download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

14-daagse rondreis China met excursieprogramma

Vanaf € 4.225,-
 • Boottocht over de Li-rivier
 • Chinese Muur en Terracottaleger
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Transfers bij aankomst
 • Verblijf in goede 3-sterrenhotels
 • Hogesnelheidstrein
 • Bijboeken bijzonder excursies
 • Verlengen per stad mogelijk
 • Andere hotels, geen probleem!
Bekijk data en prijzen

Nu tijdelijk geen visum nodig voor reizen tot 15 dagen!

Tijdens deze prachtige privé rondreis door een klein deel van China bezoekt u verschillende indrukwekkende steden die een overvloed aan prachtige gebouwen, monumenten en uiteenlopende bezienswaardigheden herbergen. Een verblijf in het schilderachtige plaatsje Yangshuo zal zeker een van de hoogtepunten zijn. Huur een fiets en maak een tocht langs de rijstvelden.

U reist op individuele basis en verblijft in 3-sterrenhotels (No Name) op basis van logies/ontbijt. Tijdens de excursies wordt u begeleid door Engelssprekende gidsen en auto met chauffeur. Extra nachten kunnen worden bijgeboekt en tegen geringe meerkosten kan er voor andere hotels worden gekozen.

Vluchten met KLM in de N/V-klasse (goedkoopste toeristenklasse)

Dag 1 vertrek Amsterdam 16.00 uur, aankomst Beijing 08.55 uur (dag 2)
Dag 14 vertrek Shanghai 11.15 uur, aankomst Amsterdam 19.05 uur
Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Tijdverschil met Nederland

China + 6 uur

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing-Xi'an
Dag 6 Xi'an
Dag 7 Xi'an
Dag 8 Xi'an-Guilin
Dag 9 Guilin-Yangshuo
Dag 10 Yangshuo
Dag 11 Yangshuo-Shanghai
Dag 12 Shanghai
Dag 13 Shanghai
Dag 14 Shanghai-Amsterdam
Boek deze reis
Dag 1

Amsterdam-Beijing

Vandaag vliegt u rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2

Beijing

In de ochtend wordt u in de aankomsthal welkom geheten door onze chauffeur voor de transfer van de luchthaven naar uw hotel. Bagage kunt u afgeven bij de receptie (check in om 14.00 uur).

Dag 3

Beijing

In het centrum van de stad ligt ’s werelds grootste plein, het `Plein van de Hemelse Vrede`. Het plein heeft een afmeting van 500 m breed en 800 m lang, waaraan onder andere het imposante Volkscongres en het Mausoleum van Mao liggen. Recht tegenover het plein ziet u de belangrijkste toegangspoort tot het wereldberoemde keizerlijke paleis, beter bekend als de Verboden Stad (op maandag gesloten). Tijdens de rondleiding door de verschillende prachtige troonzalen, hallen, paviljoens en binnentuinen krijgt u een goede indruk van het vroegere leven aan het keizerlijke hof. Het bekendste monument na de Verboden Stad is zonder meer het in 1420 gebouwde tempelcomplex ‘Tempel van de Hemel’. Dit meesterwerk, gebouwd door keizer Zhu Di, staat op een 3 verdiepingen hoog terras van wit marmer. Vooral de 50.000 briljant blauwe dakpannen, die de hemel symboliseren, zijn vooral bij zonneschijn heel bijzonder.
’s Morgens en in de namiddag zie je rond de tempel de plaatselijke bevolking hun dagelijkse oefeningen doen waaronder het Chinese Tai Chi. Lunch is inbegrepen.

Dag 4

Beijing

Vandaag is het tijd geworden om de Chinese Muur, een van de 7 wereldwonderen, te bezoeken. De totale lengte van de muur is ruim 6300 km met een gemiddelde hoogte van ca. 6.6 m. De chauffeur rijdt naar de Chinese Muur bij Mutianyu, zo'n 70 km van het centrum van Beijing. Het is een van de bekendste delen van de Chinese Muur, ook wel Great Wall genoemd. Vooral zeldzaam zijn de Three Watchtowers, de wachttorens bij de Zhengguan-pas. U maakt een ritje met de kabelbaan waarbij u natuurlijk een fantastisch uitzicht heeft op de Muur. Pas als je daadwerkelijk op de Muur staan beseft je om wat voor een enorm bouwwerk het hier gaat. Het is overweldigend! Ook het uitzicht is wederom spectaculair! Na een rustige wandeling en tientallen foto’s rijdt u weer richting de stad. Na de lunch bezoekt u het op 12 km van het centrum gelegen keizerlijk zomerpaleis. De residentie ligt in een prachtig park van 280 ha. Het centrale punt van het grondgebied is de Heuvel van Lang Leven, vanwaar u een mooi zicht heeft op het Kunmingmeer, de Brug met 17 Bogen en de Jadegordelbrug. Lunch is inbegrepen.

Dag 5

Beijing-Xi'an

Na het ontbijt dient u de hotelkamer weer vrij te geven. In de loop van de ochtend wordt u naar het treinstation gereden. Hier neemt u de hogesnelheidstrein welke binnen 5½ uur de afstand van 1200 km naar Xi’an aflegt. Bij aankomst in Xi’an wordt u opgewacht door onze chauffeur voor de transfer naar uw hotel.

