download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reis op maat Georgië en Armenië

Bolsjoj Reizen biedt naast pakketreizen ook het meest complete aanbod voor de individuele reiziger om zelf zo'n pakketreis samen te stellen. Hieronder vindt u daarvoor de benodigde informatie. Onder ‘Stedenreizen’ vindt u een grote selectie stedenreizen of stedentrips die wij met zorg voor u hebben samengesteld. U kunt deze pakketreizen of programma's ook als basis gebruiken voor uw eigen reis. Uiteraard kunt u deze stedentrips geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Heeft u iets gelezen of gehoord over een bepaalde plaats of bezienswaardigheid en wilt u dit graag inplannen tijdens uw reis, bij ons is dat bijna altijd mogelijk. Neem gerust telefonisch contact op 020-20 12 777 of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.

Reisinformatie

Vliegreis
Bij diverse luchtvaartmaatschappijen kunnen wij tegen zeer aantrekkelijke tarieven vliegtickets inkopen. Op aanvraag bieden wij u onze gunstige tarieven aan. Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal twee nachten te bevatten.

Onze vluchten naar Georgië en Armenië worden hoofdzakelijk uitgevoerd door de LOT (Polish Airlines) met zowel op de heen- als op de terugreis een overstap in Warschau. De LOT vliegt dagelijks naar Tbilisi en Jerevan. Beide steden kunnen met elkaar worden gecombineerd.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse (prijsklasse) wij u op de vlucht inboeken. Dit is altijd de goedkoopste klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse (toeristenklasse) boeken.

Georgian Airlines (codeshare KLM) vliegt 3 x in de week (op maandag, woensdag en zaterdag) rechtstreeks van Amsterdam naar Tbilisi. Het gaat hierbij om IATA-tickets*.

*IATA
IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen. De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Hotels
De hotels in Georgië en Armenië zijn over het algemeen goed en schoon. Het personeel aan de receptiebalies spreekt goed Engels. Onder ‘Hotels Tbilisi’ en ‘Hotels Jerevan’ bieden wij u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard hotelkamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen. Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35. Een overzicht van onze hotels vindt u hier: Tbilisi en Jerevan

Transfers
De transfers van de vliegvelden naar het geboekte hotel en naar de grens tussen Georgië en Armenië (of omgekeerd) kunnen door ons worden verzorgd. Bij de grensovergangen dient u zelf met uw koffer door niemandsland te wandelen (ca. 50 meter) om aan de andere kant van de grens weer in een andere auto te stappen. De kosten voor een auto voor 1-2 personen bedragen:

- vliegveld Tbilisi naar hotel Tbilisi € 40
- hotel Tbilisi naar station € 40
- hotel Tbilisi naar de grens Georgië/Armenië € 90

- grens Georgië/Armenië naar hotel Jerevan € 220
- grens Georgië/Armenië naar hotel Jerevan € 320 (incl. bezoek Haghpatklooster)

- vliegveld Jerevan naar hotel Jerevan € 40
- hotel Jerevan naar station € 40

Er geldt een toeslag van 50 % op transfers tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 's morgens.

Treinen
Er zijn verschillende spoorlijnen door beide landen maar niet alle steden zijn met elkaar verbonden. U kunt bv. een trein nemen van Tbilisi naar Batumi of van Jerevan naar Gyumri. Er rijdt een nachttrein tussen Tbilisi en Jerevan (op oneven dagen) en van Jerevan naar Tbilisi (op even dagen). Deze hebben slaapplaatsen in 4-persoonscoupés (2e klas) of in 2-persoonscoupés (1e klas). Bij een eventueel te kort aan 2-persoonscoupés kan het voorkomen dat men ter plaatse een 4-persoonscoupé krijgt toegewezen voor 2 personen. De genoemde ‘vanaf prijzen’ en toeslagen zijn per persoon incl. administratie-/reserveringskosten. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

nachttrein Tbilisi-Jerevan (oneven dagen)
vertrek 20.20 uur, aankomst 07.00 uur
2e klas € 75. Toeslag 1e klas € 35

nachttrein Jerevan-Tbilisi (even dagen)
vertrek 21.30 uur, aankomst 07.30 uur
2e klas € 75. Toeslag 1e klas € 30
van juni tot oktober (onder voorbehoud)
vertrek 15.30 uur, aankomst 00.00 uur
2e klas € 75. Toeslag 1e klas € 30

Gidsen
Onze lokale Duits- of Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken of een niet alledaags museum. Een gids kost per dagdeel (4 uur) € 70 en per hele dag (8 uur) € 110.

Excursies
Prijzen zijn per persoon incl. Engels- of Duitssprekende gids en entreegelden (minimaal 2 personen). Excursies kunnen alleen worden gereserveerd in combinatie met een pakketreis (vlucht en hotelovernachtingen). een overzicht van onze aangeboden hotels vindt u hier: Tbilisi en Jerevan

Tbilisi
Per auto met chauffeur:
. Stadsrondrit met Art Museum (4 uur) € 80
. Mtskheta (4 uur) € 75
. Mtskheta en Gori incl. lunchbox (7 uur) € 115
. David Gareja incl. lunchbox (7 uur) € 100
. Kazbegi incl. lunchbox (7 uur) € 100
. Kutaisi 2 dagen incl. overnachting € 300

Te voet:
. Stadswandeling met Art Museum (4 uur) € 50

Jerevan
Per auto met chauffeur:
. Stadsrondrit met Genocide Monument (4 uur) € 90
. Khor Virap en Echmiadsin (5 uur) € 95
. Geghard en Garni met lunch (6 uur) € 90

Te voet (of openbaar vervoer):
. Historisch Museum (4 uur) € 45
. Art Museum (4 uur) € 45

U kunt telefonisch onze uitgebreide informatie met betrekking tot de excursies opvragen. Uiteraard kunt u ons ook een mailtje sturen indien u nog vragen heeft.

Vraag offerte aan