download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

8-daagse stedenreis Beijing met excursieprogramma

Vanaf € 2.295,-
 • Keizerlijk Beijing
 • Chinese Muur
 • Excursies inbegrepen
 • Engelssprekende gids
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Verblijf in goed 3-sterrenhotel
 • Dagelijks vertrek
 • Verlengen of doorreizen
 • Ander hotel, geen probleem!
Bekijk data en prijzen

Beijing, het oude Peking, is als het ware een groot openluchtmuseum. Het herbergt de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden van China zoals ’s werelds grootste paleizencomplex in de Verboden Stad, waar eens de keizers in afzondering van de buitenwereld leefden. Niet te vergeten het Plein van de Hemelse Vrede, ’s werelds grootste plein, waaraan de Grote Hal van het Volk ligt. Beijing is het centrum van China mede dankzij de laatste 24 keizers die vanuit deze stad het land regeerden. Al sinds de 13de eeuw werden de keizerlijke bevelen vanuit Beijing het land in verzonden. Alhoewel Beijing de hoofdstad is van de Volksrepubliek China is het met haar ca. 22 miljoen inwoners niet de grootste stad.

U reist op individuele basis en verblijft in Hotel Dong Fang*** op basis van logies/ontbijt.
Tijdens de excursies wordt u begeleid door een Engelssprekende gids. Extra nachten kunnen worden bijboeken en tegen geringe meerkosten kan er voor andere hotels worden gekozen.

Vluchten met KLM in de N-klasse (goedkoopste toeristenklasse)

Dag 1 vertrek Amsterdam 17.30 uur, aankomst Beijing 08.55 uur (dag 2)
Dag 8 vertrek Beijing 10.55 uur, aankomst Amsterdam 15.15 uur
Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Tijdverschil met Nederland

China + 6 uur

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing
Dag 6 Beijing
Dag 7 Beijing
Dag 8 Beijing-Amsterdam
Boek deze reis
Dag 1

Amsterdam-Beijing

Vandaag vliegt u rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2

Beijing

In de ochtend wordt u in de aankomsthal welkom geheten door onze chauffeur voor de transfer van de luchthaven naar uw hotel. Bagage kunt u afgeven bij de receptie (check in om 14.00 uur). Middag ter vrije besteding.

Dag 3

Beijing

In het centrum van de stad ligt ’s werelds grootste plein, het `Plein van de Hemelse Vrede`. Het plein heeft een afmeting van 500 m breed en 800 m lang, waaraan onder andere het imposante Volkscongres en het Mausoleum van Mao liggen. Recht tegenover het plein ziet u de belangrijkste toegangspoort tot het wereldberoemde keizerlijke paleis, beter bekend als de Verboden Stad. Tijdens de rondleiding door de verschillende prachtige troonzalen, hallen, paviljoens en binnentuinen krijgt u een goede indruk van het vroegere leven aan het keizerlijke hof. Na een lunchpauze bezoekt u het op 12 km van het centrum gelegen keizerlijk zomerpaleis. De residentie ligt in een prachtig park van 280 ha. Het centrale punt van het grondgebied is de Heuvel van Lang Leven, vanwaar u een mooi zicht heeft op het Kunmingmeer, de Brug met 17 Bogen en de Jadegordelbrug. Lunch is inbegrepen.

Dag 4

Beijing

Het bekendste monument na de Verboden Stad is zondermeer het in 1420 gebouwde tempelcomplex Tempel van de Hemel. Dit tempelcomplex is in dezelfde tijd gebouwd als het keizerlijk paleis en heeft diverse ingangen. Het waren de Ming- en Qing-keizers die hier hun offers brachten en de hemel om goede oogsten smeekten. ’s Morgens ziet men rond de tempel de plaatselijke bevolking hun dagelijkse oefeningen doen waaronder het Chinese Tai Chi. Zeker ook op het programma is een bezoek aan de kleurrijke Lamatempel/Yong He Gong. Het is een van de best bewaarde tempels in Beijing. Tijdens de Qing-dynastie werd het als woonhuis gebouwd voor de latere keizer Yong Zheng. Nu leven er monniken uit Mongolië en Tibet. Na de lunchpauze maakt u een riksjatoer door een van de hutongs/volksbuurten. Door deels te voet en deels rondgereden te worden door de oude charmante steegjes kunt u iets van het traditionele leven proeven. Lunch is inbegrepen

