Programma, vertrekdata en prijzen - Groepsreis 8 dagen Hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!50plusbeurs UtrechtOnze bestemmingenRusland MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen Algemene informatie Hoogtepunten Baltische Landen---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen Hoofdsteden Vilnius, Riga en TallinnProgramma, vertrekdata en prijzenGroepsreis 8 dagen Hoofdsteden met Klaipeda en Curonian Spit Groepsreis 10 dagen Hoofdsteden met natuurparkenGroepsreis 10 dagen Baltische landen met fietstochten Groepsreis 10 dagen Riga, Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 11 dagen Baltische Hoogtepunten *NIEUW*Groepsreis 13 dagen Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki en St. Petersburg----------------FLY & DRIVE's------------Fly & Drive 11 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 11 dagen Baltische landen van Tallinn naar TallinnFly & Drive 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Riga naar Riga------------------FLY & BUS--------------Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen Vilnius naar Tallinn------INDIVIDUELE STEDENREIZEN----Stedenreis 3 dagen VilniusStedenreis 3 dagen RigaStedenreis 3 dagen TallinnStedenreis 5 dagen Vilnius en RigaStedenreis 5 dagen Riga en TallinnStedenreis 5 dagen Tallinn en HelsinkiStedenreis 5 dagen Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Vilnius, Riga en TallinnStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en HelsinkiStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Tallinn, Helsinki en St. Petersburg---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels VilniusHotels RigaHotels TallinnExcursies VilniusExcursies RigaExcursies TallinnFinlandAanbiedingenBrochure 2019

Programma, vertrekdata en prijzen

8-daagse groepsreis Vilnius, Riga en Tallinn Hoogtepunten vanaf € 915

Tijdens deze 8-daagse groepsreis kunt u ook in 4- en 5-sterrenhotels verblijven (zie data). Het gaat hierbij om dezelfde reis.

Aantal deelnemers en verlengingen
U reist in een internationaal gezelschap en wordt begeleid door ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Alle vertrekdata zijn gegarandeerd, er geldt dus geen minimale deelname. U kunt deze reis ook verlengen door bijvoorbeeld 1 of 2 dagen eerder naar Vilnius af te reizen alvorens de 8-daagse rondreis begint. Ook kunt u na afloop van de rondreis nog op individuele basis 1 of 2 nachten in Tallinn verblijven of doorreizen naar St. Petersburg. Wij bieden u ook een verlenging naar Helsinki in groepsverband (zie onder het dagprogramma).

.
Programma

Dag 1 Amsterdam-Vilnius
Vandaag vertrekt u met een rechtstreekse vlucht van Air Baltic naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Transfer naar uw hotel. Rest van de middag vrij verblijf. Om 19.00 uur is er een bijeenkomst in de hotellobby om kennis te maken met de gids en de overige groepsleden. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook het programma van de volgende dag doorgenomen.

Dag 2 Vilnius
In de ochtend staat er een stadstour op het programma. In het oude middeleeuwse gedeelte, het historische centrum van de stad, maken we een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal aan het Katedros Aiksté (Plein van de Kathedraal), de Petrus en Pauluskerk die bekend staat om zijn prachtige stucwerk door Italiaanse kunstenaars, de St. Anna-kerk en de oude stadspoorten 'Gates of Dawn'. Ook brengt u een bezoek aan de Oude Universiteit uit 1579. De middag is vrij te besteden. Zeker de mooite waard is de synagoge en de Joodse begraafplaats. Optioneel wordt er een excursie aangeboden naar Trakai (ca. € 40 p.p.), zo’n 28 km ten westen van Vilnius. Wij bezoeken in deze middeleeuwse hoofdstad de schitterende 14de eeuwse burcht die gelegen is op een eilandje in het meer van Galvé.  ’s Avonds kunt u, indien u dat wenst,  genieten van een heerlijk diner in een folklore restaurant waar traditionele gerechten worden geserveerd (optioneel).

