Baltische landen - Welkom bij Bolsjoj Reizen al 35 jaar dť specialist!
Onze bestemmingenRusland Baltische landen Algemene informatie Hoogtepunten Baltische Landen---------------RONDREIZEN----------------------------MET EIGEN AUTO/MOTOR------Rondreis 12 dagen Baltische landen van Vilnius naar VilniusRondreis 16 dagen Baltische landen van Vilnius naar Vilnius---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen Baltische hoofdstedenGroepsreis 8 dagen Baltische hoofdsteden met Klaipeda en Curonian Spit Groepsreis 8 dagen Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 10 dagen Baltische hoofdsteden met natuurparkenGroepsreis 10 dagen Baltische hoofdsteden met HelsinkiGroepsreis 11 dagen Baltische landen PLUS *NIEUW*Groepsreis 13 dagen Baltische hoofdsteden met Helsinki en St. Petersburg----------------FLY & DRIVE's------------Fly & Drive 11 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 11 dagen Baltische landen van Tallinn naar TallinnFly & Drive 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Drive 15 dagen Baltische Landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Tallinn naar TalliinnFly & Drive 17 dagen Baltische landen van Vilnius naar Tallinn speciaal voor reizen met kinderen------------------FLY & BUS--------------Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen Vilnius naar Tallinn------INDIVIDUELE STEDENREIZEN----Stedenreis 3 dagen VilniusStedenreis 5 dagen Vilnius en RigaStedenreis 7 dagen Vilnius, Riga en TallinnStedenreis 3 dagen RigaStedenreis 5 dagen Riga en TallinnStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en HelsinkiStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en St. PetersburgStedenreis 3 dagen TallinnStedenreis 5 dagen Tallinn en HelsinkiStedenreis 5 dagen Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Tallinn, Helsinki en St. Petersburg---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels VilniusHotels RigaHotels TallinnExcursies VilniusExcursies RigaExcursies TallinnMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Baltische landen

Met eigen vervoer (rondreis door de Baltische landen met eigen auto of motor)
Vanuit Nederland rijdt u met uw eigen auto of motor via Polen naar Litouwen. Het is ook mogelijk om vanuit Kiel of Rostock (Oost Zee in Noord-Duitsland) de boot te nemen naar Klaipeda (Litouwen). Vanuit Lubeck (Travemunde) vertrekt er ook een boot naar Liepaja (Letland). Onder onze Rondreizen door de Baltische landen en onder onze Fly & Drive programma's vindt u verschillende routes die ook in Vilnius of Klaipeda/Liepaja kunnen beginnen. Graag maken wij voor u een aangepaste route. Onderweg verblijft u in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt.


Fly & Drive (met huurauto)
Een Fly & Drive is een fantastische manier om een deel van de Baltische landen te leren kennen. De wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk, de Baltische Landen lenen zich dan ook uitstekend om zelf te rijden. U bezoekt niet alleen de culturele rijkdommen van de grote steden, maar ook die van een aantal kleinere plaatsen. Hotels altijd onder voorbehoud.
 

Stedenreizen
Wij hebben voor u reizen samengesteld naar de belangrijkste steden. U kunt meerdere steden en landen met elkaar combineren. U vliegt bijvoorbeeld van Amsterdam naar Riga en van St. Petersburg weer terug naar Amsterdam. Een ideale manier om op individuele basis kennis te maken met  deze prachtige steden. Onze stedenreizen kunt u geheel naar uw eigen wens invullen en u kunt verblijven zolang u wenst. Als u een andere verblijfsduur wenst of excursies aan uw verblijf wilt toevoegen kunt u ons bellen (020-20.12.777) of e-mailen (info@bolsjoj.nl). Zie ook het onderdeel maatwerk, uw eigen reis samenstellen.


Maatwerk, uw eigen reis samenstellen
Eén van de specialiteiten van Bolsjoj Reizen is het aanbieden van maatwerkreizen. Een reis volledig afgestemd op uw eigen wensen en ideeën. In principe is er niets onmogelijk bij het samenstellen van uw persoonlijke reis. U kunt elke dag vertrekken en kunt op elke plaats zolang verblijven als u wenst. U kunt een combinatie maken uit de diversen steden en landen uit ons aanbod. In nauw overleg werken wij samen met u aan uw ideale reis. Bij een combinatie van diverse bestemmingen zorgen wij voor de beste en voordeligste trein, bus, boot of vluchtverbindingen. De reizen zoals op de site vermeld en de informatie bij maatwerk die u op onze website aantreft, geven u ons inziens voldoende inspiratie om een bijzondere reis samen te stellen. Een maatwerkreis van Bolsjoj Reizen is een combinatie van uw wens en ons advies!


Fly & Bus
Een Fly & Bus is een bijzonder leuke manier van reizen. Wij reserveren voor u alle hotels en lokale bussen om zo eenvoudig mogelijk een deel van de Baltische landen te leren kennen. U bezoekt niet alleen de grote steden, maar ook een aantal kleine plaatsen en dorpen. Hotels altijd onder voorbehoud.