Dag 6

Xi'an

Een van de hoogtepunten van uw reis is natuurlijk de bezichtiging van het beroemde 2000 jaar oude Terracotta leger. In 1974 stuitten een paar boeren bij het graven van een waterput, zo’n 40 km ten noordoosten van Xi’an, op een aantal levensgrootte hoofden van gebakken klei. Inmiddels zijn zo’n 1400, van de geschatte 7000, terracotta soldaten en paarden uitgegraven. Vandaag de dag wordt door de Chinezen, het Terracotta leger als de belangrijkste archeologische vondst van de vorige eeuw gezien. U bezoekt het leger en ook een van de werkplaatsen waar deze beelden nog steeds worden gemaakt. Middag ter vrije besteding.

Dag 7

Xi'an

Gehele dag ter vrije besteding. Maakt een fietstocht over de 14 km lange oude stadsmuur of bezoek het Shaanxi Provincial Museum en ontdek waarom Xi’an het centrum van de Chinese cultuur werd. Een wandeling door de kleurrijke Oude Moslimwijk met straatmarkt is vooral ’s avonds een must.

Dag 8

Xi'an-Guilin

Op de luchthaven van Xi’an neemt u afscheid van uw gids en vliegt u in 2 uur naar het prachtige Guilin. In de aankomsthal wordt u welkom geheten door onze lokale gids. Afhankelijk van de vluchttijden brengt u bij aankomst een bezoek aan de Rieten-Fluitgrot en Fubo Hill. In de indrukwekkende Rieten Fluitdruipsteengrot worden formaties van stalactieten en stalagmieten door prachtige felle kleuren verlicht. Vanaf Fubo Hill heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en het unieke berglandschap. Mocht u op een late vlucht zitten en er niet voldoende tijd is voor deze excursie dan zal uw gids proberen deze, mits voldoende tijd, op dag 10 in te plannen (dit is altijd onder voorbehoud). Transfer naar uw hotel.

Dag 9

Guilin-Yangshuo

Bij een bezoek aan Guilin hoort natuurlijk ook een spectaculaire boottocht over de prachtige Li-rivier. Zo’n 30 km ten zuiden van Guilin stapt u op een van de vele plezierboten die stroomopwaarts naar het plaatsje Yangshuo varen. Onderweg zult u verbaasd staan van de rotsformaties van het Karstgebergte die als achtergrond dienen voor het pittoreske landschap. Aan de oevers van deze, op veel plaatsen zeer ondiepe rivier, zoeken waterbuffels verkoeling in het helderblauwe water, doen vrouwen de was en spelen kinderen met houten bootjes. U waant zich in een echt sprookjeslandschap. ’s Avonds wordt er op deze rivier nog op traditionele manier gevist met aalscholvers. De tocht duurt ca. 5 uur. Bij aankomst in het schilderachtige plaatsje Yangshuo wandelt u naar uw hotel waar u 2 nachten zult verblijven. Lunch aan boord is inbegrepen.

Dag 10

Yangshuo

Gehele dag ter vrije besteding. Kleurrijke straatmarkten en winkeltjes worden afgewisseld door gezellige restaurants met levendige terrasjes. U kunt overal fietsen huren en binnen 15 minuten zit u op het platteland tussen de rijstvelden. Maak een mooie fietstocht langs de kleine riviertjes en dorpjes van het Karsgebergte.

Dag 11

Yangshuo-Shanghai

Na het ontbijt wordt u weer door onze chauffeur opgehaald en naar de luchthaven van Guilin gereden. De rit van 80 km duurt ca. 1½ uur. U vliegt vanuit Guilin in iets meer dan 2 uur naar de wereldstad Shanghai. In de aankomsthal wordt u opgewacht door onze lokale gids die u per auto met chauffeur naar uw hotel zal begeleiden.

Dag 12

Shanghai

De uitgebreide stadsrondrit door de Oude Stad van Shanghai vindt in de ochtend plaats. Tijdens deze privé stadsrondrit maakt u kennis met één van de grootste en modernste steden van Azië. Terwijl uw chauffeur u langs alle belangrijke bezienswaardigheden rijdt, zal uw Engelssprekende gids u het een en ander vertellen over de verschillende gebouwen en de geschiedenis van de stad. Onderweg krijgt u een rondleiding door de Yu-tuin, een meesterlijk voorbeeld van Chinese tuinarchitectuur, die al in de 16de eeuw werd aangelegd. U maakt een wandeling over de Bund, de meest bekende boulevard van China. Vanaf de Bund heeft u een prachtig uitzicht over de Huangpu-rivier met op de achtergrond de beroemde Skyline van Shanghai. Na de lunchpauze bezoekt u de geweldige Jade Boeddha Tempel en een zijdefabriek met winkel. Lunch is inbegrepen

Dag 13

Shanghai

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt met een metro onder de Huangpu-rivier door naar Pudong, bekend vanwege haar futuristische wolkenkrabbers. Vanaf het observatieplatform op de 100e etage van het Shanghai World Financial Center heeft u natuurlijk een schitterend uitzicht over deze miljoenenstad. Zeker ook een aanrader is het Shanghai Museum, het modernste museum van China, dat een van de beste collecties Chinese kunst huisvest.

Dag 14

Shanghai-Amsterdam

Na het ontbijt dient u uw hotelkamer weer te verlaten. Ruim op tijd wordt u in de lobby van uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. U checkt in bij een van de KLM-balies en vliegt rechtstreeks terug naar Amsterdam. Uiteraard heeft u de mogelijkheid uw verblijf in Shanghai te verlengen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing-Xi'an
Dag 6 Xi'an
Dag 7 Xi'an
Dag 8 Xi'an-Guilin
Dag 9 Guilin-Yangshuo
Dag 10 Yangshuo
Dag 11 Yangshuo-Shanghai
Dag 12 Shanghai
Dag 13 Shanghai
Dag 14 Shanghai-Amsterdam
Boek deze reis

Hieronder vindt u een omschrijving van alle bezienswaardigheden die in het dagprogramma zijn opgenomen. De excursies onder begeleiding van Engelssprekende gidsen beginnen doorgaans ’s morgens om 10.00 uur. U wordt dan in de lobby van uw hotel opgehaald. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.