Dag 5

Beijing

Vandaag is het tijd geworden om de Chinese Muur, een van de 7 wereldwonderen, te bezoeken. De totale lengte van de muur is ruim 6300 km met een gemiddelde hoogte van ca. 6.6 m. De chauffeur rijdt naar de prachtige Badalingpas. Hier is de muur voor een afstand van ca. 500 m geheel gerestaureerd en sinds 1957 opengesteld voor publiek. Eenmaal aangekomen moet er eerst een heuvel worden beklommen. Pas als bezoekers daadwerkelijk op de Muur staan beseft men om wat voor een enorm bouwwerk het hier gaat. Het is overweldigend! Ook het uitzicht is werkelijk spectaculair te noemen. Na een rustige wandeling en tientallen foto’s bezoekt u een jadefabriek. In de bergen van West-China wordt jade gevonden. Bij ons het meest bekend zijn de witte en groene variant, maar het edelgesteente kan ook geel, rood of zwart zijn. Onderweg maakt de chauffeur nog een fotostop bij het Nationaal Stadium, beter bekend als het Vogelnest. Lunch is inbegrepen.

Dag 6

Beijing

Gehele dag ter vrije besteding.

Dag 7

Beijing

Gehele dag ter vrije besteding.

Dag 8

Beijing-Amsterdam

Na het ontbijt dient u uw hotelkamer weer te verlaten. Ruim op tijd komt onze chauffeur u ophalen voor de transfer naar de luchthaven. Rechtstreekse terugvlucht met KLM naar Amsterdam. Uiteraard heeft u de mogelijkheid uw verblijf in Beijing te verlengen of door te reizen naar Xi’an of Shanghai.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing
Dag 6 Beijing
Dag 7 Beijing
Dag 8 Beijing-Amsterdam
Boek deze reis

Hieronder vindt u een omschrijving van alle bezienswaardigheden die in het dagprogramma zijn opgenomen. De excursies met Engelssprekende gidsen en auto met chauffeur, indien van toepassing, beginnen doorgaans ’s morgens om 10.00 uur. U wordt dan in de lobby van uw hotel opgehaald. Alle entreegelden zijn inbegrepen. Indien er tijdens de excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje). Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.

