download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Stedenreis Baku & Sheki met excursieprogramma 8 dagen

Vanaf € 1.395,-
 • Mooie rondreis door Azerbeidzjan
 • Bijzondere steden en prachtige natuur
 • Eeuwenoude monumenten
 • Pittoreske bergdorpjes
 • Vluchten met Lufthansa
 • Verblijf in 3-sterrenhotels met ontbijt
 • Individuele reis met auto en chauffeur
 • Excursies met Engelssprekende gids
 • Entreegelden inbegrepen
 • Andere hotels, geen probleem!
Bekijk data en prijzen

Tijdens deze stedentrip krijgt u meer dan alleen de hoofdstad Baku/Bakoe te zien. Vanuit Baku reist u ook nog het binnenland in om het authentieke en prachtige Azerbeidzjan te leren kennen. Baku is een kosmopolitische stad met moderne hoogtechnologische architectuur naast eeuwenoude gebouwen en monumenten. Het meest bezochte deel van de stad is Icheri sheher, het oude fort. Binnen de beschermende oude muren is door de eeuwen heen weinig veranderd. Rondom het fort liggen prachtige herenhuizen in diverse bouwstijlen zoals Moors, gotisch en barok. Het moderne Baku ligt een stukje verderop. Zowel overdag als ’s avonds zullen Baku’s bezienswaardigheden u verbazen. Het prachtige natuurgebied van Gabala ligt zo'n 215 km ten noordwesten van de hoofdstad. Het is een van 's lands populairste vakantiebestemmingen en vooral in de winter wordt hier in de bergen flink geskied. U neemt in Gabala de kabelbaan naar de Tufandag met een hoogte van 1915 m. Het is nog zo'n 90 km naar het schilderachtige Sheki, een van de oudste en zeker een van de mooiste nederzettingen van de Kaukasus. Tijdens uw verblijf hier bezoekt u een aantal zeer interessante attracties.

U reist op individuele basis en verblijft in Bakuen in Sheki in 3-sterrenhotels (no name) op basis van logies/ontbijt. Tijdens de excursies wordt u begeleid door een Engelssprekende gids. Extra nachten kunnen worden bijgeboekt en tegen geringe meerkosten kan er voor andere hotels worden gekozen.

Vluchten met bv. LOT Polish Airlines (goedkoopste IATA* toeristenklasse)

Dag 1 Vertrek Amsterdam 14.15 uur, aankomst Warschau 16.15 uur
Dag 1 Vertrek Warschau 20.30 uur, aankomst Baku 02.40 uur (+1)
Dag 8 Vertrek Baku 06.10 uur, aankomst Warschau 08.45 uur
Dag 8 Vertrek Warschau 10.30 uur, aankomst Amsterdam 12.40 uur
Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud

*IATA

IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen.

De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Tijdverschil met Nederland

Azerbeidzjan + 2 uur (in de winter + 3 uur)

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Baku
Dag 2 Baku
Dag 3 Baku-Sheki
Dag 4 Sheki
Dag 5 Sheki-Baku
Dag 6 Baku
Dag 7 Baku
Dag 8 Baku-Amsterdam
Boek deze reis
Dag 1

Amsterdam-Baku

Vandaag vliegt u naar Baku. In de aankomsthal wordt u welkom geheten door onze chauffeur. Hij begeleidt u naar het hotel waar u meteen uw kamer kunt betrekken.

Dag 2

Baku

Na het ontbijt wordt u om 10.00 uur door uw Engelssprekende gids en eigen chauffeur in de lobby van uw hotel opgehaald. Om de stad beter te leren kennen maakt u eerst een stadsrondrit door het centrum. De chauffeur rijdt u langs verschillende bijzondere bezienswaardigheden. Vanaf Highland Park heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de Baku-baai. Bij Martyrs Lane/martelarenlaan ziet u de indrukwekkende begraafplaats ter nagedachtenis aan het bloedbad van januari 1990. U bezoekt Icheri Sheher, de oude binnenstad, ook wel ‘Baku-vesting’ genoemd. Binnen de beschermende oude stadsmuren is door de eeuwen heen weinig veranderd. U krijgt een rondleiding door het 15de-eeuwse paleis van Shirvanshahs. Ook staan er andere unieke middeleeuwse monumenten waaronder een aantal moskeeën, wachttorens/minaretten, oude baden/hamams en enkele karavanserais. Uw gids laat u ook nog demooie Nizami winkelstraat zien waar het vooral ook ’s avonds erg gezellig is.

Dag 3

Baku-Sheki

Onderweg naar de provinciestad Shamakhi wordt er een bezoek gebracht aan het tegen de rotsen gebouwde Diri Baba Mausoleum uit 1402. Ook bezoekt u de prachtige Juma moskee uit 744, de grootste en oudste moskee van de Kaukasus. Een Arabische kalief liet het bouwen. Bij het dorp Nohurgishlag ziet u het bergmeer Nohur, een van de populairste vakantiebestemmingen voor de lokale bevolking. Ook de prachtige omgeving van Gabala is erg geliefd. Dit aan de voet van het Kaukasusgebergte gelegen gebied is zowel in de zomer als in de winter erg populair. In de middag bezoekt u per kabelbaan de berg Tufandag (kabelbaan dient u ter plaatse te voldoen ca. € 15 p.p.). Dit is in de winter het bekendste wintersportresort van het land. Van hieruit heeft u een spectaculair zicht op de geweldige sneeuwtoppen van het Kaukasusgebergte. Het is nog zo'n 90 km naar het schilderachtige Sheki, een van de oudste en zeker een van de mooiste nederzettingen van de Kaukasus. Rond 17.30 uur komt u bij uw hotel aan waar u meteen kunt inchecken. Totale reisafstand vandaag is ca. 320 km.