Verboden Stad

Tegenover het Plein van de Hemelse Vrede ligt de hoofdingang van ’s werelds grootste paleizencomplex, de geheimzinnige Verboden Stad. Aan het begin van de 15de eeuw werd het aan kunstschatten rijke pronkstuk in gebruik genomen. Een stad vol paleizen, paviljoens, zalen en hallen, omgeven door grachten en een 12 meter hoge muur. Binnen de paleismuren bevinden zich ongeveer 9000 ruimtes waarvan een aanzienlijk deel bestemd was voor de keizerlijke hofhouding en gezelschapsdames of concubines. De belangrijkste ruimte was natuurlijk de Hal van de Hoogste Harmonie waar de vergulde keizerstroon stond. Maar liefst 24 keizers regeerden vanuit de Verboden Stad met strakke hand over dit gigantische land. De laatste keizer die hier tot 1911 leefde was Pu Yi. Het levensverhaal van deze bijzondere keizer werd vooral bekend vanwege de film ‘The Last Emperor’ welke in de Verboden Stad is opgenomen. Tijdens de rondleiding door de verschillende prachtige zalen, hallen, paviljoens en binnentuinen krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof.
Het 12 km buiten de stad gelegen Zomerpaleis, gebouwd in opdracht van keizer Qinglong, is omgeven door een park van 280 ha. Het paleis was een geschenk aan zijn moeder en tevens bedoelt als zomerverblijf voor de gehele keizerlijke familie om de hitte en de drukte van de Verboden Stad te ontvluchten. Het goed onderhouden complex herbergt tal van hallen, prachtige tempels, gastenverblijven, pagoden en kleurrijke paviljoens. Het centrale punt van de residentie is de Heuvel van Lang Leven, vanwaar u een mooi zicht heeft op het Kunmingmeer, de Brug met 17 Bogen en de Jadegordelbrug. Op het meer kan men een heerlijke boottocht maken. Er loopt langs de noordelijke oever een 728 m lange open galerij welke onderbroken wordt door enkele achthoekige paviljoens. De houten dakbalken zijn beschilderd met allerlei landschappen en voorstellingen uit Chinese legenden. In het Kunmingmeer ligt het Zuidzee-eiland dat met de oever verbonden is door de Brug met de 17 Bogen. Op het eiland ligt de Tempel van de Drakenkoning, waar de keizerlijke familie om regen bad.
De Chinese Muur bij de Badalingpas ligt op z’n 60 km ten noordwesten van Beijing. Het is de meest populaire plaats om de muur te bezoeken. Met een geschiedenis van 2000 jaar is het begrijpelijk dat hele delen van de oorspronkelijke muur in puin liggen of zijn verdwenen. De Chinese Muur, in China Long Wall genoemd, is ruim 6300 km lang en daarmee het langste bouwwerk ter wereld. Het was Qin Shi, de eerste keizer van China, die rond 221 v.Chr. het bevel gaf voor de bouw van de muur om zijn bezittingen te beschermen. Het grootste gedeelte werd echter pas tijdens de Ming-dynastie gebouwd om hun agressieve Mongoolse buren buiten te houden. Het gedeelte van de muur dat u bij Badaling bezoekt werd midden 20ste eeuw zeer vakkundig gerestaureerd. Hier kunt u een wandeling maken over een indrukwekkend gedeelte van de muur met een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. In de directe omgeving vindt u ook een aantal souvenirwinkeltjes.
De Tempel van de Hemel, een van de bekendste symbolen van Beijing, werd gebouwd onder keizer Zhu Di/Yongle die regeerde van 1402 tot 1424. Op het enorme terrein staan verschillende gebouwen maar de belangrijkste en het grootste gebouw op het terrein is de ronde gebedszaal gebouwd in 1420. Dit meesterwerk staat op een 3 verdiepingen hoog terras van wit marmer. Vooral de 50.000 briljant blauwe dakpannen, die de hemel symboliseren, zijn vooral bij zonneschijn heel bijzonder. Volgens de keizerlijke deskundigen kwamen precies op dit punt hemel en aarde samen. De tempel wordt gezien als de symbolische voorstelling van de wereld volgens het oude Chinese geloof. Hier brachten de Ming- en Qing-keizers hun jaarlijkse offers en vroegen de hemel om een goede oogst.