De 3 Baltische landen algemeen
In 2004 hebben de drie Baltische landen (het Balticum) zich aangesloten bij de Europese Unie. Hoewel deze drie landen in een adem worden genoemd en aan elkaar grenzen, hebben zij toch ieder hun eigen identiteit behouden. Ten gevolge van hun rijke historie treft u hier dan ook de sporen van Duitse, Poolse, Russische en Scandinavische invloeden aan. Dit is duidelijk waarneembaar in de architectuur. Een ding hebben de drie Baltische Staten gemeen: de lokale bevolking is trots op hun onafhankelijkheid. Voor bezoekers uit het buitenland zijn er talloze mogelijkheden om deze landen te leren kennen. Men kan een individuele reis boeken naar een van de hoofdsteden of een combinatie van meerdere steden. De infrastructuur en de faciliteiten zoals het openbaar vervoer, de hotels en restaurants zijn zonder meer goed te noemen. De prijs-kwaliteitverhouding in de service-industrie is zeer goed, het prijsniveau van eten en drinken ligt lager dan in de rest van Europa. Een groot deel van de bevolking, zeker in het toerisme en in de winkels, spreekt hun vreemde talen (Duits en Engels) aardig.

Litouwen
Litouwen is maar liefst 65.200 km2 groot (2x België) en telt 3,8 miljoen inwoners, waarvan 83% Litouwers en 13% Russen en Polen zijn. In tegenstelling tot het grotendeels protestante Estland en Letland, is Litouwen overwegend katholiek. In vroeger tijden was Litouwen een groothertogdom, waarvan de grenzen tot aan de Zwarte Zee reikten. In de dertiende eeuw werd de staat Litouwen gesticht. De unie met Polen heeft circa 200 jaar geduurd en kwam in 1795 tot een einde waarna het land onder de controle van Rusland viel. Tussen de twee wereldoorlogen in is Litouwen korte tijd zelfstandig geweest. Daarna werd het land weer door Rusland ingelijfd. Op 11 maart 1990 werd Litouwen opnieuw onafhankelijk. Dankzij de invloeden van de diverse heersende volkeren, herbergt Litouwen een grote verscheidenheid aan culturen. Niet alleen de steden, zoals Vilnius, Kaunas en Klaipeda, zijn belangrijke trekpleisters, ook de aan de Baltische Zee gelegen kust van Litouwen is een zeer geliefd vakantieoord voor talloze toeristen. De overweldigende natuur is vooral te bewonderen in de vijf nationale parken en in verschillende natuurreservaten. Aan de kust ligt het welbekende Curonian Spit National Park met zijn adembenemende zandduinen.

Letland
Het in twee opzichten middelste land van de drie Baltische landen is groter dan Estland en kleiner dan Litouwen. Ongeveer 50% van Letland (64.589 km2) bestaat uit bossen en reservaten, onaangetaste natuur, 400 km witte zandstranden, 2256 meren en honderden rivieren. De flora en fauna zijn overweldigend: er leven nog wilde bruine beren, lynxen, wolven en verschillende zeldzame vogelsoorten. De omgeving van de plaats Sigulda wordt ook wel 'Lets Zwitserland' genoemd. De eerste nederzettingen aan de Baltische kust werden rond 2500 voor Christus gebouwd. Sindsdien heeft Letland een rumoerige historie met vele oorlogen gekend. Aan het begin van de dertiende eeuw kwamen de Duitse kruisvaarders en domineerde Duitsland het land voor bijna 400 jaar. In 1629 werd de hoofdstad Riga veroverd door de Zweden en vanaf 1710 door de Russen. Na de Russische revolutie verklaarde Letland zich in 1918 onafhankelijk, maar in 1940 werd het opnieuw door de Russen bezet, tot in 1941 de Nazi's kwamen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het land wederom door de Russen ingenomen. Uiteindelijk is Letland op 21 augustus 1991 onafhankelijk verklaard. Een derde van de 2,4 miljoen inwoners is nog steeds van origine Russisch.

Estland
Estland telt 1,5 miljoen inwoners en is met z'n 45.227 km2 iets groter dan Nederland. Op het eerste gezicht hebben Estland en Finland niet meer gemeen dan hun ligging aan de Finse Golf. Maar bij nader inzien blijken er veel raakvlakken te zijn. Zowel de Esten als de Finnen spreken een taal die tot het uiterst zeldzame Finoegrisch behoort. Ook zijn Estland en Finland door de eeuwen heen geteisterd door Zweedse en Russische aanvallen. Vanaf 1721, de tijd van tsaar Peter, tot aan de Oktoberrevolutie van 1917 was Tallinn een Russische havenstad. Daarna is Estland tot aan de Tweede Wereldoorlog nauwelijks 23 jaar onafhankelijk geweest. Vanaf de Tweede Wereldoorlog hebben de Esten opnieuw bijna een halve eeuw onder de knoet van de Russen geleefd. Het uiteenvallen van de Sovjet- Unie in 1991 heeft aan de Russische overheersing definitief een einde gemaakt. Het is opvallend hoe snel Estland de laatste jaren een volwaardige, zelfstandige economie op gang heeft weten te brengen. Daaruit blijkt een eeuwenoude traditie, want eens was de hoofdstad, Tallinn, een bloeiende Hanzestad. Een vermelding waard is de stad Tartu, ook wel de spirituele hoofdstad van Estland genoemd.