Dag 4

Sheki

Vandaag gaat u samen met uw gids Sheki/Şəki ontdekken. Het pittoreske Sheki ligt aan de voet van de zuidelijke bergen van de Grotere Kaukasus, een schilderachtig berggebied niet ver van de grens met Georgië. De omgeving is er prachtig! Uit archeologische vondsten is gebleken dat hier al zo'n 2500 jaar mensen moeten hebben gewoond. Sheki's millennia lange bekendheid is voornamelijk te danken aan de handel in zijden stoffen en textiel tijdens het tijdperk van de Zijderoute. Deze kleine stad met zo'n 65.000 inwoners telt vele historische en architecturale bezienswaardigheden, maar de trots is toch wel het oude majestueuze koninklijke paleis van Shekin Khans dat in de 18de eeuw zonder één spijker werd gebouwd. U krijgt een rondleiding door het paleis. Verder bezoekt u in het oude centrum onder andere de oosterse bazaar waar u de zoetige specialiteit halva kunt proeven en een indrukwekkende karavanserai, een soort veilige overnachtingsplek voor karavanen. Reizende handelaren met hun waren en hun dieren werden hier beschermd tegen rovers. Een soort eenvoudige herberg waar je ook kon eten. Vooral in Centraal-Azië kwamen dit soort ontmoetingsplaatsen en handelsposten voor. In het dorp Kish, zo'n 5 km ten noorden van Sheki, bezichtigt u de oudste kerk van de Kaukasus die in de 1ste eeuw werd gebouwd door de apostel St. Eliseus.


Dag 5

Sheki-Baku

Na het ontbijt vertrek u weer uit Sheki. De chauffeur rijdt in zuidoostelijke richting naar het kleine dorp Basqal in het district Ismailli. De smalle straatjes, geplaveid met kasseien en huizen die allemaal met dezelfde steen zijn gebouwd, maken deel uit van het nationale erfgoed. Het was eeuwenlang een belangrijke stop op de Zijderoute en werd een belangrijk centrum van de zijdeweverij. Vooral de hier gewoven kalagai, een traditioneel Azerbeidzjaans vrouwenhoofddoek, is erg populair. Het is een vierkante zijden hoofddoek met bijzondere prints. U bezoekt een weverij waar men zich al generaties lang bezig houdt met het weven van deze doeken. In de middag wordt er nog een fotostop gemaakt bij de Narimankand grotten vanwaar u een prachtig zicht heeft op het meer en achterliggende bergen. Rond 16.00 uur bent u weer terug in Baku. Totale reisafstand ca. 320 km.

Dag 6

Baku

Vandaag bezoekt u enkele bekende bezienswaardigheden buiten de stad. Het Gobustan National Park ligt zo’n 70 km ten zuiden van Baku. Het is een prachtig en heel bijzonder gebied met bergachtige rotsformaties en kleine geneeskrachtige moddervulkanen. Om de moddervulkanen te kunnen bereiken wisselen we van auto. Met regen is het echt onmogelijk om omhoog te rijden. Het openlucht museum Gobustan is beroemd om haar oude rotstekeningen. De ruim 6000 tekeningen en schilderingen vertegenwoordigen ruim 40.000 jaar aan rotstekenkunst. U maakt een fotostop bij het Haydar Aliyev Center dat door de wereldberoemde architect Zaha Hadid werd ontworpen. Bij het plaatsje Surahani, zo’n 20 km ten westen van Baku bezoekt u Ateshgah, de tempel van vuuraanbidders. Het vijfhoekige complex heeft een open binnenplaats met een tempelaltaar en vuur. Een ander zeer bijzonder verschijnsel is het eeuwige vuur van de brandende rots van Yanar Dag. Brandend natuurgas komt hier onophoudelijk vanuit de aarde door het poreuze zandsteen van een rots omhoog. Op deze bizarre plek brandt het vuur altijd. Vuuraanbidders komen hier al vanaf de 6de eeuw voor Chr.

Dag 7

Baku

Gehele dag ter vrije besteding. In de middag kunt u een ontbijtbox bij de hotelreceptie voor de volgende ochtend bestellen.