Een van de hoogtepunten van China is uiteraard de bezichtiging van het wereldberoemde 2000 jaar oude Terracotta leger in Xi’an. In 1974 stuitten een paar boeren bij het graven van een waterput, zo’n 40 km ten noordoosten van Xian, op een aantal levensgrootte hoofden van gebakken klei. Inmiddels zijn zo’n 1400, van de geschatte 7000, terracotta soldaten en paarden uitgegraven en vakkundig gerestaureerd. Het was de toen 14-jarige keizer Qin Shi Huangdi die in 246 v. Chr. de opdracht gaf om aan zijn graf te beginnen. Het grandioze Terracotta leger moest niet alleen zijn graf bewaken maar zou ook dienst moeten doen in het hiernamaals. Het Chinese volk gelooft al sinds de oudheid in een leven na de dood. Gebruiksvoorwerpen, dieren, vrouwen, leden van de hofhouding en zelfs de koks werden tegelijk met de overleden keizers begraven om een veilige overtocht te verzekeren. Qin Shi Huangdi wist de verdeelde koninkrijken tot een groot rijk te verenigen en gaf zichzelf de titel ‘Eerste keizer van China’. Het land werd zelfs naar hem vernoemd (Shi). Deze keizer gaf onder andere de opdracht om met de bouw van de Chinese Muur te beginnen. Vandaag de dag wordt het Terracotta leger als de belangrijkste archeologische vondst van de vorige eeuw gezien. U bezoekt ook een van de werkplaatsen met winkel waar deze beelden nog steeds worden gemaakt.
Het riet dat vroeger voor de ingang van de grot groeide werd door de lokale bevolking gebruikt om fluiten te maken vandaar de naam Rietenfluitgrot. Al sinds de ontdekking van de grot werd deze gebruikt als toevluchtsoord voor oorlogen en stormen. In de laatste oorlog met Japan heeft deze grot ervoor gezorgd dat duizenden mensen de oorlog hebben overleefd door hier onder te duiken. Het gangenstelsel loopt zo’n 500 m onder de kalksteenbergen door. In deze indrukwekkende druipsteengrot met ondergrondsmeer worden formaties van stalactieten en stalagmieten door prachtige felle kleuren verlicht. Er zijn verschillende zalen die allemaal een bijzondere naam dragen zoals het Kristallen Paleis van de Koning. Het uitzicht over het unieke Karstgebergte en de Li-rivier vanaf de 213 m hoge Fubo Hill is werkelijk schitterend.
Op zo’n 30 km ten zuiden van Guilin stapt u op een van de vele plezierboten die stroomopwaarts naar het plaatsje Yangshuo varen. Onderweg zult u verbaasd staan van de rotsformaties van het Karstgebergte die als achtergrond dienen voor het pittoreske landschap. Het gebergte bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen. Aan de oevers van deze, op veel plaatsen zeer ondiepe rivier, zoeken waterbuffels verkoeling in het helderblauwe water, doen vrouwen de was en spelen kinderen met houten bootjes/sampans. U waant zich in een echt sprookjeslandschap. ’s Avonds wordt er op deze rivier nog op traditionele manier gevist met aalscholvers. Het zijn meestal wat oude vissers op bamboevlotjes hun aalscholvers onder controle proberen te houden. Nadat de vogels de nodige vissen hebben gevangen worden ze door de vissers ondersteboven gehouden waardoor de vissen in hun bootjes vallen. Deze boottocht duurt ca. 5 uur.
Tijdens deze stadsrondrit maakt u kennis met een van de grootste en modernste steden van Azië. Terwijl uw chauffeur u langs alle belangrijke bezienswaardigheden rijdt, zal uw gids u het een en ander vertellen over de verschillende gebouwen en de geschiedenis van de stad. Onderweg bezoekt u onder andere het oude centrum van Chinatown waarin de Yu-tuin is gelegen. Deze tuin, Shanghai’s enige klassieke Chinese tuin, werd al in de 16de eeuw aangelegd. Bij de ingang ligt het 400 jaar oude zeer bekende vijfkantige theehuis Huxinting omgeven door een vijver met grote scholen goudvissen. De chauffeur stopt ook even bij Nanjing Lu, in de jaren 30 van de vorige eeuw de meest populaire winkelstraat van de Britse Concessie, en bij de gezellige Bund, de meest bekende boulevard van China met tal van oude koloniale gebouwen. Vanaf de Bund heeft u een prachtig uitzicht over de Huangpu-rivier met op de achtergrond de beroemde Skyline van Shanghai. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de Jade Boeddha Tempel, een van de grootste tempels van Shanghai. Het complex bestaat uit 7 tempels/hallen, een toren en een winkeltje waar je boeddhistische amuletten kunt kopen. Het hier aanbeden Jade Boeddha beeld is afkomstig uit Birma. De tempel wordt de hele dag door goed bezocht door gelovigen met veel wierookstaafjes.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing-Xi'an
Dag 6 Xi'an
Dag 7 Xi'an
Dag 8 Xi'an-Guilin
Dag 9 Guilin-Yangshuo
Dag 10 Yangshuo
Dag 11 Yangshuo-Shanghai
Dag 12 Shanghai
Dag 13 Shanghai
Dag 14 Shanghai-Amsterdam
Boek deze reis