Dag 3 Vilnius-Riga
Na het ontbijt vertrekken we met de bus richting Riga. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap van Litouwen. Onze eerste stop is bij de Kruisberg, ongeveer 10 km van de plaats Siauliai. Deze heuvel telt meer dan 40.000 kruisen, rozenkransen, beeldjes en foto's en is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van Litouwen. Het is een monument van Leed en Hoop. In 1993 bezocht Paus Johannes Paulus II deze heilige berg. U krijgt de gelegenheid om er even rond te lopen en een paar mooie foto's te maken. Als we de grens met Letland zijn gepasseerd bezoeken we het prachtige 18de eeuwse Rundale-paleis, de vroegere zomerresidentie van de hertog van Kurland. Het paleis werd ontworpen door de zeer beroemde Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli die ook verschillende paleizen voor de Russische tsaren heeft ontworpen. Het paleis is omringd door prachtige tuinen en parken. Na een rondleiding door het paleis vervolgen we onze reis naar Riga waar we in de namiddag zullen arriveren.

Dag 4 Riga
De stadswandeling door Riga geeft u een goede indruk van de vele uitingen van Jugendstil en Art Nouveau welke deze veelzijdige stad rijk is. U ziet onder andere de kleurrijke gerestaureerde residenties van de voormalige handelslieden en historische monumenten, zoals de Domkathedraal met zijn verschillende bouwstijlen, het geel geschilderde Riga-kasteel uit 1330, het Vrijheidsmonument, de mooie St. Petruskerken en de Zweedse Poort die in 1698 tijdens de Zweedse periode in de stadsmuur werd gezet . Het is nu de laatst overgebleven stadspoort. We komen ook langs de 'drie broers', de oudste en bekendste huizen van het land, daterend uit de 15de eeuw. In de middag maken we een excursie naar de populaire badplaats Jurmala. In de Sovjettijd liet de Russische elite zich hier in de sanatoria verwennen. Indien u het leuk vindt om zelf iets te ondernemen dan zou u ter plaatse zelf de lokale bus kunnen terugnemen naar Riga. U dient zich natuurlijk wel even bij de reisleiding af te melden. 

Dag 5 Riga
Vanochtend maakt u een excursie naar het middeleeuwse Letland. Ongeveer 53 km ten oosten van Riga ligt het Nationale Park Gauja, vanwege het prachtige landschap ook wel ‘Lets Zwitserland’ genoemd. Bij de plaats Sigulda bezoeken we de ruïnes van verschillende kastelen. Deze excursie neemt ongeveer 4 uur in beslag. In de middag wordt er een optionele excursie georganiseerd naar het Etnografisch Museum waar u oude houten gebouwen, zoals kerken, boerderijen en molens kunt bewonderen uit de 18de eeuw.  Indien u niet wilt deelnemen aan deze excursie kunt u op eigen gelegenheid de stad verder zelf gaan verkennen. Vooral in de Oude stad kunt u heerlijk door de smalle straatjes wandelen en onderweg kunt u veel bezienswaardigheden te bekijken. Wij adviseren u zeker een van de talloze gezellige en sfeervolle bierkelders en cafés te bezoeken. ’s Avonds kunt u optioneel een orgelconcert bijwonen in de Domkathedraal.


Dag 6 Riga-Tallinn
Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting het Noorden. We rijden Estland in. De route loopt grotendeels langs de kust naar het bekende kustplaatsje Pärnu waar we een kleine rondrit zullen maken. Ook wordt er even een pauze gehouden zodat u uw benen kunt strekken. Het laatste gedeelte van de reis loopt door de uitgestrekte wouden van Noord-Estland. In de loop van de middag arriveren we in de meest romantische stad van de Baltische landen, Tallinn. Na het inchecken heeft u nog voldoende tijd om een eerste wandeling te maken door deze bijzondere stad.