Dag 8

Baku-Amsterdam

Al vroeg in de ochtend neemt u zelf een taxi vanaf het hotel naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Uiteraard heeft u de mogelijkheid uw verblijf in Baku te verlengen of door te reizen naar een andere stad.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Baku
Dag 2 Baku
Dag 3 Baku-Sheki
Dag 4 Sheki
Dag 5 Sheki-Baku
Dag 6 Baku
Dag 7 Baku
Dag 8 Baku-Amsterdam
Boek deze reis

Hieronder vindt u een omschrijving van alle bezienswaardigheden die in het dagprogramma zijn opgenomen. De excursies met Engelssprekende gidsen en auto met chauffeur, indien van toepassing, beginnen doorgaans ’s morgens om 10.00 uur. U wordt dan in de lobby van uw hotel opgehaald. Alle entreegelden zijn inbegrepen. Indien er tijdens de excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro dan zijn deze kosten voor eigen rekening (metrokaartje ca. € 0,40 per ritje). Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Stadsrondrit Baku Nieuwe en Oude Stad

De havenstad Baku of Bakoe is al sinds de tijd van de Zijderoute een belangrijke doorvoerhaven geweest van goederen en handelswaar uit het Oosten. In de oude ommuurde binnenstad vind je nog vele oude historische gebouwen uit die periode. Het moderne en futuristische gedeelte van de stad is te danken aan de handel in olie. De nieuwe rijkdom spat er dan ook vanaf. Tijdens onze stadsrondrit zullen we het magische contrast tussen het oude en het nieuwe van deze bruisende stad laten zien. Om u een goede indruk te geven van de ligging en indeling van de stad zoeken we het eerst hogerop. Vanaf het hoog gelegen Dagustu Park/Highlands Park heeft u een fantastisch weids uitzicht over de baai en de stad. Nu is te zien dat Baku een kosmopolitische stad is met moderne hoogtechnologische architectuur naast eeuwenoude gebouwen. Onderweg zien we een aantal bijzondere gebouwen voorbij komen zoals de Flame Towers, de Crystal Halls, het National Carpet Museum en/of het Heydar Aliyec Centre. De oude binnenstad Icheri sheher, ook wel bekend als ‘het fort’, is een uniek historisch en architectonisch monument. Het is een van de oudste en dichtbevolkte gebieden van het land. Er wonen zo’n 1300 families waarvan de meeste hier al generaties lang wonen. De Maagdentoren, waarvan er aanwijzingen zijn dat de bouw al in de 12de eeuw zou zijn begonnen, en het Shirvanshah-paleis uit de 15de eeuw zijn hier de beroemdste monumenten. Het paleis ligt op het hoogste gedeelte van de Oude Stad en is echt een parel van Azerbeidzjaanse architectuur. Ook zijn er andere unieke middeleeuwse monumenten zoals moskeeën, wachttorens/minaretten, oude baden en enkele karavanserais. Een karavanserai is een veilige overnachtingsplek voor karavanen. Handelaren verbleven hier soms dagen met hun dieren en handelswaren. Vooral langs de Zijderoute kwamen dit soort herbergen en handelsposten voor. Een van de bekendste oude winkelstraten is Nizami waar u van traditionele kleding tot handgeknoopte tapijten kunt krijgen.
De oude binnenstad Icheri Sheher, ook wel bekend als ‘het fort’, is een uniek historisch en architectonisch monument. Het is een van de oudste en dichtbevolkte gebieden van het land. Er wonen zo’n 1300 families waarvan de meeste hier al generaties lang wonen. De Maagdentoren, waarvan er aanwijzingen zijn dat de bouw al in de 12de eeuw zou zijn begonnen, en Shirvanshah-paleis uit de 15de eeuw zijn hier de beroemdste monumenten. Het paleis ligt op het hoogste gedeelte van de Oude Stad en is echt een parel van Azerbeidzjaanse architectuur. Ook zijn er andere unieke middeleeuwse monumenten waaronder een aantal moskeeën, wachttorens/minaretten, oude baden/hamams en enkele karavanserais. Een karavanserai is een veilige overnachtingsplek voor karavanen. Handelaren verbleven hier soms dagen met hun dieren en handelswaren. Vooral langs de Zijderoute kwamen dit soort herbergen en handelsposten voor. Een van de bekendste oude winkelstraten is Nizami waar u van traditionele kleding tot handgeknoopte tapijten kunt krijgen. De Mohammed moskee werd samen met de aangrenzende minaret in 1078 gebouwd. Er zijn ook nog overblijfselen van een oudere moskee uit de 9de eeuw. U krijgt een rondleiding door het paleis.
De Shirvanshah dynastie regeerde van 861 tot 1538 over het grondgebied dat nu Azerbeidzjan heet. Zij regeerde langer dan welke andere dynastie in de islamitische wereld. Het waren zeer goed opgeleide maar vooral strenge en zeer machtige heersers. Het Shirvanshah-paleis uit het begin van de 15de eeuw is het bekendste monument binnen de muren van de Oude Stad. Het werd gebouwd in opdracht van Ibrahim I, de 33ste heerser van Shirvan. Het paleis ligt op het hogere gedeelte en is echt een parel van Azerbeidzjaanse architectuur. Binnen het paleiscomplex bevinden zich de receptiezaal/Divankhana, de woonvertrekken van de sjah, enkele binnenplaatsen, verschillende graven, de overblijfselen van een moskee en een badhuis. Het paleis is erg mooi gerestaureerd en de collectie bezienswaardigheden uitgebreid. In de directe omgeving van het paleis zijn nog andere unieke middeleeuwse monumenten te vinden zoals enkele moskeeën, wachttorens/minaretten en oude baden.
Het Gobustan National Park ligt zo’n 70 km ten zuiden van Baku. Het is een prachtig en heel bijzonder gebied met bergachtige rotsformaties en geneeskrachtige moddervulkanen. Om de moddervulkanen te kunnen bereiken wisselen we van auto. Er loopt geen weg de heuvels in en het laatste stukje is dan ook offroad. Met regen is het echt onmogelijk om omhoog te rijden. Gobustan is vooral beroemd om haar oude rotstekeningen. De ruim 6000 tekeningen en schilderingen vertegenwoordigen ruim 40.000 jaar aan rotskunst. Ze vertellen de geschiedenis van het leven op deze plek vanaf het stenen tijdperk tot aan de middeleeuwen. Ze verbeelden het dagelijks leven van de eerste mensen, zoals hun rituelen en gebruiken. Er zijn afbeeldingen van oudere en jongere mensen, van dieren die ze hielden of waarop ze jaagden, planten die ze aten en krijgers waarmee ze vochten. Verder zijn er bootjes en astrologische afbeeldingen te zien. In 2007 werd Gobustan toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.