U verblijf tijdens deze reis in de volgende hotels op basis van logies/ontbijt. Hotels zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden.

Dong Fang *** in Beijing

Zoekt u een hotel waar Oost en West samenkomen? Dan bent u in het Dong Fang aan het juiste adres. Door de recente renovaties heeft het hotel de nostalgie en de Oriëntaalse sfeer goed weten te behouden. In de binnentuin kunt u ’s avonds even heerlijk bijkomen.

Ligging: in een van de rustige zijstraten van het Xuanu district op zo’n 3 km van het Plein van de Hemelse Vrede. Ook het bekende Liulichang district met eeuwenoude pandjes en kleine winkeltjes is goed te bereiken.

Faciliteiten: in de ruime lobby kunt u bij de receptie onder andere terecht voor het reserveren van diverse excursies. In de lobbybar serveert men drankjes en in de zeer stijlvolle en gezellige koffieshop kunt u terecht voor een kopje koffie met heerlijk gebak of voor een kleine lunch/diner. Zij serveren ook op het terras van de binnentuin. Op de eerste etage bevindt zich het restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd. WiFi in gehele hotel.

Hotelkamers: de 288 hotelkamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van airco, tv en een kluisje. Nette badkamer met bad en/of douche, toilet en haardroger.

Vraag offerte aan

Grand Noble Xi'an **** in Xi'an

Dit 4-sterrenhotel van 12 verdiepingen is erg populair bij de internationale toerist. Het is goed toeven in het hotel en voor Chinese begrippen is het personeel erg vriendelijk en spreekt redelijk Engels.

Ligging: in het zakendistrict binnen de stadsmuren, op 10 minuten loopafstand van de beroemde Klokkentoren en de oude straatjes van de Moslimwijk waar het vooral 's avonds erg gezellig is.

Faciliteiten: het personeel bij de excursiebalie helpt u graag met het regelen van theatertickets. Twee mooie restaurants serveren lokale en internationale gerechten en er is een moderne koffieshop. Ook is er een bar, fitnessruimte en een sauna waar u na een dag wandelen heerlijk kunt ontspannen. WiFi in gehele hotel.

Hotelkamers: de nette ingerichte hotelkamers hebben een airco, minibar en tv. De badkamer is voorzien van bad en/of douche en toilet.


Bravo **** in Guilin

Hotel Bravo (voorheen Holiday Inn) is een zeer rustig gelegen hotel met alle wensbare faciliteiten voor zowel zakenreizigers als ook voor toeristen. Het hotel is ruim opgezet en heeft een moderne uitstraling. In de grote levendige lobby is het een komen en gaan van gasten.

Ligging: op steenworp afstand van het pittoreske Rongu Meer dat vooral ‘s avonds een ontmoetingsplaats is voor de lokale bevolking. Het hotel ligt op ca. 10 minuten loopafstand van het centrum en de avondmarkt met veel stalletjes en restaurantjes.

Faciliteiten: in de hotellobby vindt u de Skyline Bar waar het heerlijk toeven is na een drukke excursiedag. Het Patio Cafe serveert westerse en lokale gerechten en in het Lijiang restaurant kunt u terecht voor heerlijke Dim Sum en andere Chinese specialiteiten. Naast een schoonheidssalon, fitnesscentrum en sauna beschikt het hotel over een tuin met zwembad. WiFi in gehele hotel.

Hotelkamers: de 329 hotelkamers zijn erg ruim en comfortabel ingericht. Alle kamers beschikken over airco, kluisje, tv en minibar. Badkamers met haardroger bad en/of douche en toilet.


Vraag offerte aan

Golden Tulip Bund New Asia **** in Shanghai

Een ideaal adres voor uw verblijf in Shanghai is het Golden Tulip Bund Hotel New Asia. Het personeel is zeer gastvrij en wil het haar gasten graag naar de zin te maken. Het hotel telt 266 hotelkamers verdeeld over 8 etages, waarvan er een voor kantoorgebruik. Zeker een stijlvol en gunstig gelegen hotel.

Ligging: op ca. 5 minuten lopen van het hotel ligt metrostation Tiantong Road en de beroemde Bund. Nanjing Road ligt op 15 minuten loopafstand

Faciliteiten: in de zeer ruime hotellobby vindt u naast de receptie en conciërge (voor theaterkaartjes) ook een lobbybar. Het hotel heeft 2 restaurants, een fitnessruimte, kapsalon, zakencentrum en een winkeltje. WiFi in gehele hotel.

Hotelkamers: alle gastenkamers, sommige met fantastisch uitzicht, zijn voorzien van airco, tv, minibar, kluisje, badjassen en slippers. Nette ruime badkamer met haardroger, bad en/of douche en toilet.

Voorkeur hotels gewenst?

Tegen geringe meerkosten, afhankelijk van het hotel en de beschikbaarheid aan kamers, kunt u voorkeur hotels opgeven. Uiteraard bieden wij u ook de mogelijkheid om in 4- of 5-sterrenhotels te verblijven.

Bekijk hier onze hotels in China

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing-Xi'an
Dag 6 Xi'an
Dag 7 Xi'an
Dag 8 Xi'an-Guilin
Dag 9 Guilin-Yangshuo
Dag 10 Yangshuo
Dag 11 Yangshuo-Shanghai
Dag 12 Shanghai
Dag 13 Shanghai
Dag 14 Shanghai-Amsterdam
Boek deze reis

Nu tijdelijk geen visum nodig voor reizen tot 15 dagen!

Data

Vertrek dagelijks.

Prijzen

De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 4.225 per persoon, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer in de goedkoopste periode. Alle genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld.

Korting in december

Voor vetrekken in december geldt een korting van € 150 per persoon.

Reisvoorstel aanvragen

Vertrekdatum
Aantal personen
Kamertype
Uw gegevens
Uw naam
E-mailadres
(Mobiel) telefoonnummer

Inbegrepen:

 • vluchten met KLM in de N/V-klasse
 • 2 x binnenlandse vluchten
 • luchthavenbelastingen (€ 425 + € 80)
 • ruimbagage (1 stuks van max. 20 kg per persoon)
 • 12 x overnachting in 3- en/of 4-sterrenhotels
 • 12 x ontbijt + 4 x lunch
 • alle transfers
 • hogesnelheidstrein 2e klas
 • excursies incl. vervoer en entreegelden
 • Engelssprekende gidsen tijdens excursies

Niet inbegrepen:

 • reserveringskosten € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage € 5

Toeslagen:

 • 1-persoonskamer € 735
 • hogesnelheidstrein Beijing-Xi’an 1e klas vanaf € 80
 • meerkosten voorkeur hotels

Extra's:

 • verzekeringen

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing-Xi'an
Dag 6 Xi'an
Dag 7 Xi'an
Dag 8 Xi'an-Guilin
Dag 9 Guilin-Yangshuo
Dag 10 Yangshuo
Dag 11 Yangshuo-Shanghai
Dag 12 Shanghai
Dag 13 Shanghai
Dag 14 Shanghai-Amsterdam
Boek deze reis

Documenten

Voor een bezoek aan China heeft u een Nederlands paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na thuiskomst. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden (zelf bij consulaat navragen!).

