download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reis op maat Oekraïne

Oekraïne is als bestemming zeer geschikt voor individuele reizen. Uiteraard kunt u uw stedenreis ook combineren met een paar dagen aan één van de prachtige stranden aan de Zwarte Zee. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld de stedenreizen als basis gebruiken. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Graag helpen wij u om uw eigen reis samen te stellen. Neemt u gerust telefonisch contact met ons op (020-20 12 777) of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.

Reisinformatie

Vliegreis
Oekraïne heeft in 3 steden een luchthaven: Kiev, Lviv en Odessa. Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal drie nachten te bevatten.

KLM en Ukraina International Airlines vliegen dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Kiev. Wilt u Kiev combineren met Lviv of Odessa, dan is dat mogelijk met Ukraina International Airlines.
Ook de LOT, de nationale luchtvaartmaatschappij van Polen, de Lufthansa of Austrian Airlines (allen met overstap) vliegen op deze steden.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse wij u op de vlucht inboeken. Bij KLM is dat de G-klasse, bij Ukraina Intternational Ailines de W-klasse en bij de LOT is dat de L-klasse (dit zijn de goedkoopste klasse). Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. Dit heeft verder geen gevolgen m.b.t. de service aan boord van het vliegtuig (geen grotere stoel of beter maaltijden).

Bagage (ruimbagage) is bij onze reizen niet altijd inbegrepen.

Hotels
Het hoteloverzicht biedt u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs-/kwaliteitverhouding. Niet genoemde hotels kunnen wij op aanvraag verzorgen. Alle prijzen zijn 'vanaf prijzen' per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De op deze website gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard kamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden die (naar Russisch gebruik) niet altijd naast elkaar staan om zodoende meer ruimte te creëren. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen. een overzicht van onze aangeboden hotels vindt u hier: Kiev, Lviv en Odessa

Transfers
De transfers van en naar de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel kunnen door ons worden verzorgd. De kosten voor een auto voor 1-3 personen bedragen:
- vliegveld in Kiev naar hotel of omgekeerd € 40
- station in Kiev naar hotel of omgekeerd € 30
- vliegveld Lviv naar hotel of omgekeerd € 30
- station Lviv naar hotel of omgekeerd € 30
- vliegveld in Odessa naar hotel of omgekeerd € 35
- station in Odessa naar hotel of omgekeerd € 35

Er geldt een toeslag van 50 % op transfers tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 's morgens.

Treinen
Vanuit Kiev, Lviv en Odessa kunt u letterlijk alle kanten op. De meest populaire treinreizen, van Kiev naar Lviv of Odessa, worden doorgaans per nachttrein afgelegd. Er zijn ook dagtreinen. Alle treinen moeten gereserveerd worden. U reist in een slaapcoupé met 4 slaapplaatsen (2e klas) of met 2 slaapplaatsen (doorgaans 1e klas of 4 slaapplaatsen in de 2de klas). De genoemde prijzen en toeslagen zijn per persoon incl. het klaarleggen van de treinkaartjes in uw hotel. De tijden zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

dagtrein van Kiev naar Lviv nr. 749
vertrek 14.07 uur, aankomst 19.50 uur
2e klas € 35. toeslag 1e klas € 20

nachttrein van Kiev naar Lviv nr. 91
vertrek 22.42 uur, aankomst 06.00 uur
2e klas € 45. toeslag 1e klas € 50

dagtrein van Kiev naar Odessa nr. 763
vertrek 16.35 uur, aankomst 23.46 uur
2e klas € 40. toeslag 1e klas € 30

nachttrein van Kiev naar Odessa nr. 105
vertrek 21.15 uur, aankomst 06.18 uur
2e klas € 50. toeslag 1e klas € 50

nachttrein van Lviv naar Odessa nr. 12
vertrek 22.12 uur, aankomst 08.45 uur
2e klas € 55. toeslag 1e klas € 50

Bussen
Grotere afstanden worden in Oekraïne niet per bus afgelegd.

Gidsen
Onze lokale Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken of een niet alledaags museum. Een gids kost per dagdeel (4 uur) € 100 en per hele dag (8 uur) € 200.

Excursies
Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens uw verblijf in Oekraïne interessante excursies te maken. Deze privé-excursies met Engelssprekende gids (en auto/chauffeur indien van toepassing) beginnen doorgaans ’s morgens om 10.00 uur. De entreegelden zijn inbegrepen. Bij uw reservering dient u aan te geven of u een of meerdere excursies wilt maken, deze zijn ter plaatse niet bij te boeken en/of te wijzigen. Excursies zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Een overzicht van ons aanbod vindt u hier: Kiev, Lviv en Odessa

Vraag offerte aan