Tussen Baku en de provinciestad Shamakhi ligt het dorp Maraza dat alleen bekend staat vanwege haar unieke monument. Het mausoleum van Diri Baba uit 1402 telt 2 verdiepingen is half in de rotsen gebouwd tegenover een eeuwenoude begraafplaats. Hier zou sheikh Diri Baba zijn begraven tijdens de regeerperiode van Ibrahim I of Shirvan, de 33ste shah/heerser van Shirvanshah. Naast het jaartal staat ook zijn naam in de muur gebeiteld.
De Juma moskee in Shamakhi is de grootste moskee van Azerbeidzjan. Het is ook een van de eerste moskeeën die in Azerbeidzjan werd gebouwd nadat de Arabieren de Kaukasus bezetten. Een Arabische kalief liet het bouwen toen Shamakhi zijn nieuwe woonplaats werd. Het bouwjaar 744 staat in het Arabisch in de muur geschreven. Dit maakt het de op een na oudste moskee van de Kaukasus. De moskee is 46 m lang en 28 m breed en de gebedsruimte bestaat uit 3 delen met ieder een eigen preekstoel vandaar de bijnaam ‘drie hallen moskee’. De moskee werd door de eeuwen heen meerdere keren beschadigd, door buitenlandse hordes en aardbevingen, maar telkens weer gerestaureerd. De ergste gebeurtenis in de 1200 jaar van zijn bestaan was in 1918. Armeense extremisten overvielen de stad en doodden 17000 inwoners. Velen namen hun toevlucht in de moskee maar die werd met bevolking en al in brand gezet waarbij iedereen omkwam. Er zijn op de muren nog sporen van zwarte roet te zien. Al die jaren heeft de moskee er als een ruïne bijgelegen totdat de regering in 2009 de opdracht gaf tot de reconstructie van het gebedshuis.
Het prachtige natuurgebied van Gabala ligt aan de zuidelijke voet van het Kaukasusgebergte op zo'n 215 km ten noordwesten van de hoofdstad. Het is een van 's land populairste vakantiebestemmingen. In de zomer is het wat koeler in de bergen en in de winter wordt hier volop geskied. Vriendengroepen en families trekken eropuit om van de geweldige natuur te genieten. Er wordt gewandeld, geklommen, gezwommen en met bootjes gevaren. De meeste bezoekers nemen de kabelbaan naar de top van de 1915 m hoge berg Tufandag. Van hieruit heeft men een spectaculair zicht op de geweldige sneeuwtoppen van het Grotere Kaukasusgebergte.
Het pittoreske en schilderachtige Sheki /Şəki ligt aan de voet van de zuidelijke bergen van de Grotere Kaukasus, een schilderachtig berggebied niet ver van de grens met Georgië. De omgeving is er prachtig! Sheki is een van de oudste nederzettingen van de Kaukasus. Vandaag de dag is Sheki een belangrijk centrum van ambachten. Hier kunt u juwelen en gravures van lokale ambachtslieden kopen. Sheki telt vele historische en architecturale bezienswaardigheden, maar de trots is toch wel het oude majestueuze koninklijke paleis van Shekin Khans dat in de 18de eeuw zonder één spijker werd gebouwd. De lokale heersers hadden duidelijk oog voor details: het paleis is zowel van binnen als van buiten beladen met prachtige versieringen zoals muurschilderingen, tegels met geometrische patronen en maaswerkramen. De ramen zijn ook de beste plek om een van Sheki's kenmerkende ambachten te zien: het shebeke, een techniek om houten roosters te vullen met stukjes gekleurd glas die aan elkaar worden gemonteerd zonder lijm of spijkers. U bezoekt in het centrum naast het paleis ook de oosterse bazaar waar bezoekers de zoetige specialiteit halva kunnen proeven en een indrukwekkende karavanserai, een soort veilige overnachtingsplek voor karavanen. Tijdens de stadsrondrot rijdt de chauffeur ook nog naar het dorp Kish, zo'n 5 km ten noorden van Sheki. Hier staat de oudste kerk van de Kaukasus. Deze kerk werd in de 1ste eeuw gebouwd door de apostel St. Eliseus.
Ten zuidoosten van Sheki ligt in het district Ismailli het kleine dorp Basqal. De smalle straatjes, geplaveid met kasseien en huizen die allemaal met dezelfde steen zijn gebouwd, maken deel uit van het nationale erfgoed. Dit dorp heeft een essentiële rol gespeeld in de geschiedenis. Het was eeuwenlang een belangrijke stop op de Zijderoute en werd een belangrijk centrum van de zijdeweverij. Vooral de hier gewoven kalagai, een traditioneel Azerbeidzjaans vrouwenhoofddoek, is erg populair. Het is een vierkante zijden hoofddoek met bijzondere prints. U bezoekt een lokale familie die zich al generaties lang bezig houdt met het weven van deze doeken.
Ateshgah, de tempel van vuuraanbidders, ligt bij het Kleine plaatsje Surakhani, op z’n 20 km ten westen van Baku centrum. Atash betekend in het Perzisch vuur. De oorspronkelijke tempel, die hier al in de 10de eeuw zou hebben gestaan, werd verwoest toen de islam aan invloed toenam. Het vijfhoekige complex heeft een open binnenplaats met een tempelaltaar en het eeuwige vuur. De huidige constructie van de tempel dateert uit de 17de eeuw. Herbouwd door onder andere hindoes en Sikhs die in de tijd van de Zijderoute met handelskaravanen hier naar toe kwamen. Binnen in de tempel vindt je nog Indiase inscripties. Het aanbidden van vuur had al eeuwen veel aanhangers in Centraal Azië. Natuurlijk vuur was uiteraard in die tijd een wonder en een teken van god. Dit licht symboliseerde puur- en zuiverheid. Toen het natuurlijke gas in de 19de eeuw hier op was verdwenen de vuuraanbidders omdat ze dachten dat dit een slecht teken van god was. Alhoewel het vuur nu kunstmatig brand is het een bijzondere bezienswaardigheid.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Baku
Dag 2 Baku
Dag 3 Baku-Sheki
Dag 4 Sheki
Dag 5 Sheki-Baku
Dag 6 Baku
Dag 7 Baku
Dag 8 Baku-Amsterdam
Boek deze reis