Voor Nederlanders is er in 2024 geen visum nodig voor een verblijf van maximum 15 dagen. Overige nationaliteiten hebben wel een visum nodig dat kan worden aangevraagd bij het Chinese consulaat in Den Haag.

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

In 2024 hebben Nederlanders voor een verblijf van maximum 15 dagen geen visum nodig voor China. Overige nationaliteiten dienen nogwel een visum aan te vragen bij het Chinese Consulaat in Den Haag. Deze informatie is altijd onder voorbehoud.

Bij uw reisbescheiden treft u een reserveringsbevestiging aan van uw vlucht (E-ticket).
De op deze bevestiging vermelde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Stoelreservering
Tegen betaling kunt u een stoel reserveren via www.klm.com. Vanaf 30 uur voor vertrek is een stoelreservering gratis. U heeft dan een keuze uit de overgebleven stoelen, wellicht niet naast elkaar. Het is niet mogelijk om voor ontvangst van de reisbescheiden het KLM-reserveringsnummer bij ons op te vragen.

Inchecken
Vanaf 30 uur voor vertrek kunt u online inchecken op www.klm.com. Indien u op Schiphol wilt inchecken dan kunt u terecht bij de KLM SELF CHECK IN automaten.

Ruimbagage
U mag per persoon maximaal 1 stuks ruimbagage meenemen van maximaal 23 kg. Totale afmeting 158 cm (h x b x d). Ruimbagage geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 35 x 25 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 30 x 15 cm). Totaal gewicht max. 12 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Kijk op www.klm.com voor de actuele informatie.

Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de drukte en de extra veiligheidsmaatregelen (advies ANVR en luchtvaartmaatschappijen). Ongeacht de drukte zijn reizigers zelf verantwoordelijk om op tijd bij de Gate (het vliegtuig) te zijn.

Ieder land classificeert zijn hotels volgens nationale normen. De kamers en de dienstverlening in de diverse hotels kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Zo kan het voorkomen dat u het een dagje zonder warm water of met troebel/bruin water moet stellen wegens onderhoudswerkzaamheden die door de gemeente worden uitgevoerd. Helaas kunnen wij u hiervan niet vooraf op de hoogte stellen. Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Ook onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Hotelkamers
Op de dag van aankomst kunt u doorgaans vanaf 14.00 uur uw hotelkamer betrekken en op de dag van vertrek dient u doorgaans uw kamer om 10.00 uur weer vrij te geven. Indien de terugreis of de voortzetting van de reis later op de dag plaatsvindt dan kan de bagage bij de hotelreceptie in bewaring worden gegeven. In de meeste hotels is dit gratis. De door ons gepubliceerde reizen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen met ontbijt in standaard hotelkamers (zonder airco). Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Wij bieden in de meeste hotels de mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor 3 personen te reserveren. Het gaat hierbij dan echt om een 2-persoonskamer waar een extra bed wordt bijgezet. Het derde bed is doorgaans een stretcher/vouwbed of slaapbank, in ieder geval geen volwaardig bed waardoor het iets kleiner en minder comfort kan hebben. Wij reserveren geen 3-persoonskamers. Met betrekking tot 1-persoonskamers willen wij meedelen dat deze vaak kleiner zijn dan 2-persoonskamers ondanks de toeslag die men ervoor dient te betalen. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw hotelkamer dan kunt u de mogelijkheden en prijzen bij ons opvragen. De kamerprijzen kunnen in de periodes van beurzen en grote evenementen aanzienlijk oplopen.

Wij adviseren al onze gasten zo vroeg mogelijk te gaan ontbijten aangezien de meeste ontbijtzalen/restaurants te klein zijn voor het aantal hotelgasten waardoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. De faciliteiten van de door ons aangeboden hotels zijn niet altijd gratis voor hotelgasten. WiFi is niet altijd van goede kwaliteit. Sommige faciliteiten worden verhuurd aan derden. Zo kan het voorkomen dat u ter plaatse entree dient te betalen voor het gebruik van zwembad, fitnessruimte of golfbaan. Bolsjoj Reizen kan nimmer aansprakelijk worden gehouden wanneer gasten niet van de faciliteiten gebruik kunnen maken i.v.m. renovatie of technische storingen.

Wanneer u als individuele reiziger bij ons transfers, treinen, bussen of excursies heeft geboekt, dan ontvangt u hiervoor bij uw reisbescheiden een voucher. Hierop staat de benodigde informatie vermeld zoals waar en hoe laat u uw chauffeur of gids ontmoet of hoe laat u op een station dient te zijn voor uw geboekte trein- of busreis.

