een cultureel trefpunt van Oost en West. In deze groene stad met veel pittoreske plekjes, zijn de architectuur en de mentaliteit onderhevig aan invloeden van de katholieke kerk. De stad heeft door de eeuwen heen ook een grote Joodse gemeenschap gekend. Sporen van dit verleden zijn nog terug te vinden in de Joodse wijk, het Joods Museum, de Oude Synagoge en begraafplaats. De diversiteit van de verschillende architectonische bouwwerken getuigt van een rijke en fascinerende geschiedenis. De oude binnenstad valt onder het werelderfgoed van UNESCO. Het is zeker de moeite waard om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken.

Om Vilnius met haar 1200 middeleeuwse gebouwen en 48 kerken iets beter te leren kennen bieden wij u de mogelijkheid om samen met een Engelssprekende gids een stadswandeling te maken. Onze stadsgids laat u de verschillende gezichten van deze veelzijdige stad zien.

Excursie VE01
Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: te voet

Prijs per gids:
€ 125