U verblijft tijdens deze reis in 3-sterrenhotels (no name) op basis van logies/ontbijt.

No name hotel

Een no name hotel is een 3-sterrenhotel, dat op het moment van uw reservering hotelkamers beschikbaar heeft in de prijsklasse waarop de pakketprijs is gebaseerd.

Ligging: het kan zijn dat het hotel in het centrum van de stad is gelegen. Het kan ook voorkomen dat het in een van de andere wijken van de stad ligt. In de nabije omgeving van al onze hotels is wel een metrostation of bus/tram halte.

Faciliteiten: deze kunnen per hotel verschillen maar in alle hotels is er een receptie aanwezig waarbij het personeel u vriendelijk te woord zal staan wanneer u vragen heeft, een restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd. Doorgaans beschikken alle hotels over WiFi.

Hotelkamers: de standaard kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een badkamer met douche en/of bad en toilet.

Andere hotels gewenst?

Tegen een toeslag kunt u in ander 3-sterrenhotels, 4- of 5-sterrenhotels verblijven.

Bekijk hier onze andere hotels

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Baku
Dag 2 Baku
Dag 3 Baku-Sheki
Dag 4 Sheki
Dag 5 Sheki-Baku
Dag 6 Baku
Dag 7 Baku
Dag 8 Baku-Amsterdam
Boek deze reis

Data

Vertrek dagelijks.

Prijzen

De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 1.395, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer in de goedkoopste periode. Alle genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld.

Speciale kortingen (per persoon) indien u een reservering maakt voor:

4 personen € 75
6 personen € 100
8 personen € 125

Reisvoorstel aanvragen

Vertrekdatum
Aantal personen
Kamertype
Uw gegevens
Uw naam
E-mailadres
(Mobiel) telefoonnummer

Inbegrepen:

 • IATA*-vluchten met Europese luchtvaartmaatschappij
 • luchthavenbelastingen
 • ruimbagage afhankelijk van luchtvaartmaatschappij
 • 7 x hotelovernachting
 • 7 x ontbijt
 • transfer bij aankomst
 • intercity transfers met auto/chauffeur
 • excursies incl. entreegelden
 • Engelssprekende gidsen

Niet inbegrepen:

 • kabelbaan dag 3
 • visum
 • reserveringskosten € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage € 5

Toeslagen:

 • 1-persoonskamer € 175
 • meerkosten voorkeur hotel

Extra's:

 • visum
 • transfer bij vertrek v.a. € 40 per auto
 • verzekeringen

*IATA

IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen.

De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Baku
Dag 2 Baku
Dag 3 Baku-Sheki
Dag 4 Sheki
Dag 5 Sheki-Baku
Dag 6 Baku
Dag 7 Baku
Dag 8 Baku-Amsterdam
Boek deze reis

Documenten

Voor een bezoek aan Azerbeidzjan heeft u een Nederlands paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na thuiskomst. U heeft ook een toeristenvisum nodig, zie visa. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden en wij adviseren u daarom zelf contact op te nemen bij het consulaat.

