download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reis op maat Mongolië

Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. Onder Individuele stedenreizen’ vindt u een aantal stedenreizen die u als basis kunt gebruiken. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Heeft u iets gelezen of gehoord over een bepaalde plaats of bezienswaardigheid en wilt u dit graag inplannen tijdens uw reis, bij ons is dat bijna altijd mogelijk. Neem gerust telefonisch contact op 020-20 12 777 of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.

Reisinformatie

Vliegreis
Er zijn niet veel luchtvaartmaatschappijen die Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, aanvliegen. De bekendste zijn Aeroflot en Turkish Airlines. Aeroflot vliegt in het seizoen dagelijks vanuit Amsterdam met overstap in Moskou, naar Ulaanbaatar. Turkish Airlines vliegt van Amsterdam (met overstap in Istanbul en tussenstop) op maandag, woensdag en vrijdag. De terugreis vindt plaats op dinsdag, donderdag en zaterdag. Rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam zijn er niet.

Alle tickets naar Mongolië worden onder IATA*-voorwaarden geprint.

*IATA
IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen. De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

De bagagevrijdom kan per luchtvaartmaatschappij en/of bestemming verschillend zijn (normaliter 1 koffer van ca. 23 of 30 kg). Op eventuele binnenlandse vluchten in Mongolië is dit 1 koffer van max. 10 kg (overbagage kost doorgaans ca. $ 5 per kg) en bij binnenlandse vluchten in China is dit 1 koffer van max. 20 kg (overbagage is duur).

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse (prijsklasse) wij u op de vlucht inboeken. Dit is altijd de goedkoopste klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken.

Nationale Parken
Voor een bezoek aan of een verblijf in een van de nationale parken dient men € 10 p.p. entreegeld te betalen (Khustain N.P. € 15 p.p.).

Hotels en gerkampen
Het hoteloverzicht biedt een selectie van hotels in Ulaanbaatar met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Niet genoemde hotels kunnen wij op aanvraag verzorgen.
Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht gebaseerd op een bezetting van 2 personen in een standaard 2-persoonskamer incl. ontbijt. Indien u losse hotel- of gerovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35. Afhankelijk van de temperatuur hebben gerkampen, indien geopend, vanaf half oktober tot eind april geen stromend water. Klik hier voor ons hoteloverzicht.

In een gerkamp verblijft u in een traditionele gertent. Deze tenten zijn zeer ruim opgezet en beschikken over 2 aparte bedden, een tafeltje met stoelen en een houtkacheltje. Was- en toiletfaciliteiten zijn gemeenschappelijk in een apart gebouw. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht gebaseerd op een bezetting van 2 personen in een standaard 2-persoonsger incl. ontbijt en diner (set-menu, geen à la carte). Gedurende de weekenden en schoolvakanties worden de gerkampen vaak bezocht door de lokale bevolking. Zij huren dan een of meerdere gers om met de familie samen te komen. Klik hier voor ons aanbod van gerkampen.

Transfers:
De transfers van de vliegvelden naar het geboekte hotel/gerkamp (of omgekeerd) kunnen door ons worden verzorgd. De kosten van een auto voor 1-3 personen bedragen:

- vliegveld naar hotel € 100
- station naar hotel € 20
- Ulaanbaatar naar Terelj N.P. € 150
- Ulaanbaatar naar Khustain N.P. € 250
- Ulaanbaatar naar Gun-Galuut N.P.€ 230

Voor transfers tussen 23.00 uur en 07.00 uur wordt een toeslag van 50% berekend.

Treinen
Op donderdag rijdt er een Express trein vanuit Ulaanbaatar naar Beijing. In het seizoen gaan er ook wel treinen op zondag en vrijdag maar dat weet men nooit zeker dus die worden dan ook niet door ons geboekt. U kunt enkel op donderdag vertrekken! De reis neemt ca. 29 uur in beslag. Bij de Mongools/Chinese grens wordt het onderstel van de trein verwisseld in verband met spoorbreedte. Dit duurt ongeveer 2 uur, u blijft gewoon in de trein zitten.

De treinen zijn niet luxe maar comfortabel. Bedenk wel dat alle treinen ook gebruikt worden door de lokale bevolking. Het gaat hierbij dus niet om exclusieve toeristentreinen met gordijntjes en een pianist in de restauratiewagon (zoals bijvoorbeeld de Oriënt Express). Het in en uitladen van uw bagage dient u zelf te doen.

Alle klassen moeten gebruik maken van de wasgelegenheid en toilet aan beide zijden van iedere wagon (gemeenschappelijk). U reist standaard in een 4-persoonsslaapcoupé. Voor een 2-persoonsslaapcoupé dient u een toeslag te betalen.Het kan voorkomen dat men, indien een 2-persoonscoupé is gereserveerd, een coupé krijgt toegewezen met een eigen toilet en/of douche die men dan met de buren dient te delen. Er zijn ook treinstellen die deze luxe niet hebben. Derhalve reserveren wij enkel bedden en is verdere informatie over de verschillende treinen en treinstellen niet bij ons beschikbaar.

De tijden (en treinnummers) zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Dit kan invloed hebben op uw programma (aantal hotelovernachtingen onderweg). Eventuele wijzigingen zijn doorgaans 45 dagen voor uw vertrek pas bekend (dan kunnen treinkaartjes pas in het systeem worden geboekt). Bij uw reisbescheiden treft u de juiste informatie m.b.t. de treinnummers en tijden.

Express trein van Ulaanbaatar naar Beijing op donderdag
Vertrek Ulaanbaatar 07.30 uur, aankomst Beijing 14.35 uur (+1)
4-persoonscoupé € 245 p.p., toeslag 2-persoonscoupé € 220 p.p.

Excursies
Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens uw verblijf in Mongolië interessante excursies te maken. Bij uw reservering dient u aan te geven of u een of meerdere excursies wilt maken. Deze zijn ter plaatse niet bij te boeken en/of te wijzigen. Excursies zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Een overzicht van ons aanbod vindt u hier.

Wij bieden u het meest complete aanbod voor de individuele reiziger. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. Naast een stedenreis naar Ulaanbaatar bieden wij u deze stad ook aan in combinatie met verschillende steden in China. Uiteraard kunt u deze reizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen.

Vraag offerte aan