Individuele rondreizen
Bij individuele rondreizen wordt u ter plaatse begeleid door ervaren lokale gidsen en chauffeurs. Deze zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Zij zijn verantwoordelijk voor een soepel verloop van de reis en begeleiden u tijdens transfers en excursies. Zij zullen u adviseren en waar nodig helpen. Gidsen en chauffeurs reizen niet mee naar uw volgende bestemming. Er worden excursies gemaakt naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de desbetreffende plaats. Bij uw reisbescheiden treft u een boekje aan met het dagprogramma. De in het programma genoemde excursies en entreegelden zijn inbegrepen tenzij het een optionele excursie betreft. Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies, ook bij groepsreizen, vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.

Eventuele wijzigingen
Onze dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. Het kan ook voorkomen dat een museum of klooster voor een dag wordt gesloten in verband met renovatie of hoog bezoek. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtssituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht een van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Bolsjoj c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. De vertrek- en aankomsttijden genoemd in onze programma's zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden.

Festiviteiten
Graag willen wij u erop attenderen dat er gedurende het jaar verschillende festiviteiten plaatsvinden in o.a. Beijing. Zo kunnen straten, pleinen, bruggen en musea onaangekondigd worden afgesloten. Ook wordt er geregeld, onaangekondigd, onderhoud gepleegd aan bijvoorbeeld gebouwen en monumenten. Bolsjoj Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Aan het einde van een excursie is het doorgaans gebruikelijk dat de gids en/of chauffeur een fooitje ontvangen. Gemiddeld geven onze gasten per persoon zo’n € 5,00 per excursie of € 10,- per dag. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

China heeft vanwege haar grootte natuurlijk meerdere klimaten. Over het algemeen een gematigd klimaat met natte zomers en relatief droge koude winters. In het noorden, de Gobi-woestijn, is voornamelijk een steppeklimaat met koude winters. Aan de oostkust een zeeklimaat en in het zuidoosten zelfs een subtropisch-klimaat. In het berggebied van het westen is het vooral in de zomer lekker koel. Tijdens de wintermaanden komt de moesson uit het Noorden en gedurende de zomer uit het Zuiden en kan de luchtvochtigheid sterk toenemen. Er komen vaak overstromingen, hagelbuien en tyfoons voor. Ook zandstormen en extreme hitte slaan toe.

Tijdzones
Het is in China 6 uur later dan in Nederland.

2022
01 januari Nieuwjaar
01 februari Chinees Nieuwjaar & 1ste Gouden week vakantie
08 maart Internationale Vrouwendag
04 maart Feest van de Blauwe Draak (Zhonghe Festival)
04 april Gravenfeest
01 mei Dag van de Arbeid
08 mei Geboorte Boeddha
03 juni Drakenbootfestival
10 september Mid-herfstfestival
01 oktober Nationale Dag & 2de Gouden Week vakantie
22 december Winterzonnewende

Preferenties en essenties
Indien u bepaalde preferenties/voorkeuren tijdens uw reservering aan ons kenbaar maakt dan zullen wij deze op uw factuur vermelden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen maar wij zijn daarbij afhankelijk van luchtvaart- en/of busmaatschappijen en natuurlijk hoteliers. Derhalve zijn preferenties altijd onder voorbehoud waaraan geen rechten kunnen worden verleend. Essenties, altijd alleen op medische gronden, worden per boeking bekeken en indien toegewezen op de factuur aan u bevestigd. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Mobiliteit
De bestemmingen die wij aanbieden zijn niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Niet alle hotels hebben liften en het kan voorkomen dat liftstoringen langer duren dan bij ons gebruikelijk is. Aanpassingen m.b.t. vluchten, vervoer, hotels en excursies kunnen enkel als preferentie worden aangegeven. Ook zijn de faciliteiten in openbare gebouwen, musea en in bussen/metro's minimaal aangepast. De metro heeft bijvoorbeeld GEEN lift, alleen roltrappen en op veel stations alleen trappen. Als u niet goed ter been bent, dan is het raadzaam om goede begeleiding mee te nemen die u kan helpen waar nodig.

Valuta
Het betaalmiddel in China is de yuan. Het beste kunt u gewoon met uw creditcard, bankpas met Meastro of cash betalen. Creditcards zoals Visa, Eurocard en American Express worden in China bijna overal geaccepteerd. In musea, kleinere winkeltjes en terrasjes kan doorgaans alleen met cash geld worden betaald. In de meeste hotels vindt u pinautomaten met Engelse teksten. Diverse Nederlandse banken hebben ter voorkoming van fraude blokkades ingevoerd waardoor u wellicht niet in het buitenland kunt pinnen. Neem vooraf uw reis contact op met uw bank om de eventuele blokkade op te laten heffen.

1 euro is ca. 7,6 yuan (wisselkoers per 20 juni 2021)

Meenemen / Voltage
Het is altijd raadzaam om een regenjas, paraplu en trui/vest mee te nemen. Mocht u iets zijn vergeten geen probleem, in China is werkelijk alles te koop. Voltage is net als bij ons 220 volt. Het kan voorkomen dat u een verloopstekker nodig heeft.

Persoonlijke eigendommen welke achter zijn gelaten in vliegtuig, auto's, treinen of hotels, kunnen nimmer door Bolsjoj Reizen worden nagezonden. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw bagage, niet het hotelpersoneel, uw chauffeur of uw gids.

Maaltijden / Uit eten
Er zijn overal restaurants waar uiteenlopend van eenvoudig tot zeer goed kan worden gegeten. In veel restaurants in de grotere steden heeft men Engelse menukaarten. De maaltijden worden snel geserveerd!

Openbaar vervoer / Taxi's
De metro is in de grote steden van China het beste vervoermiddel. Ook rijden er overal taxi's rond. Fietsen huren is eigenlijk een must. Informatie hierover bij de receptiebalie van uw hotel.