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

Als Nederlands staatsburger heeft u een toeristenvisum nodig voor Azerbeidzjan. Deze kunt u online aanvragen bij: https://evisa.gov.az/en. De aanvraag duurt ca. 3 werkdagen en de kosten bedragen ca. US$ 70 per visum. U ontvangt dan een E-visum per mail welke u dient uit te printen en bij u te hebben bij aankomst in en vertrek uit Azerbeidzjan. De computer geeft bij aanvraag aan vanaf wanneer en hoe lang het visum geldig is. Meestal is dat 90 dagen maar u mag als toerist altijd maar tot maximaal 30 dagen in Azerbeidzjan verblijven. Indien u 15 of meer dagen in een plaats verblijft dan dient het hotel u te registeren bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Baku. U mag met een toeristenvisum maar 1 keer het land in- en uitreizen. Deze informatie is onder voorbehoud en kan onaangekondigd door instanties worden gewijzigd. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden en wij adviseren u daarom zelf contact op te nemen bij het consulaat.

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

Bij uw reisbescheiden treft u een reserveringsbevestiging aan van uw vlucht (E-ticket).
De op deze bevestiging vermelde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Stoelreservering
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kunt u tegen betaling stoelen reserveren. Informatie hierover en over het online inchecken ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Ruimbagage
Afhankelijk van uw gereserveerde ticket (wel/geen bagage) en de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt mag u 1 koffer (1 stuk per persoon) van max. 23 kg meenemen als ruimbagage. Totale afmeting 158 cm (h x b x d). Ruimbagage geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 40 x 23 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 35 x 12 cm). Totaal gewicht max. 8 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de drukte en de extra veiligheidsmaatregelen (advies ANVR en luchtvaartmaatschappijen). Ongeacht de drukte zijn reizigers zelf verantwoordelijk om op tijd bij de Gate (het vliegtuig) te zijn.

Ieder land classificeert zijn hotels volgens nationale normen. De kamers en de dienstverlening in de diverse hotels kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Zo kan het voorkomen dat u het een dagje zonder warm water of met troebel/bruin water moet stellen wegens onderhoudswerkzaamheden die door de gemeente worden uitgevoerd. Helaas kunnen wij u hiervan niet vooraf op de hoogte stellen. Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Ook onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Hotelkamers
Op de dag van aankomst kunt u doorgaans vanaf 14.00 uur uw hotelkamer betrekken en op de dag van vertrek dient u doorgaans uw kamer om 10.00 uur weer vrij te geven. Indien de terugreis of de voortzetting van de reis later op de dag plaatsvindt dan kan de bagage bij de hotelreceptie in bewaring worden gegeven. In de meeste hotels is dit gratis. De door ons gepubliceerde reizen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen met ontbijt in standaard hotelkamers (zonder airco). Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Wij bieden in de meeste hotels de mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor 3 personen te reserveren. Het gaat hierbij dan echt om een 2-persoonskamer waar een extra bed wordt bijgezet. Het derde bed is doorgaans een stretcher/vouwbed of slaapbank, in ieder geval geen volwaardig bed waardoor het iets kleiner en minder comfort kan hebben. Wij reserveren geen 3-persoonskamers. Met betrekking tot 1-persoonskamers willen wij meedelen dat deze vaak kleiner zijn dan 2-persoonskamers ondanks de toeslag die men ervoor dient te betalen. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw hotelkamer dan kunt u de mogelijkheden en prijzen bij ons opvragen.

Wij adviseren al onze gasten zo vroeg mogelijk te gaan ontbijten aangezien de meeste ontbijtzalen/restaurants te klein zijn voor het aantal hotelgasten waardoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. De faciliteiten van de door ons aangeboden hotels zijn niet altijd gratis voor hotelgasten. WiFi is niet altijd van goede kwaliteit. Sommige faciliteiten worden verhuurd aan derden. Zo kan het voorkomen dat u ter plaatse entree dient te betalen voor het gebruik van zwembad of fitnessruimte.

Wanneer u als individuele reiziger bij ons transfers, treinen of excursies heeft geboekt, dan ontvangt u hiervoor bij uw reisbescheiden een voucher. Hierop staat de benodigde informatie vermeld zoals waar en hoe laat u uw chauffeur of gids ontmoet of hoe laat u op een station dient te zijn voor uw geboekte treinreis.

In moskeeën, kerken en kloosters stelt men het op prijs als u zich aan de orthodoxe regels houdt: vrouwen bedekken het hoofd met een hoofddoek, sjaal of muts. Er zijn gebedshuizen waar men het storend vindt als bezoekers in een korte broek gekleed gaan.

Individuele rondreizen
Bij individuele rondreizen waarbij u over een auto met privé chauffeur beschikt dient u er rekening te houden dat de chauffeur doorgaans weinig kennis heeft van een buitenlandse taal. Uiteraard is hij op de hoogte van de route welke u gaat rijden en welke bezienswaardigheden u onderweg tegenkomt. Hij is dus alleen uw chauffeur en zal u niet begeleiden bij het bezoeken van de bezienswaardigheden. Tevens is het gebruikelijk dat bij de overnachtingen in een guesthouse, waar ook het diner ’s avonds plaatsvind, de chauffeur aan uw tafel aanschuift.

