Algemene informatie - GeorgiŽ en ArmeniŽ
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽAlgemene informatieHoogtepunten---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen GeorgiŽGroepsreis 12 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽGroepsreis 7 dagen ArmeniŽGroepsreis 9 dagen ArmeniŽ en GeorgiŽ-------INDIVIDUELE RONDREIZEN-------Rondreis 9 dagen GeorgiŽRondreis 13 dagen GeorgiŽ met excursieprogramma TbilisiRondreis 13 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽ met excursieprogrammaRondreis 12 dagen ArmeniŽ met excursieprogramma------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 4 dagen TbilisiStedenreis 6 dagen Tbilisi met excursieprogrammaStedenreis 7 dagen Tbilisi en Kutaisi met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Tbilisi en JerevanStedenreis 10 dagen Tbilisi en Jerevan met excursieprogrammaStedenreis 4 dagen JerevanStedenreis 6 dagen Jerevan met excursieprogramma---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels TbilisiHotels JerevanOekraÔne FinlandBrochure 2021

Algemene informatie

Geografisch gezien liggen Georgië (voor het grootste deel) en Armenië in Azië. Maar cultuurhistorisch gezien behoren beide landen toch echt tot Europa. Hun zeer gecompliceerde geschiedenis, met invloeden uit Italië (Romeinse Rijk), Turkije, Perzië, Rusland en Mongolië, is terug te vinden in de cultuur, architectuur en kunst. In beide landen vindt men, op spectaculair gelegen plaatsen, sporen van eeuwenoude beschavingen die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. De vaak nog ongerepte natuur is overweldigend en zeer gevarieerd. De bevolking is vriendelijk, behulpzaam en zeer gastvrij. Zij zijn erg geïnteresseerd in hun eigen geschiedenis en cultuur en willen dat graag met andere delen. Hier worden gasten nog als een zegen gezien. De wijn vloeit rijkelijk en de tafels zijn overladen met heerlijke gerechten.

Georgië
Georgië heeft de meest magnifieke landschappen, van de sneeuwtoppen van het Kaukasus-gebergte (5200 m.) tot aan de stranden van de subtropische Zwarte Zeekust. En tussen deze twee extreme in liggen onherbergzame bergen, glooiende heuvels, bergweiden, snelstromende rivieren, semi-steppen, prachtige groene valleien en uitgestrekte vlaktes. Met subliem bewaard gebleven oude kerken, kloosters, kastelen en burchten verspreidt over dit fantastische landschap moet Georgië wel een van de mooiste landen op aarde zijn! Archeologen hebben resten gevonden van oude vestingen uit de 7de eeuw voor Christus. Het land bestond toen tot het begin van de 11de eeuw uit meerdere koninkrijkjes. Een van de belangrijkste koningen was Mirian van Kartli die zich in de 4de eeuw door de heilige Nino liet bekeren tot het Christendom. Daarmee was Georgië, na Armenië, het tweede land dat de nieuwe godsdienst aannam. Nu nog behoort 85% van de bevolking tot de Apostolisch Orthodoxe kerk. Koning Vakhtang van Kartli (447-502) wordt gezien als de Vader van de Natie, hij verhuisde de hoofdstad van Mtskheta naar Tbilisi. De eeuwen daarop werd het land door meerdere heersers en volkeren veroverd. De laatste bezetters waren de Russische tsaren voordat het land werd ingelijfd bij de Sovjet-Unie. Op 9 april 1991 werd Georgië een zelfstandige democratische republiek. Het startende ondernemerschap viert nu hoogtij en sinds kort worden kosten noch moeite gespaard om de steden en monumenten in hun oude glorie te herstellen. Georgië is een absolute topbestemming die de toerist veel te bieden heeft.

Armenië
Dit bergachtige land in het zuidelijke Kaukasus-gebergte stond aan de wieg van onze beschaving. Het is het oudste christelijke land ter wereld. Een groot deel van het Oude Armenië ligt vandaag de dag in Turkije zoals de met een ijskapbedekte berg Aratat waar volgens het Oude Testament de ark van Noah is gestrand. De uiteenlopende landschappen van toendra’s en steppen tot bergweiden zijn adembenemend. Wat een vriendelijk en fantastisch vakantieland! Volgens de bijbel stammen de Armeniërs af van Hay, de achter–achterkleinzoon van Noah. Zo’n 40 jaar na Christus kwamen de apostelen Bartolomeüs en Taddeüs naar Armenië om het nieuwe geloof te verkondigen. In het jaar 301 besloot koning Tiridates III het Christendom als staatsreligie in te voeren. Het westelijke deel van Armenië kwam in 387 in handen van Constantinopel en rond 645 kwamen Arabieren uit Baghdad en probeerde de bevolking te bekeren. Veel inwoners vluchtten naar Romeinse en Turkse gebieden. De kalief van Bagdad gaf in de 8ste eeuw toestemming dat het land een eigen koning mocht aanstellen, het werd koning Ashot I. In de eeuwen daarop werd het land vaak geplunderd door de Turken en Mongolen. De Russische overwinning op het Perzische keizerrijk rond 1828 bracht de gebieden, die nu het land Armenië vormen, weer bij elkaar onder christelijk bestuur. Het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 heeft aan de Russische overheersing definitief een einde gemaakt. De diversiteit van de verschillende monumenten en architectonische bouwwerken getuigen van deze rijke geschiedenis. Het is goed voor het land dat het aantal toeristen jaarlijks stijgt. Opvallend is hoe snel er in de laatste decennia een volwaardige, zelfstandige economie op gang is gekomen.