download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reis op maat Finland

Naast de vermelde standaard stedenreizen bieden wij verschillende mogelijkheden voor de individuele reiziger. Bij ons is bijna elke verblijfsduur of combinatie mogelijk. Heeft u iets gelezen of gehoord over een bijzondere plaats of bezienswaardigheid en wilt u dat graag inplannen tijdens uw reis, bij ons is dat altijd mogelijk.

Helsinki is als bestemming zeer geschikt om te combineren met een bezoek aan Rusland, Baltische Landen en/of Oekraïne. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld de stedenreizen als basis gebruiken. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Graag helpen wij u om uw eigen reis samen te stellen. neem gerust telefonisch contact op (020-20.12.777) of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.

Reisinformatie

Vliegreis
Afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal drie nachten te bevatten.

De KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Helsinki. Ook vliegt de KLM dagelijks rechtstreeks naar Moskou en St. Petersburg. U kunt de genoemde steden met elkaar combineren; u vliegt bijvoorbeeld met KLM naar Helsinki en terug vanuit Moskou.

Wilt u Helsinki combineren met een van de Baltische hoofdsteden dan kunt u dagelijks vliegen met KLM/codeshare Air Baltic.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse wij u op de vlucht inboeken. Bij KLM is dat de G-klasse en bij KLM/codeshare Air Baltic is dat ook de G-klasse (de goedkoopste klasse). Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. Dit heeft verder geen gevolgen m.b.t. de service aan boord van het vliegtuig (geen grotere stoel).

Vanaf april 2013 dient bij de KLM voor bagage betaald te worden. Per koffer wordt er € 25 per enkele reis doorberekend (bij het online inchecken aangeven / op Schiphol kost het € 35). Dit geldt uitsluitend voor Europses bestemmingen (niet voor Rusland). Indien u lid bent van het KLM Flying Blue programma en uw deelnemersnummer bij de boeking bekend maakt dan hoeft u voor de bagage minder, of in sommige gevallen, niet te betalen. U kunt alvorens een boeking te maken lid worden van dit KLM programma op: www.klm.nl. Wijzigingen onder voorbehoud!

Transfers
De transfers van de luchthaven naar uw hotel en omgekeerd kunt u het beste ter plaatse regelen, dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Er gaan taxi’s en bussen naar het centrum. In de aankomsthal van de luchthaven vindt u een speciale transferbalie. Vanuit het centrum (station) rijden bussen van Finnair naar de luchthaven (à ca. € 25 p.p.).

De transfers van de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel of omgekeerd kunnen door ons worden verzorgd. De kosten voor een auto voor 1-3 personen bedragen:

- vliegveld naar hotel € 130
- station/pier naar hotel € 110

Voor transfers die 's nachts plaatsvinden (tussen 23.00 en 07.00) wordt een toeslag van 50% berekend.

Hotels
Wij bieden u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs-/kwaliteitsverhouding. Niet genoemde hotels kunnen wij op aanvraag verzorgen. Alle prijzen zijn 'vanaf prijzen' per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van 2 personen. De gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard kamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen. Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35. Voor ons volledige aanbod van hotels in Helsinki klikt u hier .

Treinen
Elke dag gaan er vanuit Helsinki twee dagtreinen (zitplaatsen) naar St. Petersburg en een nachttrein naar Moskou (2e klas met 4 slaapplaatsen en 1e klas met 2 slaapplaatsen). De genoemde prijzen zijn per persoon incl. reserveringskosten en het klaarleggen van de treinkaartjes in uw hotel. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

van Helsinki naar St. Petersburg Allegro

- vertrek 07.20 uur, aankomst 10.47 uur
2e klas € 155 . toeslag 1e klas € 70

- vertrek 11.00 uur, aankomst 14.27 uur
2e klas € 155 . toeslag 1e klas € 70

- vertrek 16.00 uur, aankomst 19.27 uur
2e klas € 150 . toeslag 1e klas € 70

- vertrek 20.00 uur, aankomst 23.27 uur
2e klas € 155 . toeslag 1e klas € 70

van Helsinki naar Moskou Tolstoi

- vertrek 18.44 uur, aankomst 09.19 uur
2e klas € 200 . toeslag 1e klas € 160

Boten (veerdiensten)
Dagelijks varen er meerdere snelle veerboten (hydrofielboten) tussen Helsinki en Tallinn. Aan boord vindt u naast voldoende comfortabele stoelen en zitjes ook een koffieshop, een zelfbedieningsrestaurant en verschillende (taxfree) winkeltjes. De vaartijd bedraagt ca. 2 uur. De eerste boot vertrekt in de zomer rond 7.30 uur. De tijden zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

- vertrek 07.30 uur, aankomst 09.30 uur
- vertrek 10.30 uur, aankomst 12.30 uur
- vertrek 13.30 uur, aankomst 15.30 uur
- vertrek 16.30 uur, aankomst 18.30 uur

De prijs voor een enkele reis bedraagt € 65 incl. reservering/klaarlegkosten (tickets af te halen bij de pier).

Een dagretour vanuit Tallinn kost € 105.

Vraag offerte aan