Eventuele wijzigingen
Onze dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. Het kan ook voorkomen dat een museum of klooster voor een dag wordt gesloten in verband met renovatie of hoog bezoek. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtssituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht een van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Bolsjoj c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. De vertrek- en aankomsttijden genoemd in onze programma's zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden.

Fooien
Aan het einde van een excursie of van uw verblijf is het doorgaans gebruikelijk dat de gids en/of chauffeur een fooitje ontvangen. Gemiddeld geven onze gasten per persoon zo’n € 5 per dag. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

Azerbeidzjan kent verschillende klimaatzones. Het kustgebied aan de Kaspische Zee heeft een droog steppeklimaat met hete zomers en winters waarbij de temperatuur tot het vriespunt kan dalen. De laagvlakte heeft een subtropisch klimaat met hete zomers en zachte winters. De beste reistijd is van mei t/m september. In deze maanden is de temperatuur aangenaam of warm en valt er amper neerslag. De gemiddelde temperatuur is dan overdag tussen de 22 en 30 graden.

Tijdzones
Het is in Azerbeidzjan in de zomer 2 uur en in de winter 3 uur later dan in Nederland.

01 januari Nieuwjaar
08 maart Internationale Vrouwendag
20 maart Noroez Perzisch Nieuwjaar/dag om te herdenken
09 mei Dag van de Overwinning
28 mei Dag van de Republiek
15 juni Bevrijdingsdag
26 juni Dag van de Strijdkrachten
18 oktober Onafhankelijkheidsdag
31 december Dag van Solidariteit

Ramadan in maart/april
Offerfeest in eind juni

Preferenties en essenties
Indien u bepaalde preferenties/voorkeuren tijdens uw reservering aan ons kenbaar maakt dan zullen wij deze op uw factuur vermelden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen maar wij zijn daarbij afhankelijk van luchtvaart- en/of busmaatschappijen en natuurlijk hoteliers. Derhalve zijn preferenties altijd onder voorbehoud waaraan geen rechten kunnen worden verleend. Essenties, altijd alleen op medische gronden, worden per boeking bekeken en indien toegewezen op de factuur aan u bevestigd. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Mobiliteit
De bestemmingen die wij aanbieden zijn niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Niet alle hotels hebben liften en het kan voorkomen dat liftstoringen langer duren dan bij ons gebruikelijk is. Aanpassingen m.b.t. vluchten, vervoer, hotels en excursies kunnen enkel als preferentie worden aangegeven. Ook zijn de faciliteiten in openbare gebouwen, musea en in bussen/metro's minimaal aangepast. Als u niet goed ter been bent, dan is het raadzaam om goede begeleiding mee te nemen die u kan helpen waar nodig.

Valuta
Het beste kunt u in Azerbeidzjan gewoon met uw bankpas (met Maestro) of cash betalen. In de steden vindt u pinautomaten waar u cash geld kunt pinnen. Creditcards zoals Visa/Eurocard en American Express worden bij grotere hotels en winkelketens steeds vaker geaccepteerd. In musea, kleinere winkeltjes en terrasjes kan doorgaans alleen met cash geld worden betaald. Ook in het binnenland neemt men enkel cash geld aan.

Diverse Nederlandse banken hebben ter voorkoming van fraude blokkades ingevoerd waardoor u wellicht niet in het buitenland kunt pinnen. Neem vooraf uw reis contact op met uw bank om de eventuele blokkade op te laten heffen.

Het betaalmiddel in Azerbeidzjan is de Manat.
1 euro is ca. 1,9 Manat (wisselkoers per 21 maart 2022)

Meenemen / Voltage
Het is altijd raadzaam om een regenjas, paraplu en trui/vest mee te nemen. Mocht u iets zijn vergeten geen probleem, in Azerbeidzjan is werkelijk alles te koop. In Azerbeidzjan kent men net als in Nederland overal 220 volt. De stopcontacten zijn Europese stijl. U heeft dus geen adapter nodig.

Persoonlijke eigendommen welke achter zijn gelaten in vliegtuig, bus, hotel of schip kunnen nimmer door Bolsjoj Reizen worden nagezonden. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw bagage, niet het hotelpersoneel, uw chauffeur of uw gids.

Maaltijden / Uit eten
Er zijn overal restaurants waar uiteenlopend van eenvoudig tot zeer goed kan worden gegeten. In bijna alle restaurants in de grotere plaatsen heeft men Engelse menukaarten.

Openbaar vervoer / Taxi's
Baku heeft een metronetwerk met 3 lijnen met een totale lengte van 38 kilometer. Om gebruik te maken van de metro heeft u een Bakucard nodig (openbaar vervoerkaart). U kunt, net als in Nederland, kiezen voor 1 t/m 4 enkele reizen (ca. 0,30 AZN per rit). Het is ook mogelijk om een kaart met een geldigheid van 24 uur, 72 uur en 1 week te kopen. Hiermee kunt u onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer, krijgt u gratis toegang bij sommige musea en korting bij enkele restaurants en winkels.

