download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reis op maat Rusland

Reisinformatie

Bolsjoj Reizen biedt naast pakketreizen ook het meest complete aanbod voor de individuele reiziger om zelf zo'n pakketreis samen te stellen. Hieronder vindt u daarvoor de benodigde informatie. Onder ‘Stedenreizen’ vindt u een grote selectie stedenreizen of stedentrips die wij met zorg voor u hebben samengesteld. U kunt deze pakketreizen of programma's ook als basis gebruiken voor uw eigen reis. Uiteraard kunt u deze stedentrips geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Wij bieden u de mogelijkheid de reis te maken die het beste bij u past en die geheel aan uw wensen voldoet. Wij verzorgen ook reizen naar andere steden in Rusland. Informatie hierover op aanvraag.

Vliegreis
Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal drie nachten te bevatten.

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Moskou en St. Petersburg. Ook vliegt de KLM dagelijks naar Kiev en Helsinki. U kunt de genoemde steden met elkaar combineren; u vliegt bijvoorbeeld met KLM naar Moskou en terug uit Helsinki.

Indien u de steden Riga, Vilnius of Tallinn met Moskou of St. Petersburg wilt combineren dan zijn er dagelijks vluchten met Air Baltic/KLM (codeshare).

Andere luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines en Scandinavian Airlines vliegen ook dagelijks van Amsterdam naar Moskou en St. Petersburg, maar met een overstap (Frankfurt/Zurich/Wenen of Stockholm). Met Lufthansa en Austrian Airlines kunt u ook naar andere bestemmingen in Rusland vliegen zoals: Kazan, Rostov aan de Don, Krasnodar en Sochi. Indien u naar een van deze bestemmingen wilt reizen kunt u bij ons de informatie opvragen.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse (prijsklasse) wij u op de vlucht inboeken. Bij KLM is dat de G-klasse en bij Air Baltic is dat de V-klasse, de goedkoopste klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. Dit heeft verder geen gevolgen m.b.t. de service aan boord van het vliegtuig (geen grotere stoel of betere maaltijd).

Hotels
De hotels in Rusland zijn over het algemeen goed en schoon. Het personeel aan de receptiebalies spreekt doorgaans redelijk Engels. Onder ‘Hotels Moskou’ en ‘Hotels St. Petersburg’ bieden wij u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Niet genoemde hotels kunnen wij op aanvraag verzorgen. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De op deze site gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard hotelkamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden die (naar Russisch gebruik) niet altijd naast elkaar staan om zodoende meer ruimte te creëren. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen. Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35. Ons aanbod van hotels vindt u hier: Moskou en St. Petersburg

Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Transfers
De transfers van de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel of omgekeerd kunnen door ons worden verzorgd.

Transfer van luchthaven Moskou naar hotel vindt direct na aankomst plaats.
Transfers van hotels in Moskou naar het treinstation is altijd 3 uur voor vertrek van de trein (transfertijd 30 minuten tot 90 minuten)
Transfers van hotels in Moskou naar vliegveld is altijd 4 uur voor vertrek van het vliegtuig (transfertijd 50 minuten tot 120 minuten)

Transfer van luchthaven St. Petersburg naar hotel vindt direct na aankomst plaats.
Transfers van hotels in St. Petersburg naar treinstation altijd 2 uur voor vertrek van de trein (transfertijd 15 minuten tot 70 minuten)
Transfers van hotels in St. Petersburg naar vliegveld is altijd 4 uur voor vertrek van het vliegtuig (transfertijd 30 minuten tot 100 minuten)

De kosten voor een auto voor 1-2 personen bedragen:
- vliegveld Moskou Sheremetyevo naar hotel € 65
- vliegveld Moskou Domodedovo naar hotel € 65
- station Moskou naar hotel € 55
- vliegveld St. Petersburg naar hotel € 65
- station St. Petersburg naar hotel € 55

Voor transfers die 's nachts plaatsvinden (tussen 23.00 en 07.00 uur) wordt een toeslag van 50% berekend.

De kosten voor een minibusje 3-6 personen:
- vliegveld Moskou Sheremetyevo naar hotel € 125
- vliegveld Moskou Domodedovo naar hotel € 125
- station Moskou naar hotel € 95
- vliegveld St. Petersburg naar hotel € 115
- station St. Petersburg naar hotel € 115

Voor transfers die 's nachts plaatsvinden (tussen 23.00 en 07.00 uur) wordt een toeslag van 50% berekend.

Transfers dienen direct bij boeking te worden opgegeven.

Treinen
Het spoorwegnetwerk van Rusland is bijzonder uitgebreid. Vanwege de enorme afstanden tussen de steden onderling is het reizen per trein door Rusland, ook bij de lokale bevolking, zeer populair. De treinen zijn comfortabel en rijden in alle weersomstandigheden stipt op tijd. U dient te allen tijden de trein vooraf te reserveren. De dagtreinen (intercity's) hebben zitplaatsen in de 2e klas en sommige treinen ook in de business en 1e klas.

De nachttreinen (langzamere treinen) hebben slaapplaatsen in 4-persoonscoupés (2de klas) of in 2-persoonscoupés (1ste klas). Bij een eventueel tekort aan 2-persoonscoupés kan het voorkomen dat men ter plaatse een 4-persoonscoupé krijgt toegewezen voor 2 personen.