Dag 7 Tallinn
Onze uitgebreide stadstour vindt plaats in de ochtend. U bezoekt onder meer de middeleeuwse boven- en benedenstad van Tallinn. De bus rijdt om de enorme stadsmuren heen naar het oudste gedeelte van de stad. U komt langs het Lossi-plein waaraan het Toompea-kasteel is gelegen. Aan het plein ligt ook de Russisch-Orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal, gebouwd in opdracht van tsaar Alexander III. De 13de eeuwse gotische Niguliste-kerk doet nu onder andere dienst als museum voor de middeleeuwse kunst van Estland. U brengt een bezoek aan de Great Guild Hall in het Historisch Museum. De facultatieve middagexcursie brengt u naar het bij de plaatselijke bevolking zeer populaire Kadriorgpark (ca. € 40 p.p.). Hier bezoekt u het KUMU Fine Art Museum. Het hoofdgebouw van het museum is absoluut een bezoek waard. Het museum is gehuisvest in een van de modernste gebouwen van de Baltische landen. Prinses Beatrix heeft dit museum onlangs nog bezocht. Vanuit het centrum kunt u dit museum ook gemakkelijk zelf per tram bereiken. Optioneel afscheidsdiner in het gezellige themarestaurant ‘Peppersack’.

Dag 8 Tallinn-Amsterdam
Voor of na het ontbijt (afhankelijk van de vlucht of u kunt ontbijten) wordt u naar de luchthaven gebracht. U vliegt met Air Baltic terug naar Amsterdam.

Bij een eventuele latere vlucht (altijd met overstap in Riga) dient u een toeslag te betalen van € 35 (luchthavenbelastingen).

 
HELSINKI EXTENTION
3-daagse verlenging naar Helsinki voor € 300 per persoon
U kunt aansluitend op onze 8-daagse groepsreis Baltische landen onze 3-daagse groepsreis Helsinki bijboeken.

U vliegt op dag 1 met een vlucht van Air Baltic/KLM (codeshare) van Amsterdam naar Vilnius. U reist (op dag 8 van het standaard programma) met een internationaal gezelschap vanuit Tallinn met de boot naar Helsinki. Ook tijdens deze verlenging wordt u begeleid door ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. U verblijft 2 nachten in een goed 4-sterrenhotel (Hotel Glo Art of gelijkwaardig) dicht bij het centrum van de stad (1 km). Uiteraard is een mooie stadsrondrit in Helsinki inbegrepen. Op dag 10 vliegt u met KLM vanuit Helsinki weer terug naar Amsterdam.

De vluchten met codeshare Air Baltic/KLM of gewone KLM-vluchten (G/G) inclusief koffer.

Deze verlenging is mogelijk op onze groepsreis met vertrek vanaf 19 mei 2019 t/m 08 september (behalve op vertrek 26 mei 2019).