Fotograferen
In Azerbeidzjan kunt u de mooiste plaatjes schieten. Officieel is het verboden om politie en militairen te fotograferen. Bij het fotograferen in moskeeën kunt u beter eerst even om toestemming toestemming. In sommige musea mag alleen tegen betaling worden gefotografeerd. Let op: ook hier kunnen ruimtes zijn waar absoluut niet gefotografeerd mag worden of alleen zonder flits. Indien men zich hier niet aan houdt, zal men hierop direct worden aangesproken. De fotocamera kan zelfs worden ingenomen!

Telefoneren / WiFi
Het is geen probleem om vanuit Azerbeidzjan direct naar Nederland te bellen. De toegangscode voor Nederland is +31. In de meeste steden en vaak ook op het platteland kunt u gewoon uw mobiele telefoon gebruiken. De telefoonnummers van uw accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden. Zowel in hotels als in restaurants en cafés heeft men gratis WiFi. Het bereik is in deze landen doorgaans van iets mindere kwaliteit dan dat wij in Nederland gewend zijn.

Belangrijke nummers:
-Nederlandse Ambassade in Baku tel. +994-124 968 833

Verzekeringen
U bent verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Onze medewerkers adviseren u gaarne over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een reisverzekering. Ook voor een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Inentingen
Voor de corona regels van de diverse landen verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken /WIJS OP REIS! De regels verschillen vaak per land en kunnen onaangekondigd door de landen zelf worden gewijzigd. Dit is geen reden tot kosteloos annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen om zodoende voor of tijdens de reis niet voor verrassingen te komen staan. Wij adviseren al onze cliënten zich volledig te laten vaccineren inclusief boosters om zodoende problemen te voorkomen. Mocht u voor vertrek positief worden getest voor corona dan kunt u niet zo maar kosteloos annuleren. U kunt zich hiervoor wel verzekeren. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering zodat zij u kunnen adviseren. Alle verzekeringsmaatschappijen hebben weer hun eigen regels.

Veiligheid
In Azerbeidzjan is het net zo veilig als in de rest van Europa. In de grotere steden zijn, zoals in alle grote steden van de wereld, wel zakkenrollers actief. Wij adviseren u om op drukke plaatsen, zoals bij oversteekplaatsen (zebrapaden), winkels, restaurants en op busstations, extra op uw spulletjes te letten. Neem altijd een kopie van uw paspoort mee op reis. Wij adviseren u geen waardevolle sieraden etc. mee te nemen. Overige waardevolle spullen kunt u in uw afsluitbare koffer of in een kluisje (indien aanwezig anders bij de hotelreceptie) in uw hotelkamer bewaren. Foto/filmcamera’s kunt u uiteraard gewoon meenemen.

Een ander land, andere gewoonten
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, ander eten en andere gewoonten. Kortom, het is niet zoals thuis. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen van een vakantie in het buitenland, maar zeker ook iets om rekening mee te houden. Pas u daarom aan wanneer bepaalde zaken anders zijn dan u in Nederland gewend bent. De toeristische infrastructuur is in de landen die wij aanbieden nog in opbouw en door de aard van het land primitiever dan elders in West-Europa. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men ter plaatse minder flexibel is dan dat wij graag zouden willen zien. Het aanpakken van problemen of andere zaken komen soms een beetje chaotisch over. Vluchtschema’s en treintijden kunnen worden gewijzigd of een hotelreservering wordt omgezet naar een ander, gelijkwaardig hotel, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wij vragen u bij voorbaat om begrip te tonen voor eventuele onvolkomenheden, die niet aan ons of onze lokale vertegenwoordigers te wijten zijn maar inherent zijn aan de situatie ter plaatse. Speciaal voor reizen naar onze bestemmingen, landen waar grote maatschappelijke veranderingen plaatsvinden, dient u zich hiervan bewust te zijn bij het maken van uw reisplannen. Verder dient u te weten dat het niveau van onderhoud aan gebouwen (hotels/musea) minder is dan bij ons. Doorgaans wordt er door de lokale bevolking op verschillende bestemmingen weinig of geen Engels gesproken.

Onvolkomenheden
Bolsjoj Reizen is ervan overtuigd dat de aangeboden reizen van goede kwaliteit zijn. Mocht u desondanks onvolkomenheden of problemen tegenkomen, dan dient u deze onmiddellijk aan het verantwoordelijke gezag (hotelier/receptie/chauffeur/reisleiding) tijdens de reis kenbaar te maken. Zij zijn ter plaatse en kunnen problemen het snelst verhelpen. Indien een eventueel probleem niet naar wens of niet snel genoeg wordt opgelost, verzoeken wij u contact op te nemen met onze agent/vertegenwoordiger. Zowel onze agent als wijzelf beschikken over een noodnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is in het geval van nood of bij problemen. Mocht u daarna nog klachten hebben, dan kunt u deze binnen een termijn van 1 maand na afloop van de reis schriftelijk bij Bolsjoj Reizen indienen. Uw klacht kan alleen ontvankelijk worden verklaard als u deze ter plaatse bij de betreffende vertegenwoordiging kenbaar heeft gemaakt en hiervan een schriftelijke ontvangstbevestiging heeft ontvangen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Baku
Dag 2 Baku
Dag 3 Baku-Sheki
Dag 4 Sheki
Dag 5 Sheki-Baku
Dag 6 Baku
Dag 7 Baku
Dag 8 Baku-Amsterdam
Boek deze reis