download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Finland

Finland ligt het meest oostelijk van alle West Europese landen en met een doorsnee van 542 kilometer breed en 1157 kilometer lang is Finland 8 x zo groot dan Nederland en telt ca. 5,2 miljoen inwoners. In het oosten grenst Finland aan Rusland, in het westen aan Zweden, in het noorden aan Noorwegen en in het zuiden en zuidwesten grenst Finland aan de Finse en Baltische Golf. De oorspronkelijke bevolkingsgroep van Finland zijn de Samen of Sami genoemd. De Samen zijn van oorsprong een nomadisch volk dat het Noord-Europese Lapland bewoont. De meeste Samen wonen overigens in Noorwegen. Opgravingen hebben aangetoond dat Finland ruim 100.000 jaar geleden al bewoond werd. Toen was het grootste gedeelte van het land bedekt met gletsjers en ijsmassa’s. Het land werd in 1323 verdeeld tussen Zweden en de oostelijke staat Novgorod wat tegenwoordig tot Rusland behoort. Vanaf 1362 kreeg Finland eigen vertegenwoordigers die ook invloed hadden op het kiezen van de Zweedse koningen. In de 16de eeuw werd Finland voortdurend aangevallen door Denen en Russen. Tijdens de oorlog met Zweden in 1808-1809 veroverden de Russen het land. Finland werd een autonoom groothertogdom met de Russische tsaar Alexander I als grootvorst.

In 1809 werd de Finse staat als eenheid vastgelegd door de autonomie van Keizer Alexander. In de 19de eeuw werd het Fins een officiële taal, kreeg Finland een eigen leger en er kwam zelfs een echte grens met Rusland. De onafhankelijkheidsverklaring van de senaat werd op 6 december 1917 door het parlement goedgekeurd. Na een anderhalf jaar durende burgeroorlog werd uiteindelijk in de zomer van 1919 de nieuwe Republiek Finland uitgeroepen.

Feestdagen 2024

01 januari Nieuwjaarsdag
06 januari Drie koningen
06 februari Nationale dag van de Sami
31 maart Pasen
27 april Veteranen dag
01 mei Dag van de Arbeid
9 mei Hemelvaartsdag
15 mei Herdenkingsdag van de gevallen soldaten
19 mei Pinksteren
21 juni Midzomerfeesten
27 augustus Dag van de Finse natuur
06 december Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Lees meer

Groepsreizen

Wij hebben een leuke groepsreis samengesteld Dat wil zeggen dat u samen met anderen in groepsverband reist (internationaal gezelschap). Tijdens deze zeer afwisselende groepsreis staan cultuur, natuur en bevolking centraal. U wordt gedurende de gehele reis begeleid door zeer enthousiaste en ervaren gidsen. Bolsjoj Reizen heeft verschillende groepsreizen met vertrekgarantie!

Stedenreizen

Finland ligt het meest oostelijk van alle West Europese landen en met een doorsnee van 542 kilometer breed en 1157 kilometer lang is Finland 8 x zo groot dan Nederland en telt ca. 5,2 miljoen inwoners. In het oosten grenst Finland aan Rusland, in het westen aan Zweden, in het noorden aan Noorwegen en in het zuiden en zuidwesten grenst Finland aan de Finse en Baltische Golf. De oorspronkelijke bevolkingsgroep van Finland zijn de Samen of ook wel Lappen genoemd. Opgravingen hebben aangetoond dat Finland ruim 100.000 jaar geleden al bewoond werd. Toen was het grootste gedeelte van het land bedekt met gletsjers en ijsmassa’s. Het land werd in 1323 verdeeld tussen Zweden en de oostelijke staat Novgorod wat tegenwoordig tot Rusland behoort. Vanaf 1362 kreeg Finland eigen vertegenwoordigers die ook invloed hadden op het kiezen van de Zweedse koningen. In de zestiende eeuw werd Finland voortdurend aangevallen door Denen en Russen. Tijdens de oorlog met Zweden in 1808-1809 veroverden de Russen het land. Finland werd een autonoom groothertogdom met de Russische keizer als groothertog. In 1809 werd de Finse staat als eenheid vastgelegd door de autonomie van Keizer Alexander. In de negentiende eeuw werd het Fins een officiële taal, kreeg Finland een eigen leger en er kwam zelfs een echte grens met Rusland. De onafhankelijkheidsverklaring van de senaat werd op 6 december 1917 door het parlement goedgekeurd. Na een anderhalf jaar durende burgeroorlog werd uiteindelijk in de zomer van 1919 de nieuwe Republiek Finland uitgeroepen.

Maatwerk, uw eigen reis samenstellen

U kunt elke dag vertrekken en kunt op elke plaats zolang verblijven als u wenst. U kunt elke dag van de week vertrekken en een combinatie maken uit de diversen steden en landen uit ons aanbod. In nauw overleg werken wij samen met u aan uw ideale reis. Bij een combinatie van diverse bestemmingen zorgen wij voor de beste en voordeligste trein, bus, boot of vluchtverbindingen. De reizen zoals op de site vermeld en de informatie bij maatwerk die u op onze website aantreft, geven u ons inziens voldoende inspiratie om een bijzondere reis samen te stellen. Een maatwerkreis van Bolsjoj Reizen is een combinatie van uw wens en ons advies!

Hoogtepunten in Finland

Helsinki

Deze stad vol schitterende architectonische gebouwen is in 1550 gesticht door de Zweedse koning Gustav Vasa. De diversiteit van de verschillende gebouwen getuigt van een rijke geschiedenis. U vindt hier culturele invloeden uit zowel Oost als West. Van oudsher is Helsinki, mede dankzij haar gunstige geografische ligging, de toegangspoort tot Rusland en de Baltische landen. Er zijn meer dan 60 musea en art galeries, talloze kerken en unieke bouwwerken te bewonderen. U vindt in Helsinki veel moderne restaurants en bistro’s met vele lokale visspecialiteiten, gezellige cafés, kleurrijke terrasjes en een levendig nachtleven. Muziek is een belangrijk onderdeel van de Finse cultuur. U kunt goed winkelen in bekende winkelstraten als de Pohjoisesplanadi en de Aleksanterinkatu. Fins ontwerp (design) op het gebied van glas, aardewerk, hout, leer en textiel zijn internationaal erg gewild. De haven waar de boot uit Tallinn aanlegt ligt op ca. 15 minuten loopafstand van het centrum. Het station waar de trein uit St. Petersburg aankomt bevindt zich midden in de stad. Dé manier om meer van deze bijzondere stad te zien is met de Helsinki Card. Hiermee kunt u onder meer in de stad onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, gratis overtochtjes maken naar verschillende eilandjes en kunt u een stadsrondrit maken. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het toeristenkantoor in het centrum.