Dag 8 Tallinn-Helsinki
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer vrij te geven. Vanochtend maakt  u een excursie naar een natuurpark..  Voor deze excursie rijdt de bus ca. 50 km in oostelijke richting naar het zeer bekende Lahemaa National Park. Dit is het grootste natuurpark van Estland met een zeer gevarieerde en ongerepte natuur. Er leven zelfs nog wilde bruine beren en lynxen. In het park bezoeken we het Palmse Manor en de 16de eeuwse Vihula Manor met Wodka Museum. Na de lunchpauze  transfer naar de haven van Tallinn.  De snelle veerboot vertrekt doorgaans rond 15.00 uur. Aan boord vindt u naast voldoende comfortabele stoelen en zitjes ook een koffieshop, een zelfbedieningsrestaurant en verschillende (taxfree) winkeltjes. De vaartijd bedraagt ongeveer 2 uur. Bij aankomst in Helsinki wordt u met de bus naar het in het centrum gelegen hotel gebracht waar u de komende 2 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt. Rest van de middag vrij verblijf. Vanuit uw hotel loopt u in 15 minuten de gezellige winkelpromenades op. Fins ontwerp (design) op het gebied van glas, aardewerk, hout, leer en textiel zijn internationaal erg gewild. Helsinki staat ook bekend om haar prachtige parken met veel groen en gezellige terrasjes.
.  
Dag 9 Helsinki
Deze stad vol schitterende architectonische gebouwen is in 1550 gesticht door de Zweedse koning Gustav Vasa. De diversiteit van de verschillende gebouwen getuigt van een rijke geschiedenis. U vindt hier culturele invloeden uit zowel Oost als West. Van oudsher is Helsinki, mede dankzij haar gunstige geografische ligging, de toegangspoort tot Rusland en de Baltische landen. Tijdens de stadsrondrit (inbegrepen) maakt u kennis met deze prachtige stad. De Domkerk op het Senaatsplein is het bekendste gebouw van de stad en de Russisch Orthodoxe Uspenski kathedraal geeft de stad een Oost-Europees accent. U bezoekt de Temppeliaukio-kerk die in de rotsen is uitgehakt. In de middag zal er een optionele excursie worden aangeboden naar het Suomenlinna-fort (ca. € 60 p.p.). De bouw van dit Zee-fort dat op een eiland ligt begon al in het begin van de 18de eeuw. Indien u niet wilt deelnemen aan deze optionele excursie adviseren wij u het super moderne Kiasma museum (museum of Contemporary Art) te bezoeken in het hart van het centrum.

Dag 10 Helsinki-Amsterdam
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. U kunt uw bagage eventueel bij de receptie in bewaring geven (ca. € 2 per koffer). De transfer van uw hotel naar de luchthaven is niet inbegrepen. Taxi's zijn erg duur in Finland. Wij adviseren u bij de receptie van uw hotel te informeren naar de mogelijkheden van de FINNAIR bus. Deze bussen rijden dag en nacht (om de 30/45 minuten) van het treinstation in het centrum naar de luchthaven (ca. € 20 p.p.). U vliegt met KLM weer terug naar Amsterdam. 

HIGHLIGHTS

Prijzen 2019
Deze vanaf prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een  2-persoonskamer.

Vertrekdata 2019:
verblijf in 3*-hotels
Juni 9 en 23                     €  915
Juli 7 en 21                       €  915
Augustus 4 en 18            €  915

verblijf in 4*-hotels
Maart 31                                   € 1.025
April  14                                    € 1.025
Mei 5, 12, 19 en 26                   € 1.025
Juni 2, 9, 16, 23 en 30             € 1.025
Juli  7, 14, 21 en 28                  € 1.025
Augustus 4, 11, 18 en 25        € 1.025
September 1, 8, 15, 22 en 29   € 1.025

verblijf in 5*-hotels
Juni 16 en 30                      € 1.195
Juli  14 en 28                      € 1.195
Augustus 11 en 25            € 1.195

Inbegrepen:
• vlucht met Air Baltic in de V-klasse Amsterdam - Vilnius en Tallinn - Amsterdam 
• luchthavenbelastingen (€ 100)
• koffer € 70|) 
• transfers (alleen in groepsverband)
• 7x  hotelovernachting
• 7 x ontbijt (zie dag 8)
• busreis Vilnius-Riga-Tallinn in een comfortabele touringcar
• genoemde excursies incl. entreegelden
• Duits- en Engelssprekende reisleiding
• informatiepakket ter plaatse

Niet inbegrepen:

• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
• halfpension 3*                               € 150
• 1-persoonskamer 3*                      € 225
• halfpension 4*                               € 195
• 1-persoonskamer  4*                     € 315
• halfpension 5*                               €  225
• 1-persoonskamer  5*                     € 370
• vlucht via Riga per enkele reis      €   35  

Verlenging Helsinki (vanaf vertrek 20 mei):
• 3-daagse groepsexcursie           €  300
• halfpension                                 €    85
• 1-persoonskamer                        € 160