De treinen zijn niet luxe maar comfortabel. Alhoewel er veel soorten en categorieën treinen zijn reserveert Bolsjoj Reizen geen treinen op basis van een speciale categorie. Wij maken gebruik van treinen die daadwerkelijk rijden op de gewenste dagen ongeacht de verschillende categorieën. Bedenk wel dat alle treinen ook gebruikt worden door de lokale bevolking. Het gaat hierbij dus niet om exclusieve toeristentreinen met gordijntjes en een pianist in de restauratiewagon (zoals bijvoorbeeld de Oriënt Express). Het in- en uitladen van uw bagage dient u zelf te doen.

Alle klassen moeten gebruik maken van de wasgelegenheid en toilet aan beide zijden van iedere wagon (gemeenschappelijk). Het kan voorkomen dat men, indien een 2-persoonscoupé is gereserveerd, een coupé krijgt toegewezen met een eigen toilet en/of douche die men dan met de buren dient te delen. Er zijn ook treinstellen die deze luxe niet hebben. Derhalve reserveren wij enkel bedden en is verdere informatie over de verschillende treinen en treinstellen niet bij ons beschikbaar.

De tijden (en treinnummers) zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Dit kan invloed hebben op uw programma (aantal hotelovernachtingen onderweg). Eventuele wijzigingen zijn doorgaans 45 dagen voor uw vertrek pas bekend (dan kunnen treinkaartjes pas in het systeem worden geboekt). Bij uw reisbescheiden treft u de juiste informatie m.b.t. de treinnummers en tijden.

dagtrein Moskou-St. Petersburg
2e klas v.a. € 120 . toeslag business class/1e klas v.a. € 100
vertrek 09.50 uur, aankomst 13.42 uur
vertrek 13.30 uur, aankomst 17.25 uur
vertrek 15.30 uur, aankomst 19.16 uur

nachttrein Moskou-St. Petersburg
2e klas v.a. € 120 . toeslag 1e klas/2-persoonscoupé v.a. € 100
vertrek 23.30 uur, aankomst 07.15 uur
vertrek 23.40 uur, aankomst 08.35 uur

dagtrein St. Petersburg-Moskou
2e klas v.a. € 120 . toeslag business class/1e klas v.a. € 100
vertrek 09.10 uur, aankomst 13.00 uur
vertrek 13.00 uur, aankomst 17.00 uur
vertrek 15.15 uur, aankomst 19.30 uur

nachttrein St. Petersburg-Moskou
2e klas v.a. € 120 . toeslag 1e klas/2-persoonscoupé v.a. € 100
vertrek 23.30 uur, aankomst 07..35 uur
vertrek 23.45 uur, aankomst 08.35 uur

dagtrein St. Petersburg-Helsinki
2e klas v.a. € 150 . toeslag business class v.a. € 100
vertrek 11.30 uur , aankomst 15.00 uur
vertrek 15.00 uur , aankomst 18.30 uur

nachttrein St. Petersburg-Riga
2e klas v.a. € 200 . toeslag 1e klas/2-persoonscoupé v.a. € 100
vertrek 20.55 uur , aankomst 09.00 uur

De genoemde vanaf prijzen en toeslagen zijn per persoon incl. administratie-/reserveringskosten en het eventueel klaarleggen van de treinkaartjes in uw hotel. Informatie over andere trajecten op aanvraag.

Bussen
Grote afstanden worden in Rusland niet per bus afgelegd. Het reserveren van buskaartjes is wel mogelijk voor het traject St. Petersburg-Tallinn. Deze internationale bus is modern en heeft verstelbare stoelen en toilet aan boord. De genoemde prijs is per persoon incl. het klaarleggen van de buskaartjes in uw hotel. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

Bus St. Petersburg-Tallinn € 90
vertrek 11.15 uur, aankomst 17.10 uur
vertrek 14.00 uur, aankomst 20.55 uur

Excursies
Wij bieden u een selectie interessante privé excursies aan. Deze excursies met Engelssprekende gidsen en auto met chauffeur, indien van toepassing, beginnen doorgaans ’s morgens om 10.00 uur. U wordt dan in de lobby van uw hotel opgehaald. Prijzen zijn per persoon inclusief entreegelden. Indien er tijdens de excursie gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro dan zijn deze kosten voor uw eigen rekening (metrokaartje ca. € 0,40 per rit). Bij het reserveren van uw reis dient u al aan te geven of u een of meerdere excursies wilt bijboeken. Deze zijn niet later of ter plaatse bij te boeken en/of te wijzigen. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.
Een overzicht van de door ons aangeboden excursies vindt u hier: Moskou en St. Petersburg

Gidsen
Onze lokale Duits- of Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken.

In Moskou Engelssprekende gids:
voor 4 uur € 100
voor 8 uur € 185

In Moskou Duitssprekende gids:
voor 4 uur € 115
voor 8 uur € 225

In St. Petersburg Engelssprekende gids:
voor 4 uur € 80
voor 8 uur € 160

In St. Petersburg Duitssprekende gids:
voor 4 uur € 80
voor 8 uur € 160

Vraag offerte aan