Fotograferen
In China kunt u de mooiste plaatjes schieten. Officieel is het verboden om te fotograferen in de metro, op de luchthavens en in enkele musea. Ook politie, demonstranten, militairen, priesters, monniken mogen niet gefotografeerd worden. In een paar musea mag alleen tegen betaling worden gefotografeerd. Let op: ook hier kunnen ruimtes zijn waar absoluut niet gefotografeerd mag worden of alleen zonder flits. Indien men zich hier niet aan houdt, zal men hierop direct worden aangesproken. Professionele apparatuur mag doorgaans nergens gebruikt worden zonder vergunning.

Telefoneren / WiFi
Het is geen probleem om vanuit China direct naar Nederland te bellen. De toegangscode voor Nederland is +31. In de meeste steden kunt u gewoon uw mobiele telefoon gebruiken. De telefoonnummers van uw accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden. Zowel in hotels als in restaurants en cafés heeft men gratis WiFi. Het bereik is in China is doorgaans prima.

Belangrijke nummers:
-Nederlandse Ambassade in Beijing tel. + 86 1085 320 200

Verzekeringen
U bent verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Onze medewerkers adviseren u gaarne over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een reisverzekering. Ook voor een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Inentingen
Voor de corona regels van de diverse landen verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken /WIJS OP REIS! De regels verschillen vaak per land en kunnen onaangekondigd door de landen zelf worden gewijzigd. Dit is geen reden tot kosteloos annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen om zodoende voor of tijdens de reis niet voor verrassingen te komen staan. Wij adviseren al onze cliënten zich volledig te laten vaccineren inclusief boosters om zodoende problemen te voorkomen. Mocht u voor vertrek positief worden getest voor corona dan kunt u niet zo maar kosteloos annuleren. U kunt zich hiervoor wel verzekeren. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering zodat zij u kunnen adviseren. Alle verzekeringsmaatschappijen hebben weer hun eigen regels.

Veiligheid
In China is het net zo veilig als in Europa. In Beijing en Shanghai zijn, zoals in alle grote steden van de wereld, wel zakkenrollers actief. Wij adviseren u om op drukke plaatsen, zoals bij oversteekplaatsen (zebrapaden), winkels, restaurants, trein- en metrostations, extra op uw spulletjes te letten. Neem altijd een kopie van uw paspoort mee op reis. Wij adviseren u geen waardevolle sieraden etc. mee te nemen. Overige waardevolle spullen kunt u in uw afsluitbare koffer in uw kamer bewaren. Foto/filmcamera’s kunt u uiteraard gewoon meenemen.

Een ander land, andere gewoonten
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, ander eten en andere gewoonten. Kortom, het is niet zoals thuis. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen van een vakantie in het buitenland, maar zeker ook iets om rekening mee te houden. Pas u daarom aan wanneer bepaalde zaken anders zijn dan u in Nederland gewend bent. De toeristische infrastructuur is in de landen die wij in deze brochure aanbieden nog in opbouw en door de aard van het land primitiever dan in West-Europa. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men ter plaatse minder flexibel is dan dat wij graag zouden willen zien. Het aanpakken van problemen of andere zaken komen soms een beetje chaotisch over. Vluchtschema’s en treintijden kunnen worden gewijzigd of een hotelreservering wordt omgezet naar een ander, gelijkwaardig hotel, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wij vragen u bij voorbaat om begrip te tonen voor eventuele onvolkomenheden, die niet aan ons of onze lokale vertegenwoordigers te wijten zijn maar inherent zijn aan de situatie ter plaatse. Speciaal voor reizen naar onze bestemmingen, landen waar grote maatschappelijke veranderingen plaatsvinden, dient u zich hiervan bewust te zijn bij het maken van uw reisplannen. Verder dient u te weten dat het niveau van onderhoud aan gebouwen (hotels/musea) minder is dan bij ons. Doorgaans wordt er door de lokale bevolking op verschillende bestemmingen weinig of geen Engels of Duits gesproken.

Onvolkomenheden
Bolsjoj Reizen is ervan overtuigd dat de aangeboden reizen van goede kwaliteit zijn. Mocht u desondanks onvolkomenheden of problemen tegenkomen, dan dient u deze onmiddellijk aan het verantwoordelijke gezag (hotelier/receptie/chauffeur/reisleiding) tijdens de reis kenbaar te maken. Zij zijn ter plaatse en kunnen problemen het snelst verhelpen. Indien een eventueel probleem niet naar wens of niet snel genoeg wordt opgelost, verzoeken wij u contact op te nemen met onze agent/vertegenwoordiger. Zowel onze agent als wijzelf beschikken over een noodnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is in het geval van nood of bij problemen. Mocht u daarna nog klachten hebben, dan kunt u deze binnen een termijn van 1 maand na afloop van de reis schriftelijk bij Bolsjoj Reizen indienen. Uw klacht kan alleen ontvankelijk worden verklaard als u deze ter plaatse bij de betreffende vertegenwoordiging kenbaar heeft gemaakt en hiervan een schriftelijke ontvangstbevestiging heeft ontvangen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing-Xi'an
Dag 6 Xi'an
Dag 7 Xi'an
Dag 8 Xi'an-Guilin
Dag 9 Guilin-Yangshuo
Dag 10 Yangshuo
Dag 11 Yangshuo-Shanghai
Dag 12 Shanghai
Dag 13 Shanghai
Dag 14 Shanghai-Amsterdam
Boek deze reis