Verboden Stad

Tegenover het Plein van de Hemelse Vrede ligt de hoofdingang van ’s werelds grootste paleizencomplex, de geheimzinnige Verboden Stad. Aan het begin van de 15de eeuw werd het aan kunstschatten rijke pronkstuk in gebruik genomen. Een stad vol paleizen, paviljoens, zalen en hallen, omgeven door grachten en een 12 meter hoge muur. Binnen de paleismuren bevinden zich ongeveer 9000 ruimtes waarvan een aanzienlijk deel bestemd was voor de keizerlijke hofhouding en gezelschapsdames of concubines. De belangrijkste ruimte was natuurlijk de Hal van de Hoogste Harmonie waar de vergulde keizerstroon stond. Maar liefst 24 keizers regeerden vanuit de Verboden Stad met strakke hand over dit gigantische land. De laatste keizer die hier tot 1911 leefde was Pu Yi. Het levensverhaal van deze bijzondere keizer werd vooral bekend vanwege de film ‘The Last Emperor’ welke in de Verboden Stad is opgenomen. Tijdens de rondleiding door de verschillende prachtige zalen, hallen, paviljoens en binnentuinen krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof.
Het 12 km buiten de stad gelegen Zomerpaleis, gebouwd in opdracht van keizer Qinglong, is omgeven door een park van 280 ha. Het paleis was een geschenk aan zijn moeder en tevens bedoelt als zomerverblijf voor de gehele keizerlijke familie om de hitte en de drukte van de Verboden Stad te ontvluchten. Het goed onderhouden complex herbergt tal van hallen, prachtige tempels, gastenverblijven, pagoden en kleurrijke paviljoens. Het centrale punt van de residentie is de Heuvel van Lang Leven, vanwaar u een mooi zicht heeft op het Kunmingmeer, de Brug met 17 Bogen en de Jadegordelbrug. Op het meer kan men een heerlijke boottocht maken. Er loopt langs de noordelijke oever een 728 m lange open galerij welke onderbroken wordt door enkele achthoekige paviljoens. De houten dakbalken zijn beschilderd met allerlei landschappen en voorstellingen uit Chinese legenden. In het Kunmingmeer ligt het Zuidzee-eiland dat met de oever verbonden is door de Brug met de 17 Bogen. Op het eiland ligt de Tempel van de Drakenkoning, waar de keizerlijke familie om regen bad.
De Tempel van de Hemel, een van de bekendste symbolen van Beijing, werd gebouwd onder keizer Zhu Di/Yongle die regeerde van 1402 tot 1424. Op het enorme terrein staan verschillende gebouwen maar de belangrijkste en het grootste gebouw op het terrein is de ronde gebedszaal gebouwd in 1420. Dit meesterwerk staat op een 3 verdiepingen hoog terras van wit marmer. Vooral de 50.000 briljant blauwe dakpannen, die de hemel symboliseren, zijn vooral bij zonneschijn heel bijzonder. Volgens de keizerlijke deskundigen kwamen precies op dit punt hemel en aarde samen. De tempel wordt gezien als de symbolische voorstelling van de wereld volgens het oude Chinese geloof. Hier brachten de Ming- en Qing-keizers hun jaarlijkse offers en vroegen de hemel om een goede oogst.
Zeker de moeite waard is een bezoek aan de kleurrijke Lamatempel/Yong He Gong. Het is een van de best bewaarde tempels uit de 17de eeuw in Beijing. Tijdens de Qing-dynastie werd deze tempel in 1694 als woonhuis gebouwd voor de latere keizer Yong Zheng.
Nadat hij de troon besteeg verhuisde hij naar de Verboden Stad en om de banden met de boeddhistische buurlanden te versterken werd het paleis in gebruik genomen als Lamaklooster voor Mongoolse- en Tibetaanse boeddhisten. In de kleurrijke hoofdhal, waar ook de zetel van de Dalai Lama staat, worden nog dagelijks diensten gehouden door de monniken die nog in het klooster wonen.
Een riksjatoer door de oude traditionele hutongs van Beijing is een sprong terug in de tijd. Hutongs zijn oude ommuurde volksbuurten met kleine charmante straatjes en huizen van 1 of 2 verdiepingen waarvan de meeste een eigen binnenplaats hebben. De huizen zijn erg klein en de leefomstandigheden zijn minimaal. Keuken en woonkamer worden vaak ook als wasruimte en slaapkamer gebruikt. De sanitaire voorzieningen zijn gemeenschappelijk. Openbare toiletgebouwen staan buiten de hutongs. Er zijn in Beijing nog verschillende van deze oude wijken die tegenwoordig vaak moeten wijken voor nieuwbouw. Sommige hutongs worden opgeknapt en gemoderniseerd.
De Chinese Muur bij de Badalingpas ligt op z’n 60 km ten noordwesten van Beijing. Het is de meest populaire plaats om de muur te bezoeken. Met een geschiedenis van 2000 jaar is het begrijpelijk dat hele delen van de oorspronkelijke muur in puin liggen of zijn verdwenen. De Chinese Muur, in China Long Wall genoemd, is ruim 6300 km lang en daarmee het langste bouwwerk ter wereld. Het was Qin Shi, de eerste keizer van China, die rond 221 v.Chr. het bevel gaf voor de bouw van de muur om zijn bezittingen te beschermen. Het grootste gedeelte werd echter pas tijdens de Ming-dynastie gebouwd om hun agressieve Mongoolse buren buiten te houden. Het gedeelte van de muur dat u bij Badaling bezoekt werd midden 20ste eeuw zeer vakkundig gerestaureerd. Hier kunt u een wandeling maken over een indrukwekkend gedeelte van de muur met een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. In de directe omgeving vindt u ook een aantal souvenirwinkeltjes.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing
Dag 6 Beijing
Dag 7 Beijing
Dag 8 Beijing-Amsterdam
Boek deze reis

U verblijf tijdens deze reis in het hieronder genoemde hotel op basis van logies/ontbijt.

Hotel Dong Fang *** in Beijing

Zoekt u een hotel waar Oost en West samenkomen? Dan bent u in het Dong Fang aan het juiste adres. Door de recente renovaties heeft het hotel de nostalgie en de Oriëntaalse sfeer goed weten te behouden. In de binnentuin kunt u ’s avonds even heerlijk met een glaasje wijn bijkomen.

Ligging: in een van de rustige zijstraten van het Xuanu district op zo’n 3 km van het Plein van de Hemelse Vrede. Ook het bekende Liulichang district met eeuwenoude pandjes en kleine winkeltjes is goed te bereiken.

Faciliteiten: in de ruime lobby kunt u bij de receptie onder andere terecht voor het reserveren van diverse excursies. In de lobbybar serveert men drankjes en in de zeer stijlvolle en gezellige koffieshop kunt u terecht voor een kopje koffie met heerlijk gebak of voor een kleine lunch of diner. Zij serveren ook op het terras van de binnentuin. Op de eerste etage bevindt zich het restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd. WiFi in gehele hotel.

Hotelkamers: de 288 hotelkamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van airco, tv en een kluisje. Nette badkamer met bad en/of douche, toilet en haardroger.

Ander hotel gewenst?

Tegen een toeslag kunt u in een ander 3-sterrenhotel, 4- of 5-sterrenhotel verblijven.

Bekijk hier onze hotels in Beijing

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing
Dag 6 Beijing
Dag 7 Beijing
Dag 8 Beijing-Amsterdam
Boek deze reis

Data

Vertrek dagelijks.
Minimaal verblijf 6 nachten.

Prijzen

De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 2.295, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer in de goedkoopste periode. Alle genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld.

Reisvoorstel aanvragen

Vertrekdatum
Aantal personen
Kamertype
Uw gegevens
Uw naam
E-mailadres
(Mobiel) telefoonnummer

Inbegrepen:

 • retourvlucht met KLM in de N-klasse
 • luchthavenbelastingen (€ 405)
 • 6 x overnachting in Hotel Dong Fang
 • 6 x ontbijt + 3 x lunch
 • transfers
 • excursies incl. vervoer en entreegelden
 • Engelssprekende gids tijdens excursies
 • uitnodiging voor visumaanvraag

Niet inbegrepen:

 • ruimbagage
 • visum
 • reserveringskosten € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage € 5

Toeslagen:

 • 1-persoonskamer € 300
 • meerkosten voorkeur hotel

Extra's:

 • 1 stuk ruimbagage max. 23 kg € 50
 • visum € 225
 • verzekeringen

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing
Dag 6 Beijing
Dag 7 Beijing
Dag 8 Beijing-Amsterdam
Boek deze reis

Documenten

Voor een bezoek aan China heeft u een Nederlands paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na thuiskomst. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden (zelf bij consulaat navragen!).

Voor Nederlanders is er in 2024 geen visum nodig voor een verblijf van maximum 15 dagen. Overige nationaliteiten hebben wel een visum nodig dat kan worden aangevraagd bij het Chinese consulaat in Den Haag.

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

In 2024 hebben Nederlanders voor een verblijf van maximum 15 dagen geen visum nodig voor China. Overige nationaliteiten dienen nogwel een visum aan te vragen bij het Chinese Consulaat in Den Haag. Deze informatie is altijd onder voorbehoud.

Bij uw reisbescheiden treft u een reserveringsbevestiging aan van uw vlucht (E-ticket).
De op deze bevestiging vermelde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Stoelreservering
Tegen betaling kunt u een stoel reserveren via www.klm.com. Vanaf 30 uur voor vertrek is een stoelreservering gratis. U heeft dan een keuze uit de overgebleven stoelen, wellicht niet naast elkaar. Het is niet mogelijk om voor ontvangst van de reisbescheiden het KLM-reserveringsnummer bij ons op te vragen.

Inchecken
Vanaf 30 uur voor vertrek kunt u online inchecken op www.klm.com. Indien u op Schiphol wilt inchecken dan kunt u terecht bij de KLM SELF CHECK IN automaten.

Ruimbagage
U mag per persoon maximaal 1 stuks ruimbagage meenemen van maximaal 23 kg. Totale afmeting 158 cm (h x b x d). Ruimbagage geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 35 x 25 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 30 x 15 cm). Totaal gewicht max. 12 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Kijk op www.klm.com voor de actuele informatie.

Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de drukte en de extra veiligheidsmaatregelen (advies ANVR en luchtvaartmaatschappijen). Ongeacht de drukte zijn reizigers zelf verantwoordelijk om op tijd bij de Gate (het vliegtuig) te zijn.

Ieder land classificeert zijn hotels volgens nationale normen. De kamers en de dienstverlening in de diverse hotels kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Zo kan het voorkomen dat u het een dagje zonder warm water of met troebel/bruin water moet stellen wegens onderhoudswerkzaamheden die door de gemeente worden uitgevoerd. Helaas kunnen wij u hiervan niet vooraf op de hoogte stellen. Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Ook onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Hotelkamers
Op de dag van aankomst kunt u doorgaans vanaf 14.00 uur uw hotelkamer betrekken en op de dag van vertrek dient u doorgaans uw kamer om 10.00 uur weer vrij te geven. Indien de terugreis of de voortzetting van de reis later op de dag plaatsvindt dan kan de bagage bij de hotelreceptie in bewaring worden gegeven. In de meeste hotels is dit gratis. De door ons gepubliceerde reizen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen met ontbijt in standaard hotelkamers (zonder airco). Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Wij bieden in de meeste hotels de mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor 3 personen te reserveren. Het gaat hierbij dan echt om een 2-persoonskamer waar een extra bed wordt bijgezet. Het derde bed is doorgaans een stretcher/vouwbed of slaapbank, in ieder geval geen volwaardig bed waardoor het iets kleiner en minder comfort kan hebben. Wij reserveren geen 3-persoonskamers. Met betrekking tot 1-persoonskamers willen wij meedelen dat deze vaak kleiner zijn dan 2-persoonskamers ondanks de toeslag die men ervoor dient te betalen. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw hotelkamer dan kunt u de mogelijkheden en prijzen bij ons opvragen. De kamerprijzen kunnen in de periodes van beurzen en grote evenementen aanzienlijk oplopen.

Wij adviseren al onze gasten zo vroeg mogelijk te gaan ontbijten aangezien de meeste ontbijtzalen/restaurants te klein zijn voor het aantal hotelgasten waardoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. De faciliteiten van de door ons aangeboden hotels zijn niet altijd gratis voor hotelgasten. WiFi is niet altijd van goede kwaliteit. Sommige faciliteiten worden verhuurd aan derden. Zo kan het voorkomen dat u ter plaatse entree dient te betalen voor het gebruik van zwembad, fitnessruimte of golfbaan. Bolsjoj Reizen kan nimmer aansprakelijk worden gehouden wanneer gasten niet van de faciliteiten gebruik kunnen maken i.v.m. renovatie of technische storingen.

Wanneer u als individuele reiziger bij ons transfers, treinen, bussen of excursies heeft geboekt, dan ontvangt u hiervoor bij uw reisbescheiden een voucher. Hierop staat de benodigde informatie vermeld zoals waar en hoe laat u uw chauffeur of gids ontmoet of hoe laat u op een station dient te zijn voor uw geboekte trein- of busreis.

Individuele rondreizen
Bij individuele rondreizen wordt u ter plaatse begeleid door ervaren lokale gidsen en chauffeurs. Deze zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Zij zijn verantwoordelijk voor een soepel verloop van de reis en begeleiden u tijdens transfers en excursies. Zij zullen u adviseren en waar nodig helpen. Gidsen en chauffeurs reizen niet mee naar uw volgende bestemming. Er worden excursies gemaakt naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de desbetreffende plaats. Bij uw reisbescheiden treft u een boekje aan met het dagprogramma. De in het programma genoemde excursies en entreegelden zijn inbegrepen tenzij het een optionele excursie betreft. Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies, ook bij groepsreizen, vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.

Eventuele wijzigingen
Onze dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. Het kan ook voorkomen dat een museum of klooster voor een dag wordt gesloten in verband met renovatie of hoog bezoek. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtssituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht een van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Bolsjoj c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. De vertrek- en aankomsttijden genoemd in onze programma's zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden.

Festiviteiten
Graag willen wij u erop attenderen dat er gedurende het jaar verschillende festiviteiten plaatsvinden in o.a. Beijing. Zo kunnen straten, pleinen, bruggen en musea onaangekondigd worden afgesloten. Ook wordt er geregeld, onaangekondigd, onderhoud gepleegd aan bijvoorbeeld gebouwen en monumenten. Bolsjoj Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Aan het einde van een excursie is het doorgaans gebruikelijk dat de gids en/of chauffeur een fooitje ontvangen. Gemiddeld geven onze gasten per persoon zo’n € 5,00 per excursie of € 10,- per dag. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

China heeft vanwege haar grootte natuurlijk meerdere klimaten. Over het algemeen een gematigd klimaat met natte zomers en relatief droge koude winters. In het noorden, de Gobi-woestijn, is voornamelijk een steppeklimaat met koude winters. Aan de oostkust een zeeklimaat en in het zuidoosten zelfs een subtropisch-klimaat. In het berggebied van het westen is het vooral in de zomer lekker koel. Tijdens de wintermaanden komt de moesson uit het Noorden en gedurende de zomer uit het Zuiden en kan de luchtvochtigheid sterk toenemen. Er komen vaak overstromingen, hagelbuien en tyfoons voor. Ook zandstormen en extreme hitte slaan toe.

Tijdzones
Het is in China 6 uur later dan in Nederland.

2022
01 januari Nieuwjaar
01 februari Chinees Nieuwjaar & 1ste Gouden week vakantie
08 maart Internationale Vrouwendag
04 maart Feest van de Blauwe Draak (Zhonghe Festival)
04 april Gravenfeest
01 mei Dag van de Arbeid
08 mei Geboorte Boeddha
03 juni Drakenbootfestival
10 september Mid-herfstfestival
01 oktober Nationale Dag & 2de Gouden Week vakantie
22 december Winterzonnewende

Preferenties en essenties
Indien u bepaalde preferenties/voorkeuren tijdens uw reservering aan ons kenbaar maakt dan zullen wij deze op uw factuur vermelden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen maar wij zijn daarbij afhankelijk van luchtvaart- en/of busmaatschappijen en natuurlijk hoteliers. Derhalve zijn preferenties altijd onder voorbehoud waaraan geen rechten kunnen worden verleend. Essenties, altijd alleen op medische gronden, worden per boeking bekeken en indien toegewezen op de factuur aan u bevestigd. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Mobiliteit
De bestemmingen die wij aanbieden zijn niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Niet alle hotels hebben liften en het kan voorkomen dat liftstoringen langer duren dan bij ons gebruikelijk is. Aanpassingen m.b.t. vluchten, vervoer, hotels en excursies kunnen enkel als preferentie worden aangegeven. Ook zijn de faciliteiten in openbare gebouwen, musea en in bussen/metro's minimaal aangepast. De metro heeft bijvoorbeeld GEEN lift, alleen roltrappen en op veel stations alleen trappen. Als u niet goed ter been bent, dan is het raadzaam om goede begeleiding mee te nemen die u kan helpen waar nodig.

Valuta
Het betaalmiddel in China is de yuan. Het beste kunt u gewoon met uw creditcard, bankpas met Meastro of cash betalen. Creditcards zoals Visa, Eurocard en American Express worden in China bijna overal geaccepteerd. In musea, kleinere winkeltjes en terrasjes kan doorgaans alleen met cash geld worden betaald. In de meeste hotels vindt u pinautomaten met Engelse teksten. Diverse Nederlandse banken hebben ter voorkoming van fraude blokkades ingevoerd waardoor u wellicht niet in het buitenland kunt pinnen. Neem vooraf uw reis contact op met uw bank om de eventuele blokkade op te laten heffen.

1 euro is ca. 7,6 yuan (wisselkoers per 20 juni 2021)

Meenemen / Voltage
Het is altijd raadzaam om een regenjas, paraplu en trui/vest mee te nemen. Mocht u iets zijn vergeten geen probleem, in China is werkelijk alles te koop. Voltage is net als bij ons 220 volt. Het kan voorkomen dat u een verloopstekker nodig heeft.

Persoonlijke eigendommen welke achter zijn gelaten in vliegtuig, auto's, treinen of hotels, kunnen nimmer door Bolsjoj Reizen worden nagezonden. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw bagage, niet het hotelpersoneel, uw chauffeur of uw gids.

Maaltijden / Uit eten
Er zijn overal restaurants waar uiteenlopend van eenvoudig tot zeer goed kan worden gegeten. In veel restaurants in de grotere steden heeft men Engelse menukaarten. De maaltijden worden snel geserveerd!

Openbaar vervoer / Taxi's
De metro is in de grote steden van China het beste vervoermiddel. Ook rijden er overal taxi's rond. Fietsen huren is eigenlijk een must. Informatie hierover bij de receptiebalie van uw hotel.

Fotograferen
In China kunt u de mooiste plaatjes schieten. Officieel is het verboden om te fotograferen in de metro, op de luchthavens en in enkele musea. Ook politie, demonstranten, militairen, priesters, monniken mogen niet gefotografeerd worden. In een paar musea mag alleen tegen betaling worden gefotografeerd. Let op: ook hier kunnen ruimtes zijn waar absoluut niet gefotografeerd mag worden of alleen zonder flits. Indien men zich hier niet aan houdt, zal men hierop direct worden aangesproken. Professionele apparatuur mag doorgaans nergens gebruikt worden zonder vergunning.

Telefoneren / WiFi
Het is geen probleem om vanuit China direct naar Nederland te bellen. De toegangscode voor Nederland is +31. In de meeste steden kunt u gewoon uw mobiele telefoon gebruiken. De telefoonnummers van uw accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden. Zowel in hotels als in restaurants en cafés heeft men gratis WiFi. Het bereik is in China is doorgaans prima.

Belangrijke nummers:
-Nederlandse Ambassade in Beijing tel. + 86 1085 320 200

Verzekeringen
U bent verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Onze medewerkers adviseren u gaarne over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een reisverzekering. Ook voor een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Inentingen
Voor de corona regels van de diverse landen verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken /WIJS OP REIS! De regels verschillen vaak per land en kunnen onaangekondigd door de landen zelf worden gewijzigd. Dit is geen reden tot kosteloos annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen om zodoende voor of tijdens de reis niet voor verrassingen te komen staan. Wij adviseren al onze cliënten zich volledig te laten vaccineren inclusief boosters om zodoende problemen te voorkomen. Mocht u voor vertrek positief worden getest voor corona dan kunt u niet zo maar kosteloos annuleren. U kunt zich hiervoor wel verzekeren. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering zodat zij u kunnen adviseren. Alle verzekeringsmaatschappijen hebben weer hun eigen regels.

Veiligheid
In China is het net zo veilig als in Europa. In Beijing en Shanghai zijn, zoals in alle grote steden van de wereld, wel zakkenrollers actief. Wij adviseren u om op drukke plaatsen, zoals bij oversteekplaatsen (zebrapaden), winkels, restaurants, trein- en metrostations, extra op uw spulletjes te letten. Neem altijd een kopie van uw paspoort mee op reis. Wij adviseren u geen waardevolle sieraden etc. mee te nemen. Overige waardevolle spullen kunt u in uw afsluitbare koffer in uw kamer bewaren. Foto/filmcamera’s kunt u uiteraard gewoon meenemen.

Een ander land, andere gewoonten
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, ander eten en andere gewoonten. Kortom, het is niet zoals thuis. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen van een vakantie in het buitenland, maar zeker ook iets om rekening mee te houden. Pas u daarom aan wanneer bepaalde zaken anders zijn dan u in Nederland gewend bent. De toeristische infrastructuur is in de landen die wij in deze brochure aanbieden nog in opbouw en door de aard van het land primitiever dan in West-Europa. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men ter plaatse minder flexibel is dan dat wij graag zouden willen zien. Het aanpakken van problemen of andere zaken komen soms een beetje chaotisch over. Vluchtschema’s en treintijden kunnen worden gewijzigd of een hotelreservering wordt omgezet naar een ander, gelijkwaardig hotel, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wij vragen u bij voorbaat om begrip te tonen voor eventuele onvolkomenheden, die niet aan ons of onze lokale vertegenwoordigers te wijten zijn maar inherent zijn aan de situatie ter plaatse. Speciaal voor reizen naar onze bestemmingen, landen waar grote maatschappelijke veranderingen plaatsvinden, dient u zich hiervan bewust te zijn bij het maken van uw reisplannen. Verder dient u te weten dat het niveau van onderhoud aan gebouwen (hotels/musea) minder is dan bij ons. Doorgaans wordt er door de lokale bevolking op verschillende bestemmingen weinig of geen Engels of Duits gesproken.

Onvolkomenheden
Bolsjoj Reizen is ervan overtuigd dat de aangeboden reizen van goede kwaliteit zijn. Mocht u desondanks onvolkomenheden of problemen tegenkomen, dan dient u deze onmiddellijk aan het verantwoordelijke gezag (hotelier/receptie/chauffeur/reisleiding) tijdens de reis kenbaar te maken. Zij zijn ter plaatse en kunnen problemen het snelst verhelpen. Indien een eventueel probleem niet naar wens of niet snel genoeg wordt opgelost, verzoeken wij u contact op te nemen met onze agent/vertegenwoordiger. Zowel onze agent als wijzelf beschikken over een noodnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is in het geval van nood of bij problemen. Mocht u daarna nog klachten hebben, dan kunt u deze binnen een termijn van 1 maand na afloop van de reis schriftelijk bij Bolsjoj Reizen indienen. Uw klacht kan alleen ontvankelijk worden verklaard als u deze ter plaatse bij de betreffende vertegenwoordiging kenbaar heeft gemaakt en hiervan een schriftelijke ontvangstbevestiging heeft ontvangen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing
Dag 6 Beijing
Dag 7 Beijing
Dag 8 Beijing-Amsterdam
Boek deze reis