download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reis op maat Finland

Bolsjoj Reizen biedt u verschillende pakketreizen. Verder bieden wij de individuele reiziger de mogelijkheid om zelf een pakketreis samen te stellen. Hieronder vindt u daarvoor de benodigde informatie. Onder ‘Stedenreizen’ vindt u een paar stedenreizen of stedentrips die wij als voorbeeld hebben samengesteld. U kunt deze pakketreizen of programma's ook als basis gebruiken voor uw eigen reis. Bij ons is bijna elke verblijfsduur of combinatie mogelijk.

Helsinki is als bestemming zeer geschikt om te combineren met een bezoek aan Rusland, Baltische Staten en/of Oekraïne. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld de stedenreizen als basis gebruiken. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Graag helpen wij u om uw eigen reis samen te stellen. neem gerust telefonisch contact op (020-20.12.777) of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.

Reisinformatie

Vliegreis
Afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal drie nachten te bevatten.

De KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Helsinki. Ook vliegt de KLM dagelijks rechtstreeks naar Moskou en St. Petersburg. U kunt de genoemde steden met elkaar combineren; u vliegt bijvoorbeeld met KLM naar Helsinki en terug vanuit Moskou.

Wilt u Helsinki combineren met een van de Baltische hoofdsteden dan kunt u dagelijks vliegen met KLM/codeshare airBaltic.

Deze codeshare wordt onder IATA*-voorwaarden geprint.

*IATA
IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen. De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse/goedkoopste klasse wij u op de vlucht inboeken. Bij KLM is dat de G-klasse en bij codeshare met airBaltic is dat ook de G-klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. Dit heeft verder geen gevolgen met betrekking tot de service of stoel aan boord van het vliegtuig.

Bij KLM dient voor bagage te worden betaald. Per koffer van max. 23 kg wordt er een bedrag van € 70 berekend.

Transfers
De transfers van de luchthaven naar uw hotel en omgekeerd kunt u het beste ter plaatse regelen, dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Er gaan taxi’s en bussen naar het centrum. In de aankomsthal van de luchthaven vindt u een speciale transferbalie. Vanuit het centrum, t/o het centraal station, rijden meerdere bussen van Finnair naar de luchthaven. De kosten bedragen ca. € 25 per persoon.

De transfers van de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel of omgekeerd kunnen door ons worden verzorgd. De kosten voor een auto voor 1-3 personen bedragen:

- vliegveld naar hotel € 125
- station/pier naar hotel € 115

Voor transfers die 's nachts plaatsvinden (tussen 23.00 en 07.00) wordt een toeslag van 50% berekend.

Hotels
Wij bieden u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs-/kwaliteitsverhouding. Niet genoemde hotels kunnen wij op aanvraag verzorgen. Alle prijzen zijn 'vanaf prijzen' per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van 2 personen. De gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard kamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen. Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35. Voor ons volledige aanbod van hotels in Helsinki klikt u hier .

Treinen
Elke dag gaan er vanuit Helsinki 2 dagtreinen (zitplaatsen) naar St. Petersburg en een nachttrein naar Moskou (2e klas met 4 slaapplaatsen en 1e klas met 2 slaapplaatsen). De genoemde prijzen zijn per persoon incl. reserveringskosten en het klaarleggen van de treinkaartjes in uw hotel. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

van Helsinki naar St. Petersburg Allegro

- vertrek 07.20 uur, aankomst 10.47 uur
2e klas € 155 . toeslag business/1e klas € 100

- vertrek 11.00 uur, aankomst 14.27 uur
2e klas € 155 . toeslag business/1e klas € 100

- vertrek 16.00 uur, aankomst 19.27 uur
2e klas € 150 . toeslag business/1e klas € 100

- vertrek 20.00 uur, aankomst 23.27 uur
2e klas € 155 . toeslag business/1e klas € 100

van Helsinki naar Moskou Tolstoi
- vertrek 18.44 uur, aankomst 08.19 uur + 1
2e klas € 200 . toeslag business/1e klas € 100

Boten (veerdiensten)
Dagelijks varen er meerdere snelle veerboten tussen Helsinki en Tallinn. Aan boord vindt u naast voldoende comfortabele stoelen en zitjes ook een koffieshop, een zelfbedieningsrestaurant en verschillende (taxfree) winkeltjes. De vaartijd bedraagt ca. 2 uur. De eerste boot vertrekt in de zomer rond 7.30 uur. De tijden zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

- vertrek 07.30 uur, aankomst 09.30 uur
- vertrek 10.30 uur, aankomst 12.30 uur
- vertrek 13.30 uur, aankomst 15.30 uur
- vertrek 16.30 uur, aankomst 18.30 uur

De prijs voor een enkele reis bedraagt € 65 incl. reservering/klaarlegkosten, tickets af te halen bij de pier.

Een dagretour vanuit Tallinn kost € 110.

